Sunday, June 8, 2008

Ελενη η Πορνη

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ
ΠΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ


Με το που πηρα το βιβλιο στα χερια μου, σκεφτηκα οτι θα συρρω πολυ κλαμα, αφου σε οσους αναφερα το βιβλιο μου ειπαν οτι εν κλαις συνεχεια.
Καθησα στον καναπε με τα ποδια μου στο τραπεζακι, αναψα τσιγαρο και αρχισα σιγα σιγα να το διαβαζω.
Κιολας απο τις πρωτες σελιδες περιγραφει πως εγινε ο βιασμος της Ελενης απο τον πατερα της, πως τη κρατησε η ιδια η μανα της και την επομενη μερα την εγκατελειψε.
Μετα πειναει, τη βλεπει καποιος τη παιρνει καπου την βιαζει αυτος και η παρεα του ολη και τη πηγαινουν σε πορνειο οπου αρχιζει το δραμα της.
Εχει πολλα ονοματα, Ελενη, Ελενιτσα, Νιτσα και ειναι το ΑΑ πραγμα στη πιατσα, ολοι εκαναν ουρα για να περασουν 10 λεπτα μαζι της.
Ο πατερας της στο χωριο μαθαινει για το νεο εμπορευμα που υπαρχει στη πολη και ολοι παραμιλανε για αυτη τη γυναικαρα. Γιαυτο αποφασιζει να παει και εκεινος, τον αναγνωριζει και οταν βρισκονται μονοι στο δωματιο του κοβει το πουλακι του.
Η συνεχεια του βιβλιου ειναι που αποφασιζει να φυγει και ανοιγει δικο της μπουρδελο αλλα ειναι μονη της. Αποφασιζει να παει διακοπες στην Ελλαδα και εκει γνωριζει τον ερωτα της ζωης της. Οπου της κανει προταση γαμου και δεχεται.
Ωραια ειναι η σκηνη που οταν γυριζουν Κυπρο στο αεροδρομιο Λαρνακας την συνοδευει στο αυτοκινητο της και αυτος που βλεπει οτι εν το καινουριο μοντελο Οpel caprio (κατι οπως τα τορασινα μερσεντες) της κανει σχολιο και τη ρωταει οτι θα της στοιχισε πολυ το αυτοκινητο. Μεσα σε 2 μερες καταφερνει να αγορασει αλλο σπιτι, να το επιπλωσ και να υπογραψει συμβολαιο. (ετραβησε ενα σεβαστο ποσο απο τη Τραπεζα και εν διερωτηθηκαν τον λογο, ολα τα καταστηματα ειχαν σε στοκ εκεινα που εζητησε και αμεσως της τα παρεδωσαν)
Ο πατερας του παιδιου μαθαινει οτι εν πορνη και της λεει να τον αφησει ησυχο. (κατι σαν ελληνικο εργο μονο που παντα η κορου εν φτωχη).
Του λεει τελικα Ειναι πορνη και διαφορα χωριζουν αφου αυτου πληγωνεται ο εγωισμος και δευτερο οτι επερασε ουλλη η Κυπρος που πανω της, αυτη με τη σειρα της δεν τρωει και διαφορα φοραει και το νυφικο και περπαταει στο σπιτι.
Αρχιζει ξανα δουλεια μεχρι που ανακαλυπτει οτι ειναι εγκυος. (παιδι ειναι του πρωην αραβωνιαστηκου της).
Τελικα ενας ερχεται και το παιζει πατρονος, τη πηγαινει σε ενα ταχα μου γιατρο και κανει μετα βιας αποβολη, για να ηρεμισει αλλα και να βγαλει χρηματα, της βαζει ενεσης με μορφινη και ολο το 24 ωρο δεχεται επισκεψεις. Αυτο κρατησε 10 χρονια να της πρνει τα χρηματα της μεχρι που πεθανε σε τροχαιο.
Τελικα ο πρωην της, οπου το διαβασε σε εφημεριδα η Ελενη (γιατι ηταν ξακουστος δικηγορος) τραυματιζεται σε σοβαρο τροχαιο και τρεχει να τον δει στο Νοσοκομειο της Λευκωσιας.
Την βλεπει και αρχιζει να κλαιει και της λεει οτι πριν πεθανει ο πατερας του, του ειχε πει οτι συναντησε την Ελενη και της ειπε να εξαφανιστει απο τη ζωη του. Αλλωστε εν για αυτο που βρισκεται στο νοσοκομειο γιατι απο Λεμεσο ετρεχε να τη συναντηση. Τραγικη ειρωνεια.
Ζητανε να ερθει ιερεας να τους παντρεψει για να κληρονομησει τη περιουσια του αλλα του λεει οτι εν αργα εθα προλαβει να ερθει και ξεψυχα στην αγκαλια της.
Η σκηνη που διαδραματιστηκε στο Νοσοκομειο ηταν η μονη σκηνη που με εκλαμουρησε και εκλαιγα για 15 λεπτα.
Απλα εκαμε να καταλαβω ποσο αγαπω τον συζυγο μου. Η καθημερινη ρουτινα και το να εχεις κατι δεδομενο σε κανει να ξεχνας να αγνοεις τα πιο σημαντικα πραγματα. Αφου του τηλεφωνησα μετα και του ελεγα ποσο τον αγαπω και μου απαντησε
Τι επαθες ? Σιγουρα εν που ενα βιβλιο που κλαιεις? Μα τι επαθες τωρα και μου λες οτι με αγαπας? Τι εκαμετε της γυναικας μου?

Ενηγουει το βιβλιο εν με ενθουσιασε καθολου, αν και του εγινε πολυ καλη διαφημιση εγω δεν πειστικα οτι η υποθεση ολη διαδραματιστηκε στη Κυπρο.
Η μονολογοι της Ελενηνς ηταν τυπου Ελενη εισαι πορνη, Ελενη πορνη νομιζεις οτι θα φτιαξεις τη ζωη σου και διαφορα.....
Νομιζω επειδη σημερα το σεξ πουλαει αποφασισε η συγγραφεας να γραψει το βιβλιο. Καπου εν κολλουν καποια πραγματα μεταξυ τους.
Τωρα η Ελενη η πορνη εν μια λουλουδου στη Λεμεσο.

281 comments:

1 – 200 of 281   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Το βιβλίο Ελένη η Πόρνη δεν έχει τίποτα λογοτεχνικό πάνω του. Ίσα - ίσα είναι κακογραμμένο αφού αυτή που το έγραψε δεν έχει ιδέα από λογοτεχνία. Απλούστατα βρήκε ένα πιασάρικο θέμα - η δακρύβρεχτη ιστορία μιας πόρνης ήταν πάντα πιασάρικη, θυμάστε στις ελληνικές ταινίες τι γινότανε - και το έκανε βιβλίο. Το μόνο που με λυπεί είναι ότι άλλοι κύπριοι συγγραφείς δίνουν όλη τους τη ψυχή, γράφουν πραγματικά λογοτεχνικά βιβλία και καταλήγουν να μην έχουν τελικά ούτε στο ελάχιστο τη δική της αναγνώριση.

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι αληθινά ποιοτικό διαβάστε το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Μαρίας Προδρόμου "Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ". Αυτό είναι πραγματική λογοτεχνία.

Mia diaforetiki Lefkosiatissa said...

Ποια ειναι η Μαρια Προδρομου????
Και να μεν σου πω οτι συντομα εν να αναλαβει ο Κυριος Τσακκας να το μεταφερει και στην οθονη.
χεχεχεχε

Anonymous said...

Η Μαρία Προδρόμου είναι μια νέα Κύπρια συγγραφέας, πολύ καλή, με πλούσια λογοτεχνική χροιά. Μια συγγραφέας που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό. Το βιβλίο της "Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ" κυκλοφορεί από κυπριακές εκδόσεις γι' αυτό δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, αφού ακόμη και τα κανάλια και οι εφημερίδες θεωρούν ένα κακογραμμένο βιβλίο για μια πόρνη αξιότερο προβολής. Πάντως το βιβλίο της Μαρίας Προδρόμου "Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ" το διάβασα και είναι εκπληκτικό. Πραγματικά μ' άρεσε πάρα πολυ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Τώρα θα πάω να αγοράσω το νέο της που είναι το "Πέρα απ' τους Αμμόλοφους". Άκουσα πως είναι κι εκείνο πολύ καλό.
Ευελπιστώ και για τα επόμενα της.

Anonymous said...

Εμένα το συγκεκριμένο βιβλίο μου το σύστησε ένας φίλος. αν και από την αρχή κατάλαβα ότι δεν θα ήταν και κανένα αξιόλογο βιβλίο είπα να το διαβάσω. Ειλικρινά εσόκαρε με πόσο άσχημα μπόρει να γράψει ένας δημοσιογράφος που είπε να γίνει συγγραφέας. Εγώ σαν λάτρεις των καλών βιβλίων με το που διάβασα την αεχή είπα μπορεί μετά να καλυτερέψει.Αλλά μάταια επερίμενα αυτό το θαύμα.το βιβλίο όχι μόνο εν εκαλυτέρεψε αλλα
έφτεσε στο σημείο να μην διαβάζεται. ετελειωσά το σιγά σιγά
και η εντύπωση που είχα ότι οι κύπριοι συγγραφείς απέχουν παρασάγγης από τους Έλληνες επιβεβαιώθηκε θριαμβευτικά.
Αυτό το δήθεν βιβλίο από κάθε άποψις πάσχει από έλλειψη ατμόσφαιρας.ένα βιβλίο πρέπει να σε ταξιδεύει και να σε μεταφέρει στην εποχή που διαδραματίζεται...το συγκεκριμένο...χα χα χα.αν η περιγραφή του μπουρδέλου με τα κόκκινα χαλιά αρκούν να σου φτιάξουν ατμόσφαιρα τότε καλώς.
όσο για χαρακτήρες όμως... Η άμοιρη Ελένη που είναι παρθένα στην ψυχή και πουτάνα στο σώμα σε ολόκληρο το βιβλίο διαγράφει πορεία ιερομάρτυρα
αλλά δεν διστάζει να ανοίξει δικό της μπουρδέλο και να κάνει τρελές εισπράξεις...
Η εντύπωση μου για αυτό το βιβλίο όπως θα καταλάβατε είναι η χείριστη.Άτε και του χρόνου μακάρι να την απολαύσουμε στην μικρή μας άσχετη οθόνη αλα Τσιάκκας
σκηνοθεσία και ποιος ξέρει μπορεί και ξανθή Ναστάζια...
χε χε χε......

Anonymous said...

Αγαπητέ προηγούμενε αναγνώστη, η Αννίτα Νικολάου που έγραψε την Ελένη την Πόρνη δεν είναι δημοσιογράφος. Δεν ξέρω ποιος σου το είπε αυτό. Αν ήταν έτσι όλοι οι δημοσιογράφοι θα έσκιζαν τα πτυχία τους. Οι γνώσεις της στην ελληνική γλώσσα είναι ελάχιστες και το βιβλίο της γεμάτο συντακτικά λάθη και όχι μόνον. Απορώ μάλιστα πως και το πρωτοπαρουσίασε ο Σύνδεσμος Λογοτεχνών. Πραγματικά απορώ.

Η Αννίτα Νικολάου είναι απλή τροχονόμος και δε νομίζω να μπορέσει να γράψει ποτέ άλλο βιβλίο αφού δεν ξέρει να γράφει.

Αγαπητέ μου μην χάσεις πάσα ιδέα για τους Κύπριους συγγραφείς. Είναι κρίμα γιατί έχουμε πολλούς καλούς. Μία από αυτές είναι η Μαρία Προδρόμου. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο που μίλησε παραπάνω για αυτήν. Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ είναι πολύ καλό βιβλίο και πραγματικό λογοτεχνικό. Η συγγραφέας αυτή είναι δημοσιογράφος και πολύ καλή μάλιστα.

Έχουμε όμως και άλλους καλούς Κύπριους συγγραφείς. Ο Άθως Χατζηματθαίου είναι ένας από αυτούς. Ψάξε το καλύτερα στα βιβλιοπωλεία.

Anonymous said...

χαίρομαι ιδιαίτερα για την πληροφορία ότι η Αννίτα είναι
τροχονόμος(τι άλλο θα μπορούσε να είναι φυσικά!!!)Ειλικρινά επειδή αγαπώ τα βιβλία το Ελένη η πόρνη είναι σίγουρα μια μαύρη σελίδα για την κυπριακή λογοτεχνία. Τώρα γιατί ο
περισσότερος κόσμος δεν λέει να το καταλάβει δεν ξέρω και με λυπεί το γεγονός.Μακάρι να διάβαζαν κάτι που να έχει τουλάχιστον ουσία...και στο
Ελένη η πόρνη δεν βρίσκω καμία ουσία.
Αντίθετα μάλιστα.είναι πιο ανάλαφρο και πιο χαζό κ από ερωτικές ιστορίες των Άρλεκιν...
Ελπίζω τα όσα γράφουμε να ακουστούν
κάπως στον κόσμο για να μην παίρνει
και την λάθος εντύπωση για τα βιβλία...

Anonymous said...

Κι εγώ ελπίζω όσα λεμε εδώ να ακουστούν. Αν και το βλέπω λίγο δύσκολο, αφού όλοι αγοράζουν το συγκεκριμένο βιβλίο που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην Κυπριακή λογοτεχνία. Το ήξερες ότι κάποιος αγόρασε 300 βιβλία Ελένη η Πόρνη για να βοηθήσει τον δήθεν ιερό σκοπό της Αννίτας για τη δημιουργία καταφυγίου για πόρνες; Αν είναι δυνατόν πια...

Anonymous said...

"χαίρομαι ιδιαίτερα για την πληροφορία ότι η Αννίτα είναι
τροχονόμος(τι άλλο θα μπορούσε να είναι φυσικά!!!)": Όντως το βιβλίο είναι χάλια,εντελώς χάλια, αλλά τούτο το σχόλιο έχει ενδιαφέρον. Σκεφτείτε πόσο βλάκας μπορει να είναι κάποιος για να κατατάσσει το συγγραφικό ταλέντο κάποιο ανάλογα με το "κύριο" επάγγελμα του.

Ο Άισμπεργκ Σλιμ για παράδειγμα ήταν....πάτρωνος αγαπητέ/η και όμως έγραψε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΆ βιβλία.

Anonymous said...

Αγαπητέ ηλίθιε Μιχάλη,
μάλλον η έμφυτη σου ανοησία δεν σε
άφησε να
καταλάβεις τι ακριβώς ήθελα εγώ να αποδώσω.Εμένα η ερώτηση μου ήταν αν η εν λόγω κυρία ήταν δημοσιογράφος γιατί το βιβλίο της ήταν από κάθε άποψη χάλια.και μου είπαν ότι είναι τροχονόμος. Εσύ μου φέρνεις το παράδειγμα ενός πάτρωνου που γράφει εκπληκτικά.Άρα να υποθέσουμε ότι όλοι πάτρωνοι γράφουν έτσι?
Αυτή η περίπτωση είναι τουλάχιστον μια στις εκατο! δηλαδή όλοι τροχονόμοι και όλοι πάτρωνοι να αρχίσουν να γράφουν βιβλία και οι συγγραφείς να πάρουν τους δρόμους και να κόφκουν λαπόρτα.Ανόητε μου φίλε εγώ ήθελα να πώ απλά ότι ένας δημοσιογράφος
είναι αδικαιολόγητος να γράφει με ένα τέτοιο τρόπο γιατί το αντικείμενο της συγγραφής το σπουδάζει και το εξασκεί καθημερινά. Ένας τροχονόμος αντίθετα έχει λιγότερη τριβή με τον
την συγγραφή άρα είναι δικαιολογημένος.
Εκτός και αν είσαι και συ τροχονόμος και ένιωσες προσβεβλημένος από τα σχόλια μου.
Αν αυτό ισχύει τότε περιμένω με ανυπομονησία και το δικό σου βιβλίο....

Anonymous said...

ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΚ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
ΜΙΣΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΣ ΔΙΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ.ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΤΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΥΤΟ.

Anonymous said...

Να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω πως τα λεφτά πάνε σε αυτό τον ιερό σκοπό. Αυτό πιστεύω ήταν κάτι που σκέφτηκε αυτή που έγραψε το βιβλίο για να πουλήσει. Θεωρώ πως είναι πραγματικά εξωφρενικό και αδιανόητο να συμβαίνει αυτό. Τέτοια άτομα που λένε κάτι τέτοιο για να πουλήσουν είναι σε τελική ανάλυση απατεώνες. Για μένα είναι σαν να κλέβεις. Και εγώ αγαπητέ/η μου θα έκανα το ίδιο όπως κι εσύ. Θα πρόσφερα απλώς για τα άτομα αυτά κάνοντας εισφορά και δεν θα αγόραζα με τίποτα αυτό το άθλιο βιβλίο.
Πάντως αυτή που το έγραψε έκανε την καλή ε;

Πραγματικά αδιανόητο και κρίμα για τους Κύπριους συγγραφείς.
Άσε το άλλο. Ακόμη και η Μητρόπολη Λεμεσού δώρισε στο συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Mia diaforetiki Lefkosiatissa said...

Ουαουυυυυ!!! αν ηξερα οτι με το να εγραφα για το βιβλιο ηταν να σιηλλοφαιθητε ΕΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ...
Ηρεμα!!!!

Αλλα ευχαριστω για τις πληροφοριες περι συγγραφεα,αλληλους που προσφεραν χρηματα αλλα ιδιαιτερα για την Μητροπολη!!!!!!!!!

Anonymous said...

καλά έχετε δίκαιο εν πρέπει να μαλώνουμε για το συγκεκριμένο βιβλίο απλά γιατί εν αξίζει τον κόπο.μάλλον οι πιο πάνω φίλοι έχουν δίκαιο για τα λεφτά και που πηγαίνουν πραγματικά αυτά.Τελικά στην Κύπρο άλλο που μαι πατέντα εν και είμαστε.κρίμα πάντως.Η κοινωνία χαλασε και δεν ξέρω κατά ποσό μπορεί να γίνει κάτι.Πρέπει να ληφθούν μέτρα, αλλά από που; αφού η πολιτική δύναμη του τόπου απαρτίζεται από άτομα ακόμα πιο διεφθαρμένα...Και η εκπομπή της Ελιτας εν μπορώ να πω αποτελεί κινητήρια δύναμη για κοινωνικές αλλαγές...κάτι πρέπει να γινει...

Mia diaforetiki Lefkosiatissa said...

Εγω δεν το εγνωριζα οτι τα μερος των χρηματων θα πανε προς τον συνδεσμος τους, μεχρι που το εδιαβασα το τελος του βιβλιου.
Για να σας πω την αληθκεια εθυμωσα γιατι επροτιμουσα να εδινα τα χρηματα σε καποιο συνδεσμο που τα εχει πραγματικα αναγκη.

Anonymous said...

η δική μου άποψη είναι ότι το βιβλίο είναι εξαιρετικό. έχετε μπερδέψει κάπως τα πράγματα. δεν είναι όλα τα βιβλία λογοτεχνικά, υπάρχουν διάφορα είδη βιβλίων και ανάλογα με το είδος υπάρχει και η ανάλογη γραφή. το βιβλίο αυτό λοιπόν, είναι ο βίος της Ελένης, είναι μια βιογραφία θα μπορούσαμε να πούμε και αυτός που γράφει μια βιογραφία είναι ελεύθερος να γράψει όπως θέλει.

Anonymous said...

Δηλαδή κάθε βιογραφία που γράφεται πρέπει οπωσδήποτε να είναι και μια κακογραμμένη μαλακία...Διαβάσαμε ξανά βιογραφίες και κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει...χάλια, χάλια, χάλια.Έλεος
πιον ρε παιδια..εν πολλά ρεζίλι το όλο θέμα.ευτυχώς που εν κυκλοφόρησε
στην Ελλάδα και να μας περιπαίζουν...

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε/η μου. Ευτυχώς που δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα γιατί τότε θα επιβεβαιωνόταν απόλυτα η άποψη των ελλήνων εκδοτών πως οι κύπριοι συγγραφείς δεν έχουν φαντασία ούτε πλούσιο λεξιλόγιο και πως δεν ξέρουν να γράφουν. Καλέ για τα πανηγύρια θα είμασταν.. Θα γέλαγε μαζί μας και το παρδαλό κατσίκι. Τέλος πάντων. Το άκουσες όμως ότι έκαναν της Αννίτας Νικολάου πρόταση να το επανεκδώσουν στην Ελλάδα δύο γνωστοί εκδοτικοί οίκοι; Εκείνη η ίδια το είπε. Τώρα αλήθεια η ψέματα δεν ξέρω...

Anonymous said...

Ναι σιγά να μεν της έκαναν της άσχετης πρόταση από την Ελλάδα.Ας σοβαρευτούμε.Στην Ελλάδα βιβλία ανεκτίμητης λογοτεχνικής αξίας μένουν στην αφάνεια και πολλές φορές δυσκολεύονται στην έκδοση τους.Τωρά αν θα εκδώσουν την συγκεκριμένη μαλακία τι να πούμε; Αλλά δεν θα είναι και τόσο περίεργο. Ο δικός μας σύνδεσμος λογοτεχνών έδωσε της και βραβείο...Σκεφτείτε επίπεδο που έχουμε εδώ στην Κύπρο...
Πάντως ευχαριστώ την διαφορετική λευκωσιάτισσα που μας πρόσφερε στέγη όλους εμάς που ταχθήκαμε κατά αυτού βιβλίου.Αν και τα μισά σχόλια σε αυτό το μποκ εν δικά μου και της φίλης/ου που έγραψε το σχόλιο πάνω από εμένα.

Anonymous said...

Είναι κρίμα που χάνεται την ουσία του βιβλίου. Ένα κακό έργο το βλέπεται ένα κακό βιβλίο όπως λέτε αν και εγώ δεν έχω την ίδια γνώμη προσπαθείτε με τον τρόπο σας να το μαυροπινακίσετε. Σας λέω ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε εσάς η στην αδελφή σας. Τι θα νοιώθατε τότε. Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να μας ανοίξει τα μάτια. Για να δούμε τη συμβαίνει γύρω μας.
Εγώ είδα την Ελένη. Ξέρω άτομα που γνώριζαν τον Άγγελο και που τους είχε μιλήσει για την Ελένη. Η ιστορία είναι όπως ακριβώς έχει γραφτεί και ας μην σας αρέσει το λεξιλόγιο της.
Οσο για τον Σύνδεσμο παρτε τηλέφωνο στο γραφείο του Λ. Δημητριάδη και ρωτήστε. Αν περιμέναμε από το κράτος να μεριμνήσει τότε αυτές θα συνεχίζουν να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια. Πρωην ιερόδουλη στην Λάρνακα τρώει από τα σκουπίδια. Αλήθεια πόσο φαγητό εσείς πετάτε την ημέρα; Οι εισφορές θα μπορούν να γίνονται τέλη του Σεπτέμβρη όταν θα ανοικτή λογαριασμός σε τράπεζα.
Εγώ λέω μπράβο στην Αννίτα που έγραψε αυτό το βιβλίο και πιο μεγάλο μπράβο γιατί σταμάτησε και βοήθησε έναν άνθρωπο. Ποιος από εμάς θα το έκανε αυτό; Εγώ πάντως όχι. Ένα ζωό θα βοηθούσα ενα άνθρωπο θα φοβόμουν.
Τότε ας μην σχολιάζουμε αν είναι λογοτεχνικό βιβλίο και ας πάρουμε ένα καλό παράδειγμα. Ο Αννίτα άνοιξε μια πόρτα έβαλε το πρώτο λιθαράκι, ας μην το χαλάμε

Anonymous said...

Εμείς εδώ δεν κρίνουμε τόσο τον σκοπό του βιβλίου όσο τον τρόπο που γράφτηκε.Τώρα εσύ μιλάς ότι οι πόρνες θέλουν βοήθεια.Δεν αμφιβάλλω.Αλλά αναρωτήθηκες ποτέ σε αυτό τον τόπο πόσοι θέλουν βοήθεια αλλά δεν τους παρέχεται;Μαλλον όχι.Αλλά επειδή διάβασες μια ανόητη δακρύβρεχτη ιστορία αμέσως ευαισθητοποιήθηκες...Πόσες οικογένειες πενταμελής η ακόμα περισσότερων παιδιών που μπορεί να έχουν και προβλήματα υγείας οι γονείς τρώνε από τα σκουπίδια..Πόσα μικρά παιδιά ζητιανεύουν για να φάνε;Πόσα μικρά παιδιά τυγχάνουν εκμετάλλευσης γιατί αναγκάζονται από μικρά να ταΐσουν ολόκληρη την οικογένεια τους;Η γιατί δεν βρέθηκε κανένας να γράψει και για αυτά μια τραγική ιστορία.Η μάλλον γνωρίζουμε για αυτά τα παιδιά αλλά επειδή η ιστορία της πόρνης είναι πιο ρομαντική αποφασίσαμε να γίνουμε ευαισθητοποιημένοι πολίτες...
Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις πόρνες.Θέλουν πραγματικά βοήθεια.Αλλά ας κοιτάξουμε γύρω μας και να δουμε ποιοι θελουν την περισσότερη...

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο φίλο/η. Εμείς εδώ δεν κρίνουμε τον σκοπό του βιβλίου - αν και προσωπικά ελπίζω όλα να γίνονται για το καλό αυτών των γυναικών και τα έσοδα να πηγαίνουν αλήθεια σε αυτές τις γυναίκες - αλλά κρίνουμε τον τρόπο που γράφτηκε. Και συμφωνώ απόλυτα και με όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχουν αλήθεια τόσοι και τόσοι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια στη χώρα μας και κανείς δεν νοίαζεται. Γονείς που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, παιδιά που δεν έχουν ούτε ρούχα να φορέσουν, ούτε παιχνίδια να παίξουν, κοριτσάκια και αγοράκια που τα κακοποιούν. Τι γίνεται με αυτά; Τίποτα... Και έρχεται μια που δεν είναι καν λογοτέχνης και γράφει ένα βιβλίο για μια πόρνη. Δεν είναι η πόρνη η ίδια, είναι ο τρόπος που γράφτηκε το βιβλίο, η ανύπαρκτη λογοτεχνία και τόσα άλλα που πραγματικά μας μειώνουν. Κρίμα που δεν βρέθηκε τουλάχιατον κάποιος άλλος κύπριος συγγραφέας, πραγματικός λογοτέχνης να το γράψει.
Και το πιο εκπληκτικό της υπόθεσης. Λέχθηκε κάπου - δεν ξέρω αν είναι η ίδια η Αννίτα που το είπε αφού έριξε τέτοια "βαρελάκια" - πως οι γυναίκες ταυτίστηκαν με την Ελένη την πόρνη. Δηλαδή για να καταλάβουμε... Όλες οι γυναίκες είναι πόρνες; Τι άλλο να πει κανείς πια... Εξωφρενικό.

Anonymous said...

Αγαπητέ/ή φίλη που έγραψες το ποιο πάνω σχόλιο...Εγώ είμαι φίλος και νομίζω σε αυτό το μπλοκ κάνουμε διάλογο εγώ και εσύ...Ταυτίζονται πάρα πολύ οι απόψεις μας και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.Μου αρέσει που πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αυτό το βιβλίο υπηρετεί ένα ανώτερο σκοπό,να βοηθηθούν δηλαδή οι πόρνες...Αυτό δεν ισχύει και το είπαμε πάμπολλες σε αυτό το μπλοκ...Το ότι η Αννίτα δεν μπορεί να συντάξει μια πρόταση το είπαμε και αυτό.Αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει..Συγκινείται τόσο εύκολα από κάτι τέτοια αφού καθημερινά τον βομβαρδίζουν με τέτοιες ιστορίες...Γι αυτό δεν έμαθε ακόμα να κρίνει και να ενεργεί.Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν τόσα ιδρύματα που χρειάζονται βοήθεια αλλά ο κόσμος επιμένει και ασχολείται με την ¨δραματικότατη¨ ιστορία μιας πόρνης... Ας πάψουν ποια τα κανάλια να πουλούν τον πόνο τον ανθρώπων σε χαζές εκπομπές που αποζητούν μόνο τηλεθέαση. Ας μάθει ο κόσμος να κρίνει και να προσπαθεί να βοηθά πραγματικά...Σε αυτά που κατηγορώ παρέλειψα να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου και ζητώ συγνώμη...Όλοι είμαστε κατά κάποιο τρόπο ένοχοι για όλα αυτά.

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε, μάλλον θα έχεις δίκιο. Σε αυτό το blog κάνουμε νομίζω κι εγώ, μόνο εμείς οι δύο διάλογο, αν και κάποτε υπάρχει και κάποιος άλλος που γράφει. Εγώ είμαι φίλη και χαίρομαι κι εγώ ιδιαίτερα που οι απόψεις μας ταυτίζονται. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Ο κόσμος πρέπει να προσπαθεί να βοηθά πραγματικά και όχι να κινείται σαν μια μηχανή πιστεύοντας ότι βοηθά ενώ στην πραγματικότητα να μην κάνει τίποτα. Κρίμα πάντως που κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ευαισθησία του κόσμου της Κύπρου για να τον εκμεταλλευτούν. Και κρίμα που λειτουργεί άβουλα χωρίς να έχει την ικανότητα να κρίνει και να ενεργεί σωστά.

Anonymous said...

Αγαπητή φίλη συμφωνώ με όσα λες...Νομίζω ότι ο Κυπριακός λαός ζει τώρα σε μια κατάσταση αποχαύνωσης.Για να μην παρεξηγηθώ όμως δεν είμαι το άτομο που πιστεύει ότι ο Κυπραίος είναι ο Κυπραίος της σούβλας και της μπίρας και της θάλασσας στον Πρωταρά...Οι κύπριοι είναι λαός που έχει πάρα πολλά να δώσει και το απόδειξε χρόνια πριν με τους αγώνες τους...Δεν ήταν άλλος λαός.ήταν οι κύπριοι.Αλλά κάποιοι που να μην τους χαρακτηρίσω όπως ο κύριος Τσιάκκας φρόντισαν μέσα από τις σειρές τους να εντάξουν στην κοινωνία, μια νέα τάξη πραγμάτων όπου ο Κυπραίος δεν μπορεί να δει πέρα από φουκού που γυρίζει η σούβλα.Και μετά είναι όλα τα επακόλουθα...Οι νέοι επηρεασμένοι από ξένα πρότυπα δημιουργούν ένα νέο τρόπο ζωής μέσα σε νυκτερινά κέντρα και κλαπς(αυτά δεν είναι τα λόγια ενός συντηρητικού πεντάρη,αφού είμαι μόλις 20 χρονών)...Αυτά είναι που συντείνουν στο να χάσουν οι περισσότεροι την κριτική τους σκέψη και να μην μπορούν να ξεχωρίσουν καταστάσεις και ανάγκες.Ένας λαός που έπαψε να κρίνει είναι ευάλωτος σε κάθε ιδέα και κάθε καινούργιο τον βάζει σε νέα δοκιμασία.Εδώ είναι που στόχευσε και η λατρεμένη μου Αννίτα και δυστυχώς για μένα πέτυχε.Η ιστορία μιας αθώας πόρνης φαντάζει τόσο συγκινητική και πάνω απ όλα τόσο ρεαλιστική.Το τι κρύβεται πίσω όμως δεν το βλέπουν.Η τόσο αθώα Ελένη είχε απεριόριστες ευκαιρίες να ξεφύγει(αυτό δεν το λέει στο βιβλίο αλλά είναι συμπερασμα που έβγαλα από το βιβλίο) αλλά δεν το κάνει...Η Αννίτα όμως δεν στέκεται ικανή να βάλει κρίση μέσα στο βιβλίο απλά και μόνο για να μην αμαυρώσει την τέλεια εικόνα της πόρνης...
Ας χαρεί η Αννίτα μας την νίκη της και το κυριότερο ας τσεπώσει τα χρήματα μας.Ας σκεφτεί ξανά όμως να ξαναγράψει βιβλίο.Γιατί όπως λέει και ο γνήσιος Κυπραίος "Μια του κλέφτη,θκιο του κλέφτη..."

Anonymous said...

Αγαπητέ μου φίλε να μου επιτρέψεις να σου πω, και σε παρακαλώ μην με κρίνεις αρνητικά, πως αληθινά πίστευα πως ήσουν μεγαλύτερος σε ηλικία. Όχι πενήντα χρόνων βέβαια, μα σίγουρα όχι στα 20. Μάλλον περίπου στην δική μου ηλικία, στα 34. Πραγματικά μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που σκέφτεσαι και μιλάς και ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν νέοι άνθρωποι σαν εσένα που δεν έχουν στο μυαλό τους μόνο τη διασκέδαση και τα club. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με όσα λες. Αλήθεια κι εγώ πιστεύω πως ένας λαός που έπαψε να κρίνει είναι ευάλωτος σε κάθε ιδέα, πόσο μάλλον μια ρεαλιστική ιστορία για μια αθώα πόρνη, θέμα που πάντα συγκινεί. Τέλος πάντων. Όπως και να χει δεν νομίζω πως η Αννίτα θα μπορέσει να γράψει άλλο βιβλίο.. αφού δεν ξέρει να γράφει. Ήταν απλώς τυχερή. Και έπεσε διάνα στο θέμα... Αν μη τι άλλο επέλεξε σωστά. Σ' αυτή τη φάση φάνηκε "έξυπνη".

Anonymous said...

Μην ανησυχείς και σε καμία περίπτωση δεν θα σε κρίνω αρνητικά.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Πάνω στους νέους κανονικά θα έπρεπέ να στηρίζεται το μέλλον κάποιου λαού.Αλλά με τις παρούσες συνθήκες στην Κύπρο μάλλον δύσκολο.Οι νέοι έπαψαν να οραματίζονται και όλο και περισσότερο κλείνονται στον εαυτό τους.Η εξουσία δεν τείνει να περάσει σε πιο νεαρά χέρια και μένει στα ίδια και στα ίδια.Γι αυτό δεν βλέπουμε αλλαγή στα πολιτικά και και κοινωνικά δρώμενα.Η εξουσία θα έπρεπε να είναι σε άτομα της δικής σου ηλικίας και με τον δικό σου τρόπο σκέψης...Νομίζω το μήνυμα μας το περάσαμε σε όσους ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι και τους δώσαμε να καταλάβουν ότι ένα βιβλίο δεν είναι απλές προτάσεις τυπωμένες σε κόλλες.Τα βιβλία έχουν ψυχή και μιλάνε στα άδυτα του μυαλού μας αφήνοντας μέσα ιδέες,συναισθήματα και νέους τρόπους ζωής.Ας είναι άξιοι οι συγγραφείς που το επιτυγχάνουν αυτό.Όσο για την Αννίτα ας μην την χαρακτηρίσω πάλι γιατί εν το αξίζει...

Anonymous said...

Ελπίζω κι εγώ το μήνυμα μας να έχει περάσει. Και χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν νέοι όπως εσένα. Σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς στη ζωή σου να το αποκτήσεις και χάρηκα πραγματικά που σε γνώρισα έστω και από δω. Αλήθεια τα βιβλία έχουν ψυχή αφού οι συγγραφείς τους εναποθέτουν μέσα σε αυτά τη δική τους. Και μακάρι ο κόσμος να αρχίσει να αναγνωρίζει κι αυτούς που γράφουν πραγματικά λογοτεχνικά βιβλία και όχι μόνο κάποιους σαν την Αννίτα.

Anonymous said...

Αγαπητή φίλη ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση που είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις μαζί σου γιατί δεν έχω και πολλές ευκαιρίες να βρίσκω άτομα να συζητώ για τέτοια θέματα, αφού πολύ λίγους δυστυχώς απασχολούν αυτά...Χάρηκα για την γνωριμία έστω και διαδικτυακά και ελπίζω να τα ξαναπούμε...και οι φίλοι της Ελένης της πόρνης ας μην επαναπαύονται γιατί κάπου εκεί κοντά θα είμαστε...

Anonymous said...

Ποιός άλλος συγγραφέας θα δώσει απο τις εισπράξεις του για να βοηθήσει οποινδήποτε? Αλλά ναι ξέρω αυτοι γράφουν πραγματικά λογοτεχνικά βιβλία και απλός ήταν άτυχοι που δεν έγιναν επιτυχία.
Εσείς τί κάνετε για να βοηθήσετε σε αυτούς που λέτε πραγματικά έχουν ανάγκη? Η απλώς κάθεστε με το φραπεδάκι σας στο internet και κάνετε κριτική. Αφού μια ζωή τα έχετε όλα πως μπορείται να καταλάβεται ότι πραγματικά η Αννίτα εγραψε αυτο το βιβλίο για καλό σκοπο. Ας το έγραφε καποιός "πραγματικός" συγγραφεας. Αλλα ειμαι σίγουρι ότι δεν θα ασχολείτουν κανένας με αυτη την κοπέλα που ήταν θεμα ημερών να πεθάνει απο την πείνα.

Anonymous said...

Και έτσι για να ξέρετε δεν θα γράψει άλλο βιβλιο η Αννίτα.
Εισπραξε αρκετή κακία απο τον κόσμο και επειδη και αυτη ειναι μια πονεμένει ψυχη το μόνο που ήθελε να κάνει ειναι να γράψει με απλών τρόπο την ιστορία αυτή για να την μάθει όλος ο κοσμος και να προβληματιστει.
Ποιος σας είπε ότι η Αννίτα δεν έχει και αυτή μια πενταμελές οικογένεια που πέρασε δύσκολά.
Ελπίζω φίλε πιο πάνω όταν σε δω στον δρόμο και σου ζητήσω οποιανδήποτε βοήθεια για παιδια που πεινούν και για αυτές τις κοπέλες να έχεις κάτι να προσφέρεις. Σιγουρα δεν έχουν όλοι το ίδιο ταλέντο.
Ομως σας το λέω και ας το ψαξετε. Η Αννίτα το εγραψε και πονεσε παρα πολύ μέχρι να το τελειώσει και το έγραψε με όλες τις καλές προθεσεις και όχι για να πλουτίσει.
Και εσύ 20χρονών φίλε θα μεγαλώσεις και θα μάθεις πολλά για τη ζωή καποτε θα καταλάβεις ότι ατομα που μπλέκουν σε έτσι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατον να ξεφύγουν, να μην σου τύχη να ζησεις τετοια εμπειρία. (και εγω 31 ειμαι). Δοκίμασε να φανταστεις πως θα ζουσες εσυ στην θέση αυτών των ανθρώπων και αυτών των πεινασμένων παιδιων.

Anonymous said...

Από πότε η ηλικία συμβαδίζει με την εμπειρία;Αγαπητή μου φίλη ο τρόπος σκέψης μας διαφέρει πάρα πολύ γι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που προσεγγίζουμε ένα βιβλίο.Εξάλλου είναι και θέμα ευαισθησίας και αυτό είναι νομίζω και η βασικότερη σου αδυναμία.Είμαι σίγουρος ότι όταν διάβαζες το βιβλίο τα δάκρυα σου δεν θα είχαν σταματημό.Γι αυτό δεν μπορείς να δεις την αλήθεια που κρύβεται.Να σου πω ένα παράδειγμα.Ο φίλος που μου σύστησε το βιβλίο έλεγε μου εν τέλειο.όταν το διάβασα και του είπα τα όσα παρατήρησα είπε μου ότι έχω πράγματι δίκαιο.Αλλά τα όσα είπα εγώ και η άλλη φίλη σε αυτό το μπλοκ ήταν οι δικές μας σκέψεις...Και βρήκαμε υποστήριξη από πολλούς σε αντίθεση με εσένα.εν σε προβληματίζει τούτο.Εσύ επέμενε ότι έχεις δίκαιο και εν έχει πρόβλημα.Εν με ενδιαφέρει για το θέμα αφού εμείς το μήνυμα μας το μεταδώσαμε σε όσους όπως είπα και πριν ήταν ανοιχτόμυαλοι.Μια συμβουλή όμως έστω και από ένα άπειρο 20χρονο.Μην αφήνεις πάντα το συναίσθημα να σε καθοδηγεί.Βάζε και ένα μέρος της λογικής.Δεν βλάπτει.

Anonymous said...

Poios en toutos pou ipostirizei me toso zilo tin Eleni tin porni?kai epixeirimatologei kiolas..ate pigaine de kamia sapounopera tou epipedou sou kai stamata na mou paizeis kai tin/ton wraia/o mesa sto internet.i nomizeis giati agoreses to vivlio eswses kai tin katastasi.aftoi pou einai enantion se afto to blog exoun dikaio.to vivlio en gia na fakkas tin kkele sou panw ston toixo aman to diavazeis.Kalitera pigaine dwse lafta se ena idrima.A kai epeidi ekatalaba oti eisai kai filenada i filos tis annitas pe tis exestikame kanonika pou en 8a grapsei allo vivlio.na xrisimopoiisoume kai ligo kwloxarto kai sxedon eteliwsan mas oi selides tou vivliou tis...

Anonymous said...

Filoi, katarxin prepei na paradektoume pos stin Kypro exoume mia kapoia dyskolia sto grapto k proforiko logo eksaitias tis dialektou mas. Allios milame k allios anagkazomaste na grapsoume. Nomizo se ayto symfonoume oloi.As dektoume episis pos i Kypros einai mia mikri k kleisti koinwnia pou ayto mas anagkazei na eimaste pio epirrepis sta sxolia kala i kaka pou akoume giayto k aksizei ena bravo se osous tolmoun na grapsoun kati k meta na stathoun mprosta na to yperaspistoun. Skefteite to.. Exoume oloi ayti ti dynami na grapsoume kati k na eimaste etoimoi na dektoume ta sxolia ton allon? Oso gia to epaggelma tis ka Nikolaou, prosopika milontas de me endiaferei. H Pavlina Nasoutzik ayti pou egrapse to Mykonos Mplouz k to Kapse ta nyfika einai kathigitria filosofikis sxolis stin Athina k to ergo tis allo apo vomoloxies k aisxrologies den exei. O de Polyrakis einai giatros sto epaggelma k einai eksairetikos. Ti simasia exei loipon to epaggelma? Den exo diavasei vivlia tis kas Marias Prodromou k pisteyo oti ontos einai aksiologi.Tha pao na paro to vivlio tis giati thelo na ypostirikso mia Kirpia, Gynaika, Nea syggrafea. Exo diavasei tin "Eleni i porni" k exo diamorfosi ti diki mou prosopiki apops pou an mou zitithei tha ti moirasto mazi sas.Ayto pou protino einai na stamatisoume na polemoume tin prospatheia pou kanei o opoiosdipote,stin kipro neos syggrafeas, na provalei to diko tou ergo k na aisthanetai perifanos giayto.H ka Prodromou, i ka Nikolaou k opiosdipote allos syggrafeas antras i gynaika stin Kipro xreiazontai ti stiriksi, idiws apo emas tous Kyprious k oxi tin apostrofi mas. As voithisoume me tin entharinsi mas ayta ta atoma na provaloun to ergo tous, gia na symbaloume stin poiotiki anava8misi tou politismou mas stin Kypro. Oloi apo kapou ksekinoun.As eimaste pio epiikis me tous synanthropous mas pou kanoun mia aksiologi prospatheia na poun kati. As min ksexname kiolas pos me oli ayti ti sizitisi exoume provlimatistei pos kataligi mia gynaika stin porneia, poso tyxeres eimaste emeis pou den zoume tin zoi tous k as poume ena megalo doksa to theo pou eimaste kala! Eyxaristo pou eidate ti diki mou apopsi k eyxome na mporesa ta atoma pou einai poli arnitika me to vivlio k ti syggrafea tis "Eleni i porni" na mporesoun na provlimatistoun me ayto. Na ste oloi kala!

Anonymous said...

Αγαπητή Νατάσα,
πάνε πολλές μέρες να γράψω σε αυτό το μπλοκ και σε καλωσορίζω στην παρέα μας αν και δεν είναι δική μου σελίδα.Πιστεύω ότι τα επιχειρήματα σου είναι σωστά μέχρι ένα σημείο.Το ότι πρέπει να στηρίζουμε νέους συγγραφείς.Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση.Πιστεύεις ότι η κριτική, ακόμα και η αρνητική, είναι άσχημο πράγμα;Μάλλον όχι.Σε μια δημοκρατική χώρα η κριτική είναι η κινητήρια δύναμη,ίσως και η πιο σημαντική, για μεγάλες αλλαγές.Εμείς πήραμε το βιβλίο της Αννίτας,το διαβάσαμε και δεν μας άρεσε.Αποφασίσαμε να κρίνουμε το βιβλίο και ότι δεν μας άρεσε και βρήκαμε αντίκρυσμα και από πολλούς άλλους.Αν η Αννίτα μπει σε αυτή την σελίδα και διαβάσει τα σχόλια μας,αν είναι σωστό άτομο με κριτική ικανότητα στην επόμενη συγγραφική της απόπειρα θα διορθώσει τα λάθη που κατά τη δική μας γνώμη έκανε.Και με την κριτική όλοι μπορούμε να αποκομίσουμε πολλά.Γιατί τα δικά μας λάθη πολλές φορές δεν μπορούμε να τα δούμε ακόμα κ αν είναι μπροστά στα μάτια μας.Κάπου ανέφερα ακόμα να μην γράψει άλλο βιβλίο η Αννίτα.Ελπίζω να το άκουσε αυτό η Αννίτα ώστε να γράψει ακόμα ένα βιβλίο και να είναι πολύ καλύτερο από το άλλο για να μας κερδίσει και εμάς...

Anonymous said...

Agapite "anonime",se eyxaristo gia to kalosorisma.koita,den exo kapia sxesi me ti syggrafea k oute perno to meros tis, apla prospatho na eimai antikeimeniki me tin oli katastasi pou exei dimiourgithei. To pio swsto tha itan,kata ti gnwmi mou, i kritiki sti syggrafea k to ergo tis na min itan toso epithetiki,giati pisteyo tha simfoniseis mazi mou se ayto, mporeis na peis to idio pragma me ton kalo i ton kako tropo. Tha protimousa osoi apo sas,tous filous pou ekffrazonte se ayto to blog,na grafoun to onoma tous i kati diakritiko gia na kseroume pios leei ti!Vlepoume pollous "Anonimous" na ekfrazoun apopseis, pou einai sevastes,alla den kseroume poses fores grafei o kathenas i an ine mia apopsi apo kapion allon anonimo.Ektos apo ti lefkosiatisa k to mihali de vlepoume kapia alla onomata.Esy pisteyeis "anonime" file, pos meta tin kritiki na min ksanagrapsei vivlio,ayto tha ti voithisi na veltiothei;i mallon tin apotharrini k tis meionei tin aytopepithisi tis;An kapote k gw grapso ena vivlio k mou kani kapios ayti tin kritiki,to pio pithanon ine pos tha pikratho k tha prosvlitho.Elpizo na katalabaineis ti ennow..Kai meta apo mia tetia kritiki pisteyeis oi protoemfanizomenoi syggrafeis tha exoun to tharros na ekdosoun ta dika tous erga?Pantos xerome pou symfoneis me tis apopseis mou sto proigoumeno mou post.perimeno tin apopsi sou se ayti mou tin topothetisi.eyxaristw

Anonymous said...

Κοίτα σε αυτό το μπλοκ φαίνεται πια είναι τα δικά μου σχόλια και ποια των άλλων.Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την κριτική σου προς το άτομο μου ακόμα κι αν δεν με τιμά καθόλου.Θέλω να ξέρεις ότι την δέχομαι την κριτική σου και έχεις δίκαιο ότι αντέδρασα τόσο επιθετικά και σχολίασα με θρασύ τρόπο την κ.Αννίτα Νικολάου.Η συμπεριφορά μου δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο αλλά συγνώμη προς το πρόσωπο της Αννίτας δεν θα ζητήσω και ούτε και μετάνιωσα για τα όσα είπα.Εγώ μόλις τελείωσα το βιβλίο ένα κύμα οργής με κατάλαβε για το πόσο άθλια γραμμένο ήταν ένα μπεστ σέλερ και βραβευμένο από την Ένωση συντακτών Κύπρου.Είναι πέραν κάθε άποψις γελοίο και τραγικό.Συνάμα λυπήθηκα για τον μη αξιοκρατικό τρόπο που βραβεύεται ένα βιβλίο.Λυπήθηκα για τους τόσους άλλους Κύπριους συγγραφείς που έχουν πραγματικό ταλέντο και την κάθε μέρα την περνούν στην αδιαφορία και εγκατάλειψη του αναγνωστικού κοινού.Λυπήθηκα τα άτομα της Κύπρου που πραγματικά έχουν ανάγκη από βοήθεια αλλά εμείς στρέφουμε το δήθεν ενδιαφέρον μας σε μια ηλικιωμένη πόρνη.
Γι αυτό αγαπητή Νατάσα μπορείς να με κρίνεις όπως νομίζεις και με την δική σου λογική.Εγώ ότι ένιωσα το πληκτρολόγησα σε αυτό το μπλοκ με μια κρυφή ελπίδα,δεν σου το κρύβω,να βρω κι άλλους που να συμφωνούν με εμένα.Όσο για τα ονόματα πάνω στα σχόλια νομίζω ξεχωρίζουν τα δικά μου.Είμαι ο "άπειρος εικοσάχρονος" σύμφωνα με μια κυρία που έγραψε σε αυτό το μπλοκ...Αλλά μάλλον μόνο "άπειροι εικοσάχρονοι" σχηματίζουν τέτοιες απόψεις.

Anonymous said...

Αγαπητή Νατάσα, εγώ είμαι η 34χρονη που συμφωνεί απόλυτα με τον προηγούμενο 20χρονο φίλο. Η αλήθεια είναι πως αυτά που λες είναι σωστά, πως δεν έπρεπε να κατακρίνουμε τόσο έντονα την Αννιτα, προσωπικά όμως το έκανα - και ούτε εγώ μετανοιώνω γι' αυτό - γιατί με εκνεύρισε πάρα πολύ το γεγονός ότι άλλοι συγγραφείς που είναι πραγματικά εξαιρετικοί μένουν στην αφάνεια ενώ εκείνη που αληθινά δεν ξέρει να γράφει και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, ανέβηκε τόσο εύκολα επειδή είπε μερικά ψέματα κλπ. Γιατί στ αλήθεια θεωρώ τα περί καταφυγίου ψέματα επειδή έχω μιλήσει και με κάποιους ανθρώπους που την γνωρίζουν. Είναι γελοίο λοιπόν να ακούει κανείς πως όλα τα καθαρά έσοδα θα πάνε σε αυτό. Και μου προκαλεί επίσης οργή το ότιέχει γίνει best seller και έχει βραβευτεί κιόλας από ανθρώπους του πνεύματος. Αυτό κι αν είναι εξωφρενικό. Με συγχωρείς αλλά αυτή είναι η άποψη μου

Anonymous said...

Αγαπητή Θάλεια χαίρομαι που επέστρεψες με τις πάντα στοχαστικές ιδέες.Αλήθεια ευτυχώς που εξακρίβωσες το θέμα με το καταφύγιο γιατί κάποιοι εδώ μέσα δεν λένε να καταλάβουν.Το όλο θέμα με την μη αξιοκρατική άνοδο του συγκεκριμένου σκευάσματος(σημ.Ελένη η πόρνη)ανοίγει τις πόρτες για την συζήτηση ενός ευρύτατου θέματος που αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.Αλλά ας μείνουμε στο θέμα της Κύπρου.Είναι γελοίο το όλο θέμα.Αλλά επειδή μας οδηγεί καθαρά το συναίσθημα και οι λατινοαμερικάνικες καταβολές(σημ.οι δεκάδες ανόητες σαπουνόπερες που πασάρουν τα μεγάλα κανάλια της Κύπρου ασύστολα) μάθαμε να δεχόμαστε τα πάντα χωρίς να τα φιλτράρουμε από κάτι που τείνει να εκλείψει,την απλή λογική.Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις.Ευχαριστώ και πάλι την Θάλεια γιατί απλά μοιραζόμαστε ένα κοινό τρόπο σκέψεις.Πληροφοριακά το όνομα μου είναι Γιάννης.

Anonymous said...

Στην αρχη αναρωτιομουν αν εσεις που κρινετε αυτο το βιβλιο με αυτο το αισχρο τροπο,ειναι το ιδιο με αυτο που διαβασα σημερα..
Ειστε τοσο μικροι και ασημαντοι που αυτα που λετε αντικατοπτριζουν το τι ειστε.Το παιζετε μεγαλοι και τρανοι,οτι θα δινατε τα λεφτα σας σε αλλα ιδρυματα που το εχουν αναγκη και το φαι σας στον διπλανο.Κρινετε την κοπελα για ορθογραφικα λαθη και λαθος συνταξη..Κρινετε οτι η κυπρος κοιμαται,ζει στην αποχαυνωση γιατι μας φλομωνουν με ετσι ιστοριες.
Η κυπρος ζει στην αποχαυνωση απο την καλοπεραση.Ζουμε ακομα την εποχη του 60.Οι υποτιθεμενη νεολεα μας η δηθεν νεολαια που συμπονει ερχεται να κρινει εναν ανθρωπο που ενιωσε την αναγκη να γραψει μια συγκλονιστικη ιστορια..Που ουτε μια λεξη απο οτι λεει δεν αζιζουν τα ματια σας να βλεπουν.
Η ουσια του βιβλιο δεν ηταν να μας διδαξει τροπο να γραφουμε ενα βιβλιο.ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
Πως κρινουμε τα παντα χωρις να γνωριζουμε τον πονο του αλλου.Και τι μας νοιαζει εμας ο πονος του αλλου.
Ναι αρκετοι θελουν βοηθεια..και ειναι υπερανω απο εσας ολους γιατι δεν ζητουν τον οικτο σας,αλλα εχουν το κεφαλι τους ψηλα
Οσο για το αν το εκδοσουν στην ελλαδα και θα γελασουν μαζι μας, να σας πω μονο οτι δεν χρειαζονται αυτο για να γελασουν μαζι μας.Ειμαστε γελοιοι απο μονοι μας.
Ο τροπος που μας εμαθαν να ζουμε, που ειναι και πολυ βολικος δεν μας αφηνει να δουμε πιο περα και απο την σκια μας.
και ολα αυτα να θυσιαζονται για το εγω μας.Κρινεται καλυτερα τον εαυτο σου για τις καθε πραξεις που κανετε καθημερινως.
Και αφηστε τους ανθρωπους που θελουν να εκφραστουν να το κανουν και ας μην ειναι τοσο μορφωμενοι οσο εσεις.
Κριμα...

Anonymous said...

Αγαπητέ μου Γιάννη σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και χαίρομαι που είσαι εδώ και υπερασπίζεσαι αυτά που πιστεύουμε.

Τώρα όσον αφορά τον προηγούμενο αγαπητό φίλο ή φίλη...


Ο καθένας κρίνει αυτό που διαβάζει με το δικό του τρόπο. Δεν μπορείς να μας αλλάξεις τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ούτε εμείς βέβαια μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ανοίξεις τα μάτια και να δεις καθαρά τι γινεται. Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν μπορείς να δεις την αλήθεια.

Θα μου άρεσε να σκέφτομαι πως έστω ουσία του συγκεκριμένου βιβλίου ηταν να μας δείξει την απονια του κόσμου και την κοινωνία στην οποία ζούμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το πιστέψω.

Εμείς οι ίδιοι ξέρουμε πόσο άπονη είναι αυτή η κοινωνία από μόνη της καθημερινά. Μόνο με το να κοιτάξεις σε ορισμένα μέρη της Κύπρου όπου δεν υπάρχουν ωραία πλούσια σπίτια μπορείς να το αντιληφθείς. Δεν χρειάζεται να έρθει κάποια που να εκμεταλλευτεί τη δυστυχία ενός ανθρώπου για να σου το δείξει μέσα από ένα σίγουρα κακογραμμένο βιβλίο.

Κάνεις λάθος όταν νομίζεις πως δεν μας νοιάζει ο πόνος του άλλου. Μια καλή πράξη μπορείς να την κάνεις και καθημερινά από μόνος ή από μόνη σου ενώ βολτάρεις στο δρόμο και βλέπεις δίπλα σου ένα παιδάκι με βρώμικα ρούχα που δεν έχει να πάρει ένα παγωτό ή ένα σάντουιτς, βοηθώντας μια γριούλα κυριευμένη από αρθριτικά και ρευματισμούς να μεταφέρει τα λιγοστά πράγματα που έχει ψωνίσει από το μπακάλικο ίσαμε το σπίτι της για να μην πάει με τα πόδια, πηγαίνοντας σε ένα γηροκομείο και κάνοντας παρέα στα γεροντάκια που δεν έχουν κανένα να πάει να τα δει, μήτε τα επισκέπτονται οι δικοί τους.. Ή πάλι μια καλή πράξη μπορείς να την κάνεις επισκεπτόμενος ή επισκεπτόμενη το ηλικιωμένο ζευγάρι του διπλανού υποτιθέμενου σπιτιού, παίρνοντας του ένα ζεστό πιάτο φαι και φροντίζοντας το όσο καλύτερα μπορείς. Ή πάλι αγοράζοντας παιχνίδια και ρούχα για τα παιδάκια του γείτονα που γνωρίζεις ότι δεν έχουν και δεν θα πάρουν ποτέ.
Αν καθίσω να σου αριθμήσω τις καλές πράξεις που μπορείς να κάνεις καθημερινα από μόνος ή από μόνη σου θα μείνουμε εδώ...

Και κάτι άλλο. Άξια για συμπόνια και βοήθεια είναι και η κοπέλα που έφυγε από το σπίτι της στα 12 της επειδή την βίασε ο πατριός της και εργάζεται τώρα σαν καθαρίστρια για να μπορέσει να επιβιώσει επειδή δεν ξέρει να κάνει τίποτ αλλο..

Προσπάθησε λίγο να το σκεφτείς και ξαναμιλάμε...

Anonymous said...

Καλημερα!

Δεν αμφεβαλλα ποτε αυτα που ειπες.Για το αν ο κοσμος εχει τοσες αναγκες.Τα ακουω,τα βλεπω καθιμερινα.
Και δεν ειναι μονο τα πλουσια σπιτια φιλε μου η φιλη μου,ειναι γενικα τα παντα εδω μεσα.Απο αυτοκινητα,μεχρι ρουχα! Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι οτι ενω γραφεται μεσα μια ιστορια που ειναι οντως συγκλονιστικη,υπαρχει κοσμος που ασχολειτε με το αν ειναι καλα γραμμενο το βιβλιο και οτι ειναι κλειστα τα ματια μας και δεν βλεπουμε την αληθεια.Μα τι με νοιαζει η αληθεια αυτη την στιγμη; Νομιζεις οτι περιμενα το βιβλιο να μαθω πως ζει μια ιεροδουλη; η περιμενω καποιο βιβλιο να γραφτει με καποιο συγκεκριμενο προβλημα που υπαρχει; Υπαρχουν οπως ειπες πολλα περιστατικα.Δεν αμφιβαλλω, ομως συγκεκριμενα αυτη η ιστορια εκδοθηκα και απλα την διαβασαμε.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος πανικος με τοσα αρνητικα σχολια.
Και γιατι παθαμε τοσο κακο;ισως επειδη ολα αυτα εγιναν στον τοπο μας;

Anonymous said...

Αγαπητή Θάλεια όπως έχεις απόλυτο δίκαιο με όσα λες.Γιατί ο Θεός εκδηλώνεται μέσα στα μικρά καθημερινά πράγματα...Ο/η προηγούμενος/η στην πρώτη του/της προσπάθεια για να μας πείσει μας κατηγορεί για μικρότητα χαρακτήρα και πολλά άλλα.Μπορεί και να έχεις δίκαιο.Εσύ τώρα εξυψώθηκες σε μια ανώτατη παρουσία απλά και μόνο γιατί συγκινήθηκες από το βιβλίο.Ωραία μεταφράζεις την αληθινή ανθρωπιά.Τώρα που συγκινήθηκες λύθηκαν όλα τα προβλήματα της Κύπρου όχι μόνο για τις πόρνες αλλά και για τις υπόλοιπες αδικημένες μάζες...Αλλά εσύ "ανώτερε" δεν σου φάνηκε κάπως περίεργο το ότι με το που διάβασες το βιβλίο θυμήθηκες ότι είσαι ανθρωπιστής έτοιμος να βοηθήσεις με κάθε τρόπο τις αδικημένες πόρνες;Είσαι ένα άτομο κυριευμένο από ένα καθαρά ενθουσιασμό για κάτι νέο που ήρθε με το που διάβασες το βιβλίο.Όμως τι θα γίνει αν διαβάσεις ένα βιβλίο για τους εγκλωβισμένους και συγκινηθείς;Απλά οι πόρνες ας πάνε να πνιγούν.Ξέρεις κάτι;Άτομα σαν και σένα είδα πολλά.το ότι ένα βιβλίο στέκεται ικανό να σου διαταράξει κάθε σου ιδεολογία σημαίνει ότι είσαι άτομο που δεν θέλει να βοηθήσει πραγματικά αλλά παρασύρεται από εφήμερα συναισθήματα.Και δεν είσαι ο μόνος.Πολλοί προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη για αυτό το βιβλίο και μου το παίζουν ανθρωπιστές....Από πότε και μέχρι πότε αναρωτιέμαι και εγώ.
Στην ζωή μου αν και 20 χρονών έχω κάνει πολλά πράγματα για την κοινωνία και θα μπορούσα να σου τα αριθμήσω και να σου φέρω απτές αποδείξεις.Μέσα σε αυτά όμως δεν τολμώ να βάλω μέσα το ότι αγόρασα ένα βιβλίο για τις πόρνες.Εσύ αν νιώθεις φιλάνθρωπος γιατί αγόρασες το βιβλίο δεν ξέρω.
Τα παραδείγματα που έδωσε η Θάλεια αν και ακούγονται πολύ απλά σε σχέση με τη βοήθεια σε μια πόρνη,είναι παραδείγματα αληθινής ανθρωπιάς και βαθιάς αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.Ας πάρουμε λοιπόν αυτά τα παραδείγματα ως οδηγώ για να γίνουμε πρώτα εμείς καλύτεροι άνθρωποι και μετά να βοηθήσουμε πραγματικά.

Γιάννης

Anonymous said...

epese sta xeria mou afto to vivlio kai to diavasa...den eixa idea oti egine tosos salos gia to en logo vivlio mexri pou arxisa na psaxno gia tin kopella pou to egrapse giati den grafei kati giaftin sto vivlio. to vivlio einai sigklonistiko, mono kai mono ean skeftis oti ola afta arxisan na stin kipro prin apo 50 sxedon xronia...pragmatika akoma na katalavo giati toso misos apo esas, gia afto ton anthropo giati asxoliste toso me mikrotites tou styl oti den ine kalogrammeno? o skopos ine allos, pio vathys omos kai den ton talavate kai oute prokeitai afou profanos meinate stin epifaneia, sto show tou vivliou kai oxi sta sinaisthimata, stin sigkinisi, ston golgotha pou travikse afti i gykaika para tin thelisi tis. den exete kanena dikaioma na tin krinete kai ouste eiste aksioi na statheite apenanti tis kai na tin krinete oute aftin oute tin kopella pou egrapse afto tovivlio. einai ena vivlio anamesa sta ekatomiria.den sas anagkase kaneis na to agorasete, monoi sas to epileksate. iparxun polla eidi vivlion.afto tha lega oti einai i afigisi mias istorias pou graftike gia na diavasei opios thelei ton golgotha mias anilikis, pos parasirthike stin porneia, mas edeikse pos epireazei i oikogeneia tin anaptiksi enos paidiou, tous desmous tis oikogeneias, pws i moira panta tha mas akolouthei...kai polla alla.
to diko sas to provlima den kserw pio einai kai vgazete apo to stoma sas toso fthono.ti den sas arese pou poulise tosa antigrafa? ti den sas arese?
prin apo 50 xronia eixate ston nou sas oti ipirxe periptosi na ginei tetio pragma stin kipro?
stin kipro tou '50?

opos isos na kserete, o kathe antropos einia monadikos, kai exei kathe dikaioma na sinisfairei opos o idios niwthei kai isos merikes fores simfona me ta viwmata tou. etsi ego isos na thelo nai na simisferw , esi isos na theleis na sinisfereis ston sidesmo karkinopathon, allos se sindesmo gia paidia me noitikes diskolies, allos ston diplano tou epidi einai anergos me 3 paidia, kai travmatias polemou, allos sta paidia tis afrikis pou peinoun.

EISTE TOSO MIKROI ESEIS POU KATADIKASATE KAI VGALATE TOSO FTHONO APO TIN PSIXI SAS KAI KRINATE.DEN EXETE TO SIKAIOMA NA KRINETE TIN ZOI KAPIOU ANTHROPOU KAI EPIDI EISTE POUTANES STIN PSIXI KAI ANTRES KAI GYNAIKES KAI MONO GIA TIN PARTI SAS ENDIAFERNESTE MAKARI NA EXETE STIN ZOI SAS TIN DUNAMI, TIN PSIXI, TIN AGAPI, TIN KALOSINI, TIN ATHOOTITA TIN PSIXIS POU EIXE AFTI I GYNAIKA, PARA TIN TAPEINOSI APO TOUS GONEIS
TIS, POU TIN PRODOSAN ME TOSO DOLIO TROPO, POU OMOS EIXE TIN DYNAMI TOU THEOU NA AGAPISEI PRAGMATIKA KAI NA AGAPITHEI.ALLA POU NA SAS SIGKINISEI ESAS POU GINATE TOSO PSIXROI KAI EIDIMONES KAI KSEROLES. KAI GIA NA MILATE ETSIISOS NA MIN XASATE TIPOTA STIN ZOI SAS, ISOS NA TA VRIKATE ETOIMA, NA TA VLEPATE TOSO ASPRA KAI AS SPARAZAN APO MESA TOUS OI ANTHROPOI POU PERNOUSAN DIPLA SAS KAI ESEIS TOUS PERIFRONOUSATE.

Anonymous said...

εμεωα μου αρεσε πολλα ασπμ ρε εν το content που μετρα σαν ιστορια με ετραβισε ετελειωσα το μεσα σε 1 μερα. εμιλισα πρωσοπικα με την συγγραφεα .μονο με τουσ λατινικουσ χαραχτηρες που γραφει καταλαβεται οτι δεν ξερει να γραφει σωστα. ελενη η πορνη j kani

Anonymous said...

Δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την σύνταξη και το λεξιλόγιο της Κα. Νικολάου. Τί κι αν είναι τροχονόμος? Είχε την ευαισθησία και την καλοσύνη να προσφέρει ένα χέρι στοργής και να προσπαθήσει τουλαχιστόν να μας διαφωτίσει για το κακό της πορνείας.

Την Ελένη, εμείς την κάναμε πόρνη. Είναι ντροπή της κοινωνίας μας αυτό που έγινε σε αυτή την όμορφη κοπέλλα. Τελικά η ομορφία της ήτανε κατάρα, την τιμωρούσαμε γι αυτό. Δεν ευτύχισε ποτέ. Και να θυμάστε χωρίς "Gentlemen" οικογενειάρχες, μορφωμένους δεν υπάρχουν πουτάνες, αφού αυτοί οι κύριοι τις αγοράζουν. Όσο κι αν προσπαθούσε να ξεφύγει από τα πλοκάμια της πορνείας, εμείς την σπρώχναμε ολοένα και πιο βάθια.

Πιστεύετε με το φοράτε τα καλά σας κάθε κυριακή και να κάνετε μνημόσυνα και γιορτές και νηστεύετε είστε καλοί χριστιανοί? Ποιος από σας θα άπλωνε ένα χέρι βοήθεις σε μια πόρνη? και θα την βάζατε στο σπίτι σας? Αυτά να σας προβληματίζουν και όχι η σύνταξη της Αννίτας.

Anonymous said...

Τι να σας πω;ότι έχετε δίκαιο.Το ότι κρίνουμε αρνητικά το βιβλίο χαρακτηριζόμαστε από μικρότητα;Ας το πιστεύετε αυτό και δεν έχω πρόβλημα.Εγώ όσα είχα να πω σε αυτό το μπλοκ τα είπα χωρίς φόβο μα πάντα με την συναίσθηση της λογικής παρά του συναισθήματος.Αλλά θα σας το πω ακόμα μια φορά για να το καταλάβετε.Η συγγραφέας πέρα του ότι δεν ξέρει να γράφει(αυτό είναι δευτερεύων)στάθηκε ανίκανη να μας φέρει στην επιφάνεια ένα απτό χαρακτήρα.Η Ελένη η πόρνη στέκεται απέναντι μας σαν άμοιρη κοπέλα χωρίς προσωπική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην εφιαλτική ζωή της.Δηλαδή σταματάμε να κινούμαστε στο ανθρώπινο στοιχείο και προχωράμε κάπου στον τέλειο άνθρωπο.Η ιστορία του βιβλίου είναι συγκινητική αλλά ο τρόπος προσέγγισης των προσώπων, άλλοτε με υπερβολικό πάθος και άλλοτε με υπερβολικό μίσος, καταστρέφει το βιβλίο.
Το ότι γράψαμε αρνητικά σχόλια για το βιβλίο δεν σας δίνει το δικαίωμα φίλε ανώνυμε με τους λατινικούς χαρακτήρες να μας προσβάλλεται με τέτοιο τρόπο.Εγώ προσωπικά σεβάστηκα την άποψη όλων και δεν τους χαρακτήρισα με τόση αυθάδεια γιατί έτυχε να έχουν αντίθετη άποψη από εμένα.Κρίμα πάντως.Ευχαριστώ.
ΓΙΑΝΝΗΣ

nandia said...

ειπατε πολλα...για τις πορνες που δεν επρεπε να ειναι πορνες...για τους τροχονομους που δεν επρεπε να ειναι συγγραφεις...ειρωνευτηκατε...γελασατε...κοροιδεψατε...Ελεος!!Ακουσε ποτε κανεις σας την κουβεντα...μην κρινεις για να μην κριθεις?Η καλυτερα...σκεφτηκε κανεις απο σας τι θα εκανε στη θεση αυτης της γυναικας?οχι ειμαι σιγουρη!διοτι τα ζεστα σεντονακια της μανουλας κ το ποστοφολακι του πατερουλη δεν σας αφηνει να δειτε περα απο την μυτη σας!

Anonymous said...

Τελικά εν αξίζει να ασχολείσαι με το όλο θέμα.Το βιβλίο Ελένη η πόρνη κατέληξε στα σκουπίδια μου(εκεί όπου είναι η θέση του) και εγώ είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το κυπριακό κοινό καταναλώνει οποιοδήποτε σκουπίδι έχει μέσα κλάμα και πολύ συγκίνηση ξεκινώντας από τα βραζιλιάνικα μαζί με τα κυπριακής παραγωγής βραζιλιάνικα(Μίλα μου) και φτάνοντας στο σκουπίδι Ελένη η πόρνη.Το ξέρω ότι τώρα θα μου αρχίσετε βρισιές γιατί απλά έθιξα τον τρόπο ζωή σας.Εμείς που έχουμε την ζεστή κουβέρτα της μαμάς και το πορτοφόλι του μπαμπά τουλάχιστον μάθαμε να ξεχωρίζουμε την ανάγκη που έχει ο συνάνθρωπος μας.Αλλά την πραγματική ανάγκη.Εσείς ελεύθερα βοηθήστε την ηλικιωμένη πόρνη να σταθεί στα πόδια της και αφήστε σε εμάς τα υπόλοιπα.Ηλίθιοι συμπολίτες μου ποτέ δεν θα καταφέρετε να ξεφύγετε από τον κλοιό των ανούσιων συναισθημάτων σας...Ποιος έχει περισσότερη ανάγκη;Η πόρνη η τα μικρά παιδιά που πεινούν στον δρόμο;Ο καθένας παίρνει την απόφαση του.Αλλά τουλάχιστον ας βλέπει την αλήθεια.Ας βλέπει πέρα από τα εφήμερα του συναισθήματα.
Ν α πω την αλήθεια βαρέθηκα ειλικρινά να φέρνω επιχειρήματα που δεν βάζετε υπόψη γιατί έτσι μάθατε να λειτουργείτε.Εγώ πότε δεν είπα ότι οι πόρνες δεν πρέπει να βοηθηθούν. Αλλά ας δούμε ποιοι έχουν πραγματική βοήθεια.Γιατί είναι πραγματικά άδικο για αυτούς που θέλουν πραγματική βοήθεια.Τα επιχειρήματα μου τα διαβάσατε ακόμα κι αν δεν τα βάλατε ποτέ υπόψη.Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.Σας ευχαριστώ....
Γιάννης...

Anonymous said...

ilithie simpoliti gianni,
sou epistrefw to epitheto pou mas xarises kai rafo me latinikous xaraktires gia na katalaveis oti eimai ego pu egrapsa kai prin.
to an sigkinoumaste kai to an exoume akoma aisthimata kai sinaisthimata, paei na pei oti den eimatse ena me to plithos (eftixos gia emas) , den pame opou paei o anemos alla exoume to dinami na ton apotrepsoume. an afta ola afta ta sinaisthimata anthropias pu prokalese afto to vivlio kai pou niwsame esi ta apokalis kai allo, tote eimai stin disaresti thesi na sou po, Oti esi distixos den kataferes na swseis oti iero kai osio iparxei ston kosmo. emis toulaxiston ataferame na diafilaksoume kapies aksies kai na tis kratAme akoma kai NA NIWTHOUME.

i porni kai a mikra paidia anikoun se dio ksexoristes kai sinama poli "makrines" katigories.ma an to pareis etsi, kai i eleni peinasmeno paidi itan, kai anikseri, prospathntas naepiviwsei, mai me pollous allous paragontes vevea egine ti egine.telospantwn

apla na sou po oti ta gegonota sto vivlio, eginan prin 40 xronia kai vale. an ginotan tora tha elega oti einai kati pou to ksanakousa.omos prin tosa xronia pou egine afto einai gia olous sigklonistiko, ektos kai an esi meneis kapou allou, pou tetiou eidous gegonota prin tosa xronia itan kathimerino fainomeno, kai an oxi kathemerino...sinithismeno fainomeno. kai afou eisai toso anthropistis , to vivlio sou afou to agorases, kai den to theleis pia, tha borouses na to doseis se ena idrima me paidia, den xriazete na pas poli makria, eimai sigouri oti stin geitonia sou tha iparxoun paidia pou tha xamogelousan se ena tetio doro. etsi gia na min petakseis ta lefta sou, na min petaksis tis kolles pou boreis na tis kaneis anakiklosi, alla kai na kaneis kai mia kali kisisi anthopias, mias kai to vivlio egkrithike kai tha stolizei tis vivliothikes ton sxolion.

euxaristw

euxaristw

Anonymous said...

kati allo pou ksexasa na po. file gianni, ean kathos pigaines me to treno kapou kai dipla sou kathotan mia ilikiomeni kiria pou ithele na sou pi tin istoria tis zois tis, kai stin elege kathos pigainate ston proorismo sas kai i zwi tis, itn to vivlio pos tha eniwthes? den tha eniothes?
den tha sigklonizosouna? ti tha ekanes? tha sikonosoun kai ha tin perifronouses? na pistepso oti simfona me ta legomena sou, afou den tha tin petases sta skoupidia, tha sikonosoun na katseis kapou allou afou prota tha tin koroideves???
pragmatika den mporo na to dekto oti pleon oi anthropoi den aisthanonte, den niothoun, mou einai adinato na to dekto.

kai ksereis giati epimeno? den exei na kanei me to oti sxoliases arnitika gia to vivlio...stin ousia petas tin psixi enos anthropou, isws pollon anthropon, afou irthe stin epifaneia to provlima tis porneias.

gia skepsou to ligo...

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε τα όσα είπες για να υποστηρίξεις το συγκλονιστικό σου βιβλίο είναι σωστά.Όμως αυτά που είπες για το άτομο μου είναι εντελώς λανθασμένα.Η δυνατότητα πρόκλησης συναισθήματος δεν είναι καταρχάς σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο.Εμένα το πρόβλημα μου στο βιβλίο βρίσκεται στο ότι δεν βρήκα κάποιο πραγματικό χαρακτήρα για να με συγκινήσει.Η Ελένη πέραν του κάλου της χαρακτήρα στέκεται απόμακρη και χωρίς βάθος,χωρίς κάτι ανθρώπινο,χωρίς κανένα λάθος.Τέτοιο χαρακτήρες εμένα προσωπικά δεν με συγκινούν.Και αυτό είναι λάθος της συγγραφέα.Που είναι αλήθεια η ανθρωπινή μορφή της Ελένης της πόρνης;Γιατί βαδίζει σε ένα ανθρώπινο κόσμο αφού δεν ανήκει σε αυτό;Μήπως κατά τύχη η συγγραφέας απόκρυψε κάποια γεγονότα για να μας κάνει την Ελένη Αγία;Μπορεί.Πάνω σε εσάς λειτούργησε.Όμως δεν νιώσατε να υπήρχε στο βιβλίο εκείνη η στιγμή που όλα ξαφνικά γίνονταν με υπερβολικό τρόπο.Η Αννίτα δεν με έπεισε τόσο για την Ελένη όσο και τα όσα τραγικά συνέβησαν στην ζωή της.
Εμένα το βιβλίο δεν με έπεισε και πάντα θα το λέω.Όμως πάνω στο θέμα ότι δεν νιώθω κάνετε μεγάλο λάθος.Δηλαδή όποιος δεν τρώει κουτόχορτο στην σημερινή κοινωνία δεν αισθάνεται.Ενώ εσείς που διαβάσατε το βιβλίο γίνατε οι ανθρωπιστές και βοηθάτε και κόσμο...Όσο για την κοινωνία πριν 40 χρόνια δεν την γνωρίζω γιατί απλά είμαι 20 χρονών.Αν για σένα αποτελεί νοσταλγική εποχή δεν ξέρω.Αυτό όμως που με εκνευρίζει είναι ότι με το που διαβάσατε το βιβλίο θυμηθήκατε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι δίπλα μας που έχουν ανάγκη.Για πόσο όμως θα το θυμάστε διερωτώμαι.Και για να σε προλάβω αγαπητέ φίλε εμείς η νέα γενιά παρά τα όσα κατηγορούμαστε έχουμε φιλότιμο και γνωρίζουμε την πραγματική ανάγκη των συνανθρώπων μας.Σε εράνους πάντα οι νέοι συμμετέχουν.
Όπως θα κατάλαβες δεν με έπεισες γιατί απλά δεν έχεις δίκαιο.
Ευχαριστώ....
Γιάννης

Anonymous said...

agapite file,

oute egw zousa prin 40 xronia, giati eimai 23 xronon. omos afto den me paizei rolo sto na kserw pos itan oi katastaseis tote.

to gegonos oti viastike apo ton patera tis kai simeteixe kai i mitera tis, pou tin evgale apo mesa tis, me sigxoreis alla afto einai arrwstimeno.den ginetai na min se sigkinise aftos o xaraktiras pou viastike apo tin mana tis kai ton patera tis, oxi apo kapion kseno, to tonizo!

eftixos, den perimena na diavaso to vivlio gia na niwsw, den tha periaftologiso alla thelw na se pliroforiso oti i simerini neolaia, signomi gia tin ekfrasi alla mono gia to kwlo tis niazete, gia ton eaftouli tis, gia to egw tis, to egw tis kai to egw tis! a ksexasa kai gia to ti tha valei otan tha vgei avrio. isws na eisai mesa stis eksaireseis tis simerinis neolaias kai makari. oxi agapite to oti simetexoun stous eranous, afto tha pei oti oi goneis ta dinoun sta paidia gia na ta dosoun pou afto den simainei tpt. den einai to thema na simetexeis stous eranous giati einai typikoi.
to pan einai na exeus protovoulia kai na min to kaneis kathe agiou doksa, alla na to kaneis tropo zois.
oso gia to filotimo, oi perissoteroi den kseroun ti paei na pei i leksi distixos. isos na nomizoun oti einai neo eidos xortou i kainourgia gevsi profilaktikon.

afti einai i alithia etsi stegna kai den einai kako na tn gnorizoume kai na palevoume.

gia to vivlio den tha po kati allo, emena me sigklonise, opos me sigklonise kai i kopella pou skotose tin aderfi tis sto kefali, me fono ek promeletis kai en agnoia parousia tis allis aderfis.ola afta, to 2008 ki omos einai apanthrwpa.skepsou se 40 xronia...akoma kai meta apo 40 xronia tha me sigklonizoun.

euxaristw
maria

Anonymous said...

ksexasa kati simantiko na po, oti nai ipirxoun stigmes kai katastaseis pou les den ginete borouse na ksefigei, den to pistevo afto afto apokliete.
den apoklio to gegonos na iparxei kai mia dosi pseftias gia na kalifthei kati allo.omos den exei simasia afto.
simasia exoun ola ta ipolipa sto vivlio.

omos sigoura, o kathenas kati tha kratisei apo ti zoi tou krifo, opos oloi mas.
euxaristw,
maria

Anonymous said...

Αγαπητή Μαρία αν και η σημερινή νεολαία είναι του κώλου υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις που από ότι κατάλαβα είσαι και εσύ.Εγώ προσέγγισα το βιβλίο με εντελώς διαφορετικό τρόπο από εσύ και πολλοί άλλοι.Αλλά υπάρχουν και πολλοί που υποστηρίζουν την δική μου άποψη.Το ότι το βιβλίο γράφει μέσα τραγικά γεγονότα δεν σημαίνει είναι και αληθινά γεγονότα.Μπορεί κάποια να είναι.Αλλά κάποια άλλα παρουσιάζονται με τόση υπερβολή που με τίποτα δεν είναι αλήθεια.
Νομίζω όμως ότι το θέμα πήρε πολύ μεγάλη διάσταση σε αυτό το μπλοκ.Αν και μου αρέσει ιδιαίτερα να ανταλλάζω απόψεις με άλλους νομίζω ότι το όλο θέμα προχώρησε σε ακραίες καταστάσεις.
Πράγματι οι πρώην ιερόδουλες χρειάζονται βοήθεια,αν και στην Κύπρο υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται περισσότερη.Άρα είναι στο χέρι του καθενός ποια ομάδα θα βοηθήσει.
Είναι άσκοπο δηλαδή να να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα...
Αν και ειπώθηκαν πάρα πολλά σε αυτό το μπλοκ και μάλιστα αρκετά και από εμένα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στους φίλους της Αννίτας καθώς και στην ίδια για τον τρόπο που αντέδρασα.Η σωστή συμπεριφορά ήταν να δώσω σε κάποιο το βιβλίο και να προχωρήσω παρακάτω και όχι να το κακολογώ που δεν μου άρεσε και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.Άλλωστε έχουν να πουν ότι γίνετε για ένα καλό σκοπό.
Ελπίζω να πραγματοποιηθεί αυτός ο σκοπός και να βοηθηθούν πραγματικά αυτές οι γυναίκες.
Σας ευχαριστώ πολύ...
Γιάννης...

Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι

Δεν θα σχολιάσω το βιβλίο της Αννίτας γιατί δεν κατάφερα κιόλας να το διαβάσω όλο εξαιτίας της ιστορίας της Ελένης και κάποιων γεγονότων που περιγράφονται. Θα πω μόνο πωςτο βιβλίο αυτό δεν αποτελεί λογοτέχνημα μα ντοκουμέντο αν φυσικά όσα επισημαίνει είναι αλήθεια.

Δεν ξέρω για σας αλλά η φάση με τον πατέρα της στο πορνείο δεν με έπεισε ότι έγινε στην πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο αν γινόταν τόσα χρόνια πριν θα βούιζε ο ντουνιάς και θα το θυμόντουσαν όλοι. Δεν αμφιβάλω όμως για το ότι το κορίτσι βιάστηκε από τον πατέρα της και κατέληξε έτσι πόρνη. Εκείνο τον καιρό θα γινόντουσαν πολλά τέτοια και πολλά κορίτσια τα οποία θεωρούνταν πλέον "κατεστραμμένα" θα κατέληγαν έτσι. Όχι μόνο η Ελένη μα και πολλά άλλά που έχουν μείνει στην αφάνεια.

Τέλος πάντων.

Καλύτερα ας μην το κρίνουμε ως έργο λογοτεχνίας και τη συγγραφέα του σαν λογοτέχνη γιατί δεν είναι. Είναι απλώς ένα ντοκουμέντο. Τίποτα άλλο

Και ίσως αγαπητέ μου φίλε Γιάννη οι φίλοι που δεν έχουν σπουδάσει να μην το κατάλαβαν καν.

Μια φίλη μου που έχει τελειώσει με χίλια βάσανα το λύκειο όταν μου το ζήτησε να το διαβάσει και της είπα πως δεν είναι λογοτεχνία μου είπε πως δεν την ενδιαφέρει αυτό επειδή δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί και τα λάθη του. Πως την απασχολεί μόνο η ιστορία. Εσύ μου είπε που έχεις σπουδάσει μπορείς να το καταλάβεις όχι εγώ, έτσι της το έδωσα.

Το διάβασε πολύ γρήγορα και τελικά μου είπε ότι εντάξει ήταν αρκετά συγκλονιστικό αλλά δεν σχολίασε τίποτα άλλο.

Εμένα όμως άλλος είναι ο κύριος προβληματισμός μου. Μήπως κανείς από σας ξέρει πού δημιουργεί αυτό το καταφύγιο η Αννίτα γιατί θα ήθελα να το επισκεφθώ εξαιτίας του επαγγέλματος μου... Είμαι δημοσιογράφος. Αν έχει γίνει το βιβλίο μπεστ σέλλερ τότε σίγουρα η συγγραφέας του θα έχει προχωρήσει ήδη στην δημιουργία του με τόσα χρήματα που θα έχει πάρει.

Σας ευχαριστώ

Anonymous said...

Sevomai ta osa eipes file gianni kai den erxomai se kamia periptwsi enantion sou.kathe vivlio, me eksaireseis exei ton skopo tou. i sigkekrimeni kopella pou to egrapse thelw na pistevo oti to ekane me stoxo na dimiourgithei afto to katafigio. opos ginonte oi eranoi, opos kapios ekdidei ena arthro stin efimerida, etsi kai efto einai mia istoria pou eixe ton skopo tis.

bravo tis kai makari oloi na simvaloun stin kalierevsi afou tou topou pou an krino apo ta miala tis neolaias paei kata to xeirotero. xairomai pou iparxoun neoi pou provlimatizontai kai miloun, kai sizitoun. den exei simasia oti exoume kapies diaforetikes apopseis ma simasia exei oti den eimaste ena me to plithos kai provlimatizomaste.

sinexizo na pistevo oti i simasia tou vivliou einai pio vathia. den einai kako na dimiourgithei ena katafigio gia tis ierodoules omos prepei na ginoun kai katafigia gia afta ta paidia pou proerxonte apo teties oikogeneies kai pou einai arketa asxetos an distazoun na to poun kai alloste pou na pane na zitisoun ipostiriksi?

thelw na pw kai kati allo. i kathe douleia den einai ntropi. i douleia ton ierodoulwn afti einai giati eite tin epeleksan eite kapies asximes katastaseis tis odigisan mexri ekei. einai i douleia tous omos kai den einai ntropi. ntropi gia mena ine na min ine i douleia sou alla na to kaneis kai distixos iparxoun polla krousmata. etsi katantise i koinwnia mas kai as kapioi fovounte na to akousoun i na to den heloun na to pistepsoun.

file i fili dimosiografe, den simfono me ta osa eipes gia tin morfosi pou prepei na exei kapios gia na to diavasei.afo einai ratsistiko. mathe omos oti kapios pou exei spodasei den simainei oti einai pio psila apo kapion pou exei spoudasei. afto pou eipes den stekei.den kserw pou einai to katafigio kai an exei idi dimiourgithei alla, kserw oti to ipostirizei o proin dimarxos tis leukosias, lellos. afou ise dimosiografos, tha exeis sigoura kapies sindeseis gia na to psakseis.

euxaristw,
maria

Anonymous said...

Η δημοσιογράφος δεν το είπε αυτό με την μόρφωση για να θίξει άτομα αλλά για να τονίσει ότι το βιβλίο έχει φτωχή λογοτεχνική αξία, που όμως για πολλούς δεν είναι πρόβλημα αφού δεν το κατανοούν.Αυτό με το ίδρυμα θα ήθελα να το συζητήσω καθώς ρώτησα πολλούς αλλά στάθηκε αδύνατο να το βρω.Αλήθεια αν θα κινηθεί όπως και όλα τα κτίρια στην Κύπρο τότε να μην το περιμένουμε εντός της πενταετίας. Εγώ στάθηκα κατά του βιβλίου για χίλιους λόγους αλλά και να κοροϊδεύουν τον κόσμο και περισσότερο τις ιερόδουλες πάει πολύ...

Γιάννης

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε Γιάννη έχεις δίκιο. Δεν το είπα αυτό με την μόρφωση για να θίξω άτομα, αν είναι δυνατον. Και λυπάμαι που η αγαπητή φίλη Μαρία το σκέφτηκε αυτό. Το είπα ακριβώς γι' αυτό το λογο που έχεις αναφέρει. Πως για πολλούς το γεγονός ότι είναι φτωχής λογοτεχνικής αξίας δεν είναι πρόβλημα εφόσον δεν μπορούν αληθινά να αντιληφθούν.

Επίσης για το καταφυγιο σε ευχαριστώ για την πληροφορία για τον πρώην δήμαρχο Λευκωσίας αγαπητή μου φίλη Μαρία. Θα το ψάξω κι ελπίζω αληθινά να δημιουργηθεί το καταφύγιο και η συγγραφέας του να μην το έχει πει για να κοροιδέψει όχι μόνο τις ιερόδουλες μα και εμάς για να πουλήσει το βιβλίο της. Αλήθεια δεν θέλω καν να το σκέφτομαι αυτό αλλά σε αυτό τον κόσμο που ζούμε όλα μπορεί να τα περιμένουμε...

Anonymous said...

afto akrivos ithela na po, oti adiamfisvitita iparxoun polla sintaktika kai logotexnika lathi, omos epidi se sinepairnei i istoria den to antilamvanese, i mallon den dineis simasia. egw den edwsa simasia para mono otan to teliosa kai ekana ena apologismo.
kai ti m'afto?
toses mbourdes akoume sto radio kai stin tileorasi pou theloume den theloume tis akoume.

kai exw spoudasei, ara den stekei afo pou eipes file dimosiografe.

den nomizo na exei kapio logo na koroidepsei ton kosmo gia na vgalei lefta an einai dinaton.
kai sas enoxlei afto? edw i doliofthora einai pantou aisthiti kai tha sas enoxlisei afto?

kanto kalo kai rixto sto gialo!
edw oloklires etaireies opos einai i unicef kai alles polles mas koroidevoun tosa xronia gia na poulisoun ta proionta tous...kai sas enoxlei ena vivlio?

me sigxoreite alla einai katheta enantion se afta pou ipostirizete.

euxaristo,
maria

Anonymous said...

Μα πως δεν ευσταθεί αυτό που είπα για τα λογοτεχνικά λάθη αγαπητή φίλη Μαρία αφού και εσύ η ίδια το είπες ότι υπάρχουν πολλά συντακτικά λάθη και όχι μόνον στο συγκεκριμένο βιβλίο, μα πως δεν έδωσες σημασία παρά μόνο όταν το τελείωσες και έκανες ένα απολογισμό. Άρα τα πρόσεχες όταν το διάβαζες απλώς δεν τα λάμβανες υπόψη επειδή σε συνεπήρε η ιστορία.

Η ιστορία είναι όντως συνταρακτική δεν αμφιβάλλω. Και εμένα με συνεπήρε τουλάχιστον στην αρχή ώσπου έφτασα στο σημείο με τον πατέρα της στο πορνείο - κατάλαβες πιο περιστατικό εννοώ - και έπαθα ένα ψιλοσόκ του τύπου - μα τι λέει...

Τέλος πάντων.

Όσο για το τελευταίο, για όλες τις εταιρείες που μας κοροιδεύουν έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ μαζί σου.

Μήπως λοιπόν - λέω μήπως - όλοι μας πρέπει να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τον πόνο των ανθρώπων για να βγάλουμε λεφτά; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε παρόμοια βιβλία για να πλουτίσουμε;

Μήπως εκεί οδεύουμε τελικά επιτρέποντας κάτι τέτοιο;

Όπως και να χει εγώ απλώς ήθελα να δω αν κάποιος φίλος από αυτό το μπλοκ ήξερε για το καταφύγιο - αν έχει δημιουργηθεί ή που θα δημιουργηθεί και πότε...

Μόνο αυτό...

Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα αλλο...

Ευχαριστώ

Ελεάνα

Anonymous said...

Καλά για να καταλάβω τώρα μας λες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μας κορόιδεψαν;Είναι γελοίο το θέμα που έθιξες για την γιουνισεφ για να μας πείσεις.Αν είναι δυνατό.Δηλαδή εσύ δεν θα είχες πρόβλημα αν όλα αυτά ήταν ψέμα(αν και έχω μια μικρή υποψία ότι είναι) και θα συνέχιζες να πιστευεις στον καλό σκοπό του βιβλίου.Ε όχι!Γιατί το βιβλίο είναι άθλιο από μόνο του και το μόνο που το σώζει είναι αυτός ο καλός σκοπός.Αν τον έχασε και αυτό τι να πω;
και θέλω να διαφωνήσω μαζί σου φίλη Μαρία ότι δεν το καταλαβαίνεις ενώ το διαβάζεις ότι είναι γεμάτο λάθη.Εγώ ένιωσα την Ελληνική γλώσσα να εξευτελίζεται απόλυτα με αυτό το βιβλίο.Γιατί είναι ανεπίτρεπτο για μια συγγραφέα(;) να γράφει με τέτοιο τρόπο.Εγώ πριν ζήτησα συγνώμη για τον τρόπο που εκφραζόμουν αλλά εσείς οι φίλοι της Αννίτας δεν λέτε να αναγνωρίσετε κανένα λάθος στο βιβλίο.
Η υποχώρηση μου έγινε μήπως φιλοτιμηθεί κανένας και εκφράσει καμιά ειλικρινή άποψη για το βιβλίο.Αλλά τίποτα...Τώρα βλέπω πόσο τυφλοί είστε...
Ευχαριστώ όσους πραγματικά μπορούν να δουν μέχρι το προφανές,έστω...


Γιάννης....

Anonymous said...

Πάει πολύς καιρός να γράψω σε αυτό το μπλοκ μα τώρα έχω φρίξει πλέον από αυτά που ακούω να λέγονται εδώ μέσα, τόσο που δεν μπορώ να μην εκφράσω και πάλι τη δική μου άποψη.

Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη όπως πάντα έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό ακριβώς λέει η αγαπητή φίλη Μαρία με αυτά που επισημαίνει. Πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αν μας κοροίδεψαν μέσα σε τόσους που μας κοροιδεύουν.

Και όπως πάντα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως είναι ανεπίτρεπτο για μια συγγραφέα(;) να γράφει με τέτοιο τρόπο. Ο,τι όμως και να πεις και ό, τι και να κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξεις τη γνώμη σε κανένα από τους υπονομαζόμενους φίλους της Αννίτας. Εγώ το κατάλαβα με αυτά που ανέφερε προηγουμένως η αγαπητή φίλη Μαρία και με το διάλογο της μαζί σου μα και με την αγαπητή φίλη δημοσιογράφο. Ό, τι και να πούμε αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γνώμη οπότε γιατί να βολοδέρνουμε και να προσπαθούμε άδικα;

Θάλεια

Anonymous said...

Ναι αγαπητή Θάλεια είναι όπως τα λες.Εξηγώ με τον ένα τρόπο δεν το καταλαβαίνουν.Εξηγώ με τον άλλο τρόπο τα ίδια.Μα τι συμβαίνει επιτέλους εδώ;
Ακούστε μια τελευταία φορά.Σε αυτό το μπλοκ ποτέ δεν είπαμε ότι οι πόρνες δεν πρέπει να πάρουν βοήθεια,αν και πρέπει να επισημανθεί ότι δεν θα έπρεπε να τις ξεχωρίζουμε με την ιδιότητα της πόρνης αλλά της άπορης γυναίκας για να μην αποτελεί ρατσιστικό στοιχείο για τις ίδιες.Πρώτο μας μέλημα όμως είναι τα άπορα παιδιά και μετά οι οποιοιδήποτε άλλοι.
Σε αυτό το μπλοκ έγινε κριτική για το βιβλίο και για τον τρόπο που γράφτηκε από την Αννίτα Νικολάου.Ο τρόπος της είναι άθλιος και η προσέγγιση των χαρακτήρων άσχετη.
Εσείς όλοι που υποστηρίζετε το βιβλίο όμως νομίζω βρίσκεστε σε λάθος μπλοκ για τους λόγους που ανάφερα πιο πάνω.Βρείτε ένα μπλοκ όπου μέσα θα συζητάτε το πόσο συγκινητική ήταν η ιστορία της Ελένης της πόρνης και τίποτα άλλο.Γιατί σε αυτό το μπλοκ κάνουμε βαθύτερη ανάλυση και δεν μας φτάνει μια χαζή ιστορία.Θέλουμε κάτι περισσότερο από τους Κύπριους συγγραφείς.
Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα την φίλη μου Θάλεια...

Γιάννης....

Anonymous said...

file gianni,

sovaromilas twra?
i ginaika den einai sigrafeas, kai an prosekses den grafei oute apo pou einai oute tpt. eleos asoliste me mikroites pali tha to episimano.

signomi kiolas, alla mi xeso kale pou eides sto vivlio na ekseutelizete i elliniki glwssa, epidi oloi emeis den tin ekseutilizoume kai se enoxlise to vivlio.eisai sta kala sou?
pragmatika i sizitisi exei katantisei geloia. kai epidi sas vlepo pou klaite ta lefta gia to vivlio, afou mono arista vivlia agorazete, dwste ta kapou kai na sas dosoun piso ta lefa sas.

an ine dinaton i kopella den eipe oti einai sigrafeas. min gineste geloioi me afta pou lete.

kai file gianni, proto melima prepei na ine i psxologia on paidion, oxi apla ta apora paidia.
kai opos eipa parapano einai pio vathia ta provlimaata.

telospanton, oute fili tis kopellas ime oute fan tis. oute me endiaferei.

bravo tis pou ekane afti tin praksi, kai an boreis kantin kai esi.an boreis na voithiseis kanto.

kai min stekese kai koloskas se ena vivlio, einai ena vivlio...
koitakse girw sou pioi se koroidevoun, koitakse tous filous sou, tin koinonia sou...des tin alitheia katamata.

kati telefteo..sou exoun tsalakosei tin psixi mexri aidias pote file gianni kai fili thaleia?
an oxi den exete logo na krinete.
giriste stis doulies sas kai an ploutisei i kopella bravo tis eseis ti zori travate? ki an ine psemata opos lete pou den einai? ta alla vivlia pou diavazete psemata den ine? twra tha mou peis pali gia tin logotexnia omos sou episimaino ksana oti den iparxei mono i logotexnia...ipaxei to arthro, ta poiimata, apospasmata, imerologio kai tosa alla.kai den nomizo na legete sigrafeas kapios pou grafei kati kai to ekdidei.

ki an thes kiprio sigrafea diavase omiro avraamidi.(ola)

euxaristw
maria

Anonymous said...

paidia...
diavasa to vivlio afto simera... i apopsi m einai oti ine ipervoliko kai mazi pseftiko. kapies stigmes faski k antifaski... kamia logiki sta osa grafonte tis perissoteres fores. ok kapos aggizei to thema pornias k to pws niothoun kapies kopelles alla os ekei. ena paradigma... me tosa lefta kapios mpori na ksefigi k oxi mono na voitha tous allous. episis se mia mera den agorazis spiti k ta sinafi. opws k polla alla. IPERVOLIKA!!!
den iksera an pire vravio i kati apla to ida sta best seller k ipa tha a3izei... krima panntos an pire vravio k adikithikan tosoi alloi...

Anonymous said...

Ακριβώς αυτό είναι ένα από τα θέματα που προσπαθούμε να θίξουμε εδώ αγαπητή φίλη Αναστασία μα φαίνεται πως δεν γινόμαστε αντιληπτοί. Είναι κρίμα που αυτό το βιβλίο έγινε μπεστ σέλλερ και βραβεύτηκε ενώ άλλοι Κύπριοι συγγραφείς οι οποίοι προσπαθούν τόσο καιρό και κάνουν χρόνια έρευνας για να γράψουν κάτι ποιοτικό ή γράφουν πραγματικά λογοτεχνικά βιβλία καταλήγουν στην αφάνεια. Είναι κρίμα οι κύπριοι συγγραφείς που αδικούνται, που δεν αναγνωρίζονται ποτέ αν και γράφουν πραγματικά εκπληκτικά...

Και αγαπητή μου φίλη θάλεια. Είναι σεβαστή η άποψη σου πως ο Όμηρος Αβρααμίδης αποτελεί ένα καλό Κύπριο συγγραφέα αν και κατά την ταπεινή γνώμη μου το γράψιμο του δεν έχει κάτι ιδιαίτερο.

Από την άλλη πραγματικά εκπληκτική συγγραφέας είναι η Μαρία Προδρόμου που αν και γράφει πραγματική λογοτεχνία δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί...

Το ίδιο και πάρα πολλοί άλλοι που είναι πραγματικοί συγγραφείς και δεν προσπαθούν πασάροντας λόγια του τύπου "πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να χτιστεί αυτό το καταφύγιο" πλουτίζουν...

Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη δεν μπόρεσα να μην μιλήσω πάλι...

Θάλεια

Anonymous said...

Αγαπητή Μαρία τόσο τα επιχειρήματα σου όσο και εσύ έχετε καταντήσει γελοίοι.Θα σε συμβούλευα να ξαναδιαβάσεις ότι γράφεις και να τα συνειδητοποιήσεις γιατί είναι σε άλλη διάσταση το θέμα που συζητάς...Εμείς ασχολούμαστε με το βιβλίο και εσύ επειδή απλά δεν μπορείς να το υποστηρίξεις ασχολείσαι με εμάς προσωπικά.Δεν καταλαβαίνεις κοπέλα μου ότι εμείς το βιβλίο το πήραμε με την ιδέα ότι είναι ένα μπεστ σέλερ με μια εκπληκτική αλλά συνάμα και πραγματική ιστορία.Η Αννίτα δεν μας έπεισε για τίποτα από όλα αυτά.Εμείς θέλουμε να διαβάζουμε λογοτεχνικά και όχι χαζές ρομαντικές ιστορίες χωρίς νόημα που μάλιστα προφασίζονται ότι είναι αληθινές...Αν θέλεις να διαβάζεις τέτοια βιβλία είναι και τα Άρλεκιν που συνάδουν με το επίπεδο σου.
Μας λες συνέχεια ότι το έκανε για ένα καλό σκοπό.Μα ποιος διαφώνησε μαζί σου;Εμείς το καταλάβαμε.Αλλά δεν συζητάμε για αυτό το θέμα...Μιλάμε για τον τρόπο που το έγραψε...
Και μάθε ότι στα πραγματικά λογοτεχνικά βιβλία οι συζητήσεις που γίνονται γύρω από αυτά δεν είναι αν είναι συγκινητικό η όχι αλλά πράγματα βαθύτερα που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις.Γι αυτό πάψε να μας πουλάς βλακεία για πνεύμα γιατί περνά αυτό σε εμάς.
Πάρε και διάβασε καμιά Αλκυόνη Παπαδάκη,καμιά Λεία Βιτάλη η καμιά Μαρία Προδρόμου και μετά έλα να συζητήσουμε περί λογοτεχνίας...
Ελπίζω να σε βοήθησα με τα λόγια μου(αν και δεν το νομίζω...)!

Ευχαριστώ πολύ τις δύο φίλες,Θάλεια και Αναστασία....


Γιάννης....

Anonymous said...

mathe file gianni oti ta best seller den einai panta afto pou perimeneis.

den exeis kanena dikaioma na milas gia to epipedo mou tin stigmi pou den me gnorizeis kai pou sigoura einai poli pio pano apo to diko sou.

den tha mou peis esi ti na diavaso,
exo diavasei polla vivlia. diavase esi kazatzaki na morfotheis kai meta ela na milisoume an thes kai ase tis mpourdes kai tis kritikes vivlion gia tous krites.

kalitera stin afaneia gianni para na ginoun eborika kai na xasoun tin aksia tous.kai opios psaxnei kai erevna vriskei aristourgimata pou isos o idios vivliopolis pou ta poula na min ta kserei. kai pios sas eipe esas oti theloun na ta kanoun best seller? den boro na katalavo. kai otan to poiotiko ginei eboriko pavei na exei tin mageia tou. isws i anagnwrisi ton aksiologon sigrafewn pou oute esi den exeis idea giaftous na erthei meta thanaton. diavases ena vivlio kai esi pou ine oreo kai epidi den egine best seller arxises na ftais ta vivlia po eginan best seller.
na sou doso ena paradeigma ixi sigrafewn:

thivaios, thalassinos, papazoglou.den tha po allous. ine teleioi pragmatika. 3 diaforetikes fones pou tis ksexorizeis i kathe mia exei tin ksexoristi ti nota. exoun ginei best seller? oxi
theloun na ginoun? oxi
einai omos aksiologoi oloi tous kai alloi tosoi.

o papakonstantinou, epidi kapou kati xalase stin poreia, egine apo poiotikos eborikos. kai einai xalia.einai omos best seller. ta teleftea 3 cd den akougonte, tha borouse aneta na ta tragoudisei kai i pegki zina.

giafto ksekola apo ta stereotipa kai sou eipa an thes logotexnia psakse kai rwta.

euxaristw
maria


i sizitisi borei na parei megales diastaseis pou thelo na thikso, omos distixos logo xronou den boro.

Anonymous said...

Συγνωμη ρε παιδια για χαλαρωστε λιγακι..!!! δεν ειναι δυνατον να διαβαζω οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα! Λοιπον εχω διαβασει το βιβλιο απο περιεργεια, περιττο να σας πω οτι το τελειωσα σε 2 μερες.. Το βιβλιο αυτο ειναι γραμμενο σε απλη γλωσσα για να μπορει να το καταλαβει ο καθενας που το παιρνει στα χερια του - μην μιλισω και για την αμαθεια που επικρατει στη μικρη μας Κυπρο..!! Επισης το βιβλιο αυτο εξυπηρετει 2 σκοπους! Πρωτο να ξεσκεπασει καποια απο τη βρωμια που υπαρχει στο θεμα των ιεροδουλων και της πορνειας και δευτερο να στειλει καποια απο τα εσοδα για το κεντρο στηριξης για τις ιεροδουλες. Οποιος δεν εχει ζησει μια τετοια κατασταστη η δεν εχει μπει τουλαχιστο στο κοπο να σκεφτει πως νιωθουν αυτες οι κοπελες που ειναι κατατρεγμενες φυσικα απο τη μικρη και κοινωνικα 'φτωχη' μας κοινωνια απλα δεν μπορει να καταλαβει.. Η αννιτα απλα βλεπω οτι εκανε μια αρχη, μια προσπαθεια σε αυτο το συγκεκριμενο θεμα. Οποιοσδηποτε αλλος μιλαει εναντια ας τον δω ποτε θα κανει την δικη του κινηση για να βοηθησει οποιοδηποτε αλλο τομεα στην κοινωνια της Κυπρου που χρειαζεται βοηθεια κι οχι μονο να καθεται να κατακρινει καποια γυναικα της οποιας δεν γνωριζει την κοινωνικη οσο και οικονομικη κατασταση.. Να σημειωσω οτι δεν γνωριζω κανενα απο τα πποσωπα του βιβλιου η την ιδια την συγγραφεα. Εξαλλου εχουμε δημοκρατια οπως προανεφερε καποιος πιο πανω, γιατι να μην δικαιουσαι να εκφερεις την προσςπικη σου αποψη στο γραπτο λογο σε οποια κατασταση και να βρισκεται αυτη?

Ευχαριστω.

Μαρινα.

Anonymous said...

Αγαπητή Μαρία,
αλήθεια δεν μπορώ να ακολουθήσω τις σκέψεις σου.Από την Ελένη την Πόρνη πως μας έφερες στον Παπακωνσταντίνου απορώ.Κάπου καταλαβαίνω που το πας αλλά είσαι λάθος και πάλι.Γιατί και Καζαντζάκη διάβασα και Μυριβήλη και πολλούς άλλους.Όμως στα βιβλία δεν είναι το ίδιο με την μουσική και το παράδειγμα σου δεν στέκει.
Οι φίλοι των βιβλίων είναι περιορισμένοι.Η μουσική αντίθετα είναι κάτι που εκφράζει όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ακούει μουσική,αν και ο καθένας ξεχωριστό είδος.Στα βιβλία αντίθετα δεν γίνεται έτσι.Αυτοί που διαβάζουν βιβλία είναι πολύ λίγοι και τα μπεστ σέλερ είναι βιβλία που αξίζουν πραγματικά.Δεν λέω ότι αγοράζω αποκλειστικά μπεστ σέλερ αλλά αν ένα μου αρέσει θα το αγοράσω.Δηλαδή εσύ μου λες ότι είσαι ποιοτική και δεν αγοράζεις βιβλία που πουλούν;Γιατί δεν υπάρχουν εμπορικά βιβλία και όχι.Υπάρχουν βιβλία μόνο για να διαβάζονται από το αναγνωστικό κοινό.
άρα και πάλι διαφωνώ μαζί σου.Και θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην γράφεις βλακείες απλά για να γράψεις κάτι.
Γιατί νομίζω αρκετές βλακείες μας είπες σήμερα.Σου εξήγησα εκατό φορές το θέμα που συζητάμε σε αυτό το μπλοκ και εσύ επιμένεις.Και γράφεις και εκτός θέματος.Αν κοπέλα μου έχεις κόμπλεξ που δεν επιβάλλεται η άποψη σου δεν φταίμε εμείς...Σκέψου κάτι καλύτερο να μας πεις αν είναι να μας πείσεις...Ειλικρινά σε βαρέθηκα...


Γιάννης...
χχχχχχ

Anonymous said...

gianni katarxas stelno piso ta filia su, einai peritta.

kai afou vlepw oti esi eisai o kobleksikos pou den boreis na kaneis mia sizitisi afou den sou aresei o sinomilitis sou na min simfonei mazi sou, pou eisai telios apo ta legomena sou kai tis kritikes sou.

kai na kiniseis agwgi stous armodious pou ekanan best seller ena vivlio pou gia se sena oxi mono ine xamilou epipedou, alla se koroidepse afti pou to egrapse oti tha kanei katafigio alla telika den..., afta pou grafei mesa einai psemata ola, den exei logotexniko logo, k alla polla. ante re kai me ti niki! na deis pos tha vgaleis kai esi lefta kai tha ploutiseis.

mr.right iremise ligaki..kai pigaine na dwseis ta xxxx sou kapou allou.

maria

Anonymous said...

Mallon eseis oi duo (maria kai gianni) tha eprepe na ta peite apo konta, isws ekselixtei enas erwtas megalos.. lol ti na pw allo, i diamaxi sas me afinei afwni..!!!

Στοχαστής said...

καταρχάς δεν μπορώ να κινήσω αγωγή στους αρμόδιους για ένα μπεστ σέλερ γιατί απλά ο κόσμος το καθορίζει.Νομίζω αγαπητή Μαρία έχουν ειπωθεί βαριές κουβέντες που μάλλον δεν συνάδουν με το επίπεδο κανενός από τους δύο.Όσο και να συζητάμε εμείς οι δυο δεν νομίζω να βρούμε λύση αφού έχουμε κατά πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψεις.Όμως με λυπεί το γεγονός ότι δεν κατάλαβες τίποτα από ότι ήθελα να μεταδώσω εγώ.Μάλλον σε συνεπήρε το βιβλίο όπως είπες και πριν(χωρίς να θέλω ειλικρινά να σε προσβάλω)...Ας δεχτούμε λοιπόν ότι το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί και να διχάσει...όπως και πολλά άλλα βιβλία.Σε κάποιους αρέσουν πολύ και σε άλλους όχι.
Μας παρεξήγησες για το θέμα των λεφτών.Δεν μας ενδιαφέρει αν δώσαμε 20 ευρώ αλλά αν πράγματι εκείνα τα λεφτά πάνε πράγματι στις πόρνες και όχι κάπου αλλού.
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τη σύσταση του.Χθες το σκεφτόμουν και εντόπισα πολλά σημεία αδράνειας και δυσλειτουργίας.Αν κάποιος ξέρει κάτι θα του ήμουν υπόχρεος...


Σας ευχαριστώ...


Γιάννης...

Στοχαστής said...

στην τελευταία παράγραφο μιλούσα για το καταφύγιο που ονειρεύεται η Αννίτα.

Anonymous said...

Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη η Αννίτα είπε πως έχει ήδη δημιουργήσει ένα σύνδεσμο για αυτές τις γυναίκες ο οποίος αριθμεί αρκετά μέλη - αλήθεια ή ψέματα θα σε γελάσω. Θα ρωτήσω όμως σήμερα κάποιους γνωστούς της αν ξέρουν κάτι για το καταφύγιο. Αν και εγώ δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθεί ποτέ. Υπεύθυνος βιβλιοπωλείου στη Λεμεσό που την γνωρίζει προσωπικά μου είπε πως αυτή τσέπωσε τα λεφτά για λογαριασμό της με το άθλιο όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος - το σημειώνω - βιβλίο της... Και δεν πήρε λεφτά μόνο από τις πωλήσεις όπως φρόντισε να μου επισημάνει, μα και από την ίδια την Μητρόπολη Λεμεσού. Τι να σου πω... Δεν ξέρω....

Θάλεια

Anonymous said...

agapite gianni,
vevaiws kai katalava pu to pas kai ti itheles na peis aplws den simfwnw.

kalitera na teliosei edw i sizitisi protou figei kanena kefali:)

den exo kai prosopiko mazi sou etsi k alliws den se gnwrizo kai an eipwthikan varies kouventes einai pano stin entasi tis sizitisis.

pantos an mathw kati tha sas enimerwsw. kai kati allo...an i mitropoli edwse xrimata bravo ma sinama kai ntropi tous pou edwsan edw kai arnithikan na dwsoun se sillogo gia ta paidia me sindromo down, kai milw apo proto xeri. pragmatika ntropi tous.
einai gia klamata...

euxaristw,
maria

Anonymous said...

ouffou ekourastika...prospathisa na diavaso oli ti stixomithia k evarethika!! eginike to damalin tou ypermaxou touti i istoria...epitelous...vreste kati allo na asxoliste i men ksanadiavasete touto to eyloimeno to vivlio!! Eleos!!!

Στοχαστής said...

Την πιο πάνω δεν την ρωτήσαμε να μας πει την άποψη της...Αν θέλεις διαβάζεις τα.

Αγαπητή φίλη Θάλεια αν πράγματι γίνετε αυτό...έλεος...Πάντως είναι κάπως παράξενο που δεν γίνετε πουθενά αναφορά για αυτό το καταφύγιο...Κανένας δεν ξέρει που είναι και η Αννίτα είναι άφαντη από τις εκπομπές που στις αρχές προωθούσε το βιβλίο της.Μάλλον δεν χρειάζεται πια.Στο δικό μου βιβλιοπωλείο μου έχουν πει ότι τα βιβλία είναι ανάρπαστα και δεν φτάνουν να φέρνουν....
Πάνω στο βιβλίο όμως υπάρχει και ένα κινητό τηλέφωνο και σήμερα έπαιρνα αλλά κανείς δεν μου απάντησε...
Το καταφύγιο μάλλον υπόσχονται ότι θα γίνει αλλά τους λένε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες γι αυτό αργεί.Έτσι σιγά σιγά θα ξεχαστεί το θέμα και πάλι θα την πληρώσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που θέλουν πραγματικά βοήθεια...Όπως πάντα...

Anonymous said...

αληθεια εχει τηλεφωνο?
μαρια

Anonymous said...

Έχεις δίκιο αγαπητέ μου φίλε Γιάννη. Πάλι θα την πληρώσουν αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη. Γιατί ούτε εγώ πιστεύω πως το καταφύγιο θα δημιουργηθεί ποτέ. Για τη μητρόπολη αγαπητή μου φίλη Μαρία το διάβασα σε συνέντευξη που έδωσε η ίδια η Αννίτα. Βέβαια εκεί έγραφε πως ο μητροπολίτης της υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει αλλά εμένα μου είπαν στο βιβλιοπωλείο που πάω πως ήδη βοήθησε με χρήματα. Αλήθεια, αρνήθηκε βοήθεια σε σύλλογο για τα παιδιά με σύνδρομο down; Πραγματικά εξωφρενικό...

Να εδώ είναι το λινκ της συνέντευξης της Αννίτας

http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=338919

λέει και άλλα πολλά σε αυτήν...

Τέλος πάντων...

Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη εμένα στο βιβλιοπωλείο μου μου είπαν πως έπεσαν λίγο οι πωλήσεις του. Δεν ξέρω πια τι να πω.

Θάλεια

Στοχαστής said...

Διάβασα την συνέντευξη της...
Αλήθεια θα γίνει σειρά;Πάντως κανένα κανάλι δεν μίλησε για αυτό.Πάντως μέσα από τα λόγια της κατάλαβα διακατέχεται η ίδια η Αννίτα από μια ανωριμότητα.Μπορεί και να ναι η ιδέα μου...Το βιβλίο νομίζω αν ξαναγραφτεί από ένα πραγματικό συγγραφέα θα είναι πολύ ωραίο...Η Αννίτα κατέστρεψε από κάθε άποψη το βιβλίο.
Έπεσε στα χέρια μου ένα παιδικό βιβλίο χθες...Από 11 χρονών και πάνω.Διάβασα αποσπάσματα και διαπίστωσα ότι ήταν κατά πολύ ανώτερου επιπέδου,τόσο στην γλώσσα όσο και στην διάπλαση των χαρακτήρων,από την Ελένη την πόρνη...
Θα μου πείτε ότι κανένας κανονικός συγγραφέας δεν ανάλαβε αυτή την ευθύνη...κακώς.Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.


Σήμερα έπαιρνα πάλι την Αννίτα αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση...Παράξενο...

Anonymous said...

re yiannaki pragmatika den kourastikes na grafeis ta idia k ta idia??? an thelis to diavazis an thelis den to diavazis...ti prospathis toso epimelws na apodeikseis? oti esy ise o eksypnos pou ta katalabainei ola: kinitra k aities piso apo kathe kinisi ton anthropwn? an nai, na se pliroforiso pos pote de tha eisai sigouros gia kanenan giayto ksekola!!bravo tis anitas pou ixe ta kotsia (min po kati allo k pareksigitho) k to eksedose! gia na kani kapious allous san k esena na paramiloun! ayta!
Gia tis "genies tis siopis" den exete kati na peite eseis oi idimones pou katakrinete tin eleni tin porni??? Yiannaki pia i apopsi sou?

Anonymous said...

Τι να σου πω αγαπητέ μου φίλε Γιάννη... Εγώ νομίζω πως θα γίνει τελικά σειρά.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την ανωριμότητα της μα και για πολλά άλλα. Σε ορισμένα σημεία εμένα οι απαντήσεις της μου φάνηκαν μάλιστα και ανόητες... Τέλος πάντων.

Κι εγώ έχω την ίδια άποψη με σένα. Πως το βιβλίο θα ήταν πολύ ωραίο αν γραφόταν από ένα πραγματικό συγγραφέα, λογοτέχνη.

Τώρα με το τηλέφωνο...

Εμένα μου είπαν ότι είναι αλήθεια το δικό της και ότι την έχουν πάρει κιόλας πολλοί ... Ίσως όμως τώρα τελευταία να της έχουν τηλεφωνήσει και να της είπαν άσχημα πράγματα γι' αυτό να μην απαντάει;

Θάλεια

Anonymous said...

Και κάτι άλλο όσον αφορά επισήμανση του προηγούμενου ανώνυμου φίλου ή φίλης. Έχω διαβάσει πολύ λίγο από τις Γενιές της Σιωπής και μου φαίνεται αρκετά καλό το γράψιμο της Άντρης Πολυδώρου...

Όπως και να χει καμία σχέση με την Ελένη την πόρνη.

Θάλεια

Anonymous said...

k pou kseroume pos eseis oi 2 yianni k thalia -pou symfonite metaksi sas kiolas-den eiste syggeneis tis oikogenias tis elenis tis ponrnis k giayto katadikazete tin anita me ayto ton tropo??!!! ego apla theto ta erotimata mou....

Στοχαστής said...

Μαρία μου αν κάτι σε απασχολεί δεν μπορείς παρά να γράψεις.Αυτή είναι η άποψη μου και δεν περιμένω καν την δική σου.Εγώ απλά γράφω ότι νιώθω.Κι αν νομίζεις ψάχνω κίνητρα ή ότι κάνω τον έξυπνο με αυτά που γράφω λυπάμαι πολύ.Πότε θα αρχίσεις και εσύ να παραδέχεσαι κάποια πράγματι που είναι πέραν για πέραν αληθινά;Μάλλον ποτέ...Τέλος πάντων ας μη αρχίσουμε πάλι...
Το Γενιές της Σιωπής το διάβασα εδώ και καιρό και πραγματικά θα συμφωνήσω με την Θάλεια.Είναι πραγματικά πολύ όμορφα γραμμένο(η κυπριακή γλώσσα το κάνει ακόμα πιο εξαίσιο) και δεν συγκρίνεται με το Ελένη η Πόρνη.Η Αντρη Πολυδώρου έγραψε ακόμα ένα βιβλίο και θα το διαβάσω και αυτό.Να σκεφτείς το θέμα του βιβλίου μου φάνηκε πιο εύκολο να το πιστέψω παρά στο Ελένη η πόρνη...
Το τελευταίο σου σχόλιο θα έλεγα είναι τόσο γελοίο όσο και το σενάριο της Ελένης της Πόρνης...Ναι αφού εγώ και η Θάλεια είμαστε τα χαμένα παιδιά της Ελένης της Πόρνης και επειδή δεν μας δίνει ποσοστά από το βιβλίο προσπαθούμε να το σαμποτάρουμε....

Σε ευχαριστώ...
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
χχχχχχχχχχχχχχχχχ

Anonymous said...

agapite gianni,

den ta egrapsa ego ta parapano pou den feroun tin ipografi mou.

tha kratisw mono ta filia sou etsi gia na iremisoun ta pneumata.

euxaristw,
maria

Στοχαστής said...

Αγαπητή Μαρία,

Αν σου πω συγνώμη λίγο θα είναι...Ειλικρινά λυπάμαι που σε κατηγόρησα με τέτοιο τρόπο χωρίς να μπω στον κόπο να το ελέγξω πρώτα.
Πάντως εκείνος/η που έγραψε αυτά τα γελοία πράγματα είναι πραγματικά ανόητος.Δεν πίστευα ότι κάποιος θα εξέφραζε μια άποψη και να μιλάει και σοβαρά.
Η Αννίτα συνεχίζει να μην απαντάει στα τηλεφωνήματα μου.
Όμως αν καθίσεις να σκεφτείς πως θα λειτουργεί αυτό το καταφύγιο βρίσκεις κάποιες τρύπες.Ποιες θα μπαίνουν μέσα στο καταφύγιο και με ποια κριτήρια;Δεν είναι κάπως ρατσιστικό να είσαι στιγματισμένος(αφού από την στιγμή που μπαίνεις στο καταφύγιο ονομάζεσαι πόρνη και επίσημα);

Anonymous said...

agapite gianni den peirazei,

eksartate to pos tha leitourgisei..thelei skepsi giati einai ena lepto thema.egw etsi opos to fantazomai, tha ithela na ine san ena katafigio pou tha apeuthinete ekei kapia ierodouli i opia antimetopizei kapia provlimata, epese thima ktl. an kai kati tetio tha eprepe na ginotan apo to kratos, i apo kapia imikratiko organismo, opos paromia tou organismou neolaias.kai den enoo apoklistika gia tis ierodoules, alla gia kapos pio vathia zitimata pou kai apo afta pigazoun kapia alla kai kataligoun se kapies katastaseis.

den to vrisko ratsistiko giati den to vlepo etsi file gianni omos tha iparksoun polloi pou tha to doun me afti tin matia alla egw sou epistrefw mia alli erwtisi...
tha skeftosoun to idio gia ena paidaki me kapia noitiki i swmatiki kathisterisi an to evlepes na benei se ena sillogo gia afton akrivos ton skopo?

euxaristw ,
maria

Anonymous said...

Παιδιά

Κοιτάξτε αυτό το λινκ

http://www.ch-kiatipis.com/e-books/emporio_koritsion/new_texts/2003-12-27.htm

Είναι για ένα ήδη δημιουργημένο καταφύγιο στη Λεμεσό.

Μια ερώτηση... Πιστεύετε πως εκεί αν κατέφευγαν οι Κύπριες πόρνες θα τους αρνούνταν βοήθεια επειδή είναι μόνο για αλλοδαπές;

Απλώς ρωτάω

Στοχαστής said...

Αγαπητή Μαρία δεν βλέπω με αυτό το τρόπο το θέμα των παιδιών με νοητικά προβλήματα.Πρώτο γιατί το πρόβλημα τους είναι ασθένεια,ενώ στις πόρνες δεν είναι, και δεύτερο δεν αποτελεί ταμπού για την κυπριακή κοινωνία.
Αν το σκεφτείς το να είσαι πόρνη,για οποιοδήποτε λόγο,δεν είναι και το καλύτερο για την κοινωνική σου εικόνα.Γιατί κάποιος θα το σκεφτόταν δυο και τρεις φορές να προσλάβει μια πόρνη σε μια αξιοπρεπή δουλειά.Όσο και να προσπαθήσει αυτή η γυναίκα αν γίνει και επίσημα πόρνη μέσω του καταφύγιου δεν θα μπορέσει ποτέ να ορθοποδήσει.
Γι αυτό το καταφύγιο θα έπρεπε να απευθύνετε σε κακοποιημένες γυναίκες ή γυναίκες με άλλα προβλήματα.Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να στιγματίζονται με τέτοιο τρόπο.
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω και την λειτουργικότητα του καταφυγίου για τον Κυπριακό λαό.Ποιο είναι το ποσοστό των κύπριων ιερόδουλων;Μάλλον πολύ μικρός μέχρι και μηδαμινός(μιλώ για τις Κύπριες ιερόδουλες που το έχουν σαν επάγγελμα και είναι αναγκασμένες να το κάνουν).
άρα το καταφύγιο δεν είναι
σωστό να έχει την ετικέτα του πορνείου.Γιατί σε αυτό υπάρχει κίνδυνος να καταλήξει.Οι ιερόδουλες θα είναι σε μεγάλο αριθμό ξένες και όταν η Μεγάλη Ιδέα για το καταφύγιο εξασθενίσει και πεινάσουν πάλι κανένας ηθικός ενδοιασμός δεν θα υπάρξει για να κυλήσουν στον βούρκο της πορνείας.Και δεν το λέω αυτό για να κατηγορήσω τις κοπέλες αλλά όλους εμάς με τα εφήμερα μας αισθήματα και τις ανολοκλήρωτες ενέργειές μας.

Anonymous said...

TI en tuta poy laleite?
i eleni i porni en ena telio vivlio.
8kievaste to prwta kala kala je istera milate.

Anonymous said...

Και τι βιβλίο είναι δηλαδή; Για πες;

Anonymous said...

yiannaki ti tha spoudaseis otan telioseis apo to strato? politikos i dikigoros???

Anonymous said...

Εγω ερχομαι απο την ελλαδα και ειμαι ελλινιδα.

Στοχαστής said...

φιλόλογος....
εν πάτε καθόλου καλά εδώ μέσα...

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ?

Anonymous said...

Filologos??!!! etsi eksigite giati mas grafeis ekthesi ideon kathe fora sto blog!!! ma ti nomizeis oti grafeis me ayto to diktiko tropo? tin agoreysi sou gia na katadikaseis ena anthropo epidi tolmise na grapsei ena biblio???!!! Gia katse re file, pare prota to ptyxio sou k meta na mas paizeis ton filologo k filosofo!! ego pantos tha se parakoloutho k tha dw an kapote exeis ta kotsia na grapseis ena vivlio otan tha eisai k filologos! ate na se dw...exeis polla na matheis giannaki mou akoma! siga siga...na doume an saresei na epikrinese k sy me ayto ton tropo gia oti kaneis!i zwi exei gyrismata,na to thimase k ayrio mporei na eisai esy sti thesi aytou pou katigoreis simera! Ma giayto alloste i zwi ine yperoxi!! filiki symvouli: prosexe otan krinis.

Στοχαστής said...

Ειλικρινά αγαπητέ φίλε βαριέμαι να ανοίξω άλλο θέμα μέσα σε αυτό το μπλοκ.Έγραψα τόσα πολλά που εβαρέθηκα και εγώ...
Ένα θα σου πω.Που να γράψω και εγώ ένα βιβλίο και εσύ να το θεωρείς την μεγαλύτερη μαλακία που γράφτηκε ποτέ έχεις το ελεύθερο από εμένα να το κρίνεις...
Μπορείς να με παρακολουθείς και αν θέλεις δίνω σου και τα στοιχεία μου....

Anonymous said...

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε ή φίλη. Είμαι μια Κύπρια συγγραφέας - δεν είμαι η Αννίτα - και δεν μπήκα σε αυτό το μπλοκ για να σχολιάσω το βιβλίο της. Ούτως ή άλλως δεν συνηθίζω να κριτικάρω άλλους συγγραφείς. Απλώς μου αρέσει όταν νέοι άνθρωποι υποστηρίζουν με τόσο πάθος τις απόψεις τους. Είμαι μάλιστα απόλυτα βέβαιη αγαπητέ ανώνυμε φίλε ή φίλη - από τον τρόπο που γράφει ο Γιάννης - πως όταν κάποτε θα γράψει ένα βιβλίο δεν θα βρεθεί ούτε ένας να του πει πως δεν γράφει καλά. Ίσα ίσα πιστεύω πως θα πετύχει σαν συγγραφέας.

Σας ευχαριστώ

Anonymous said...

μπορεί να γράφει σωστά ελληνικά(γραμματική και σύνταξη).αλλά το περιεχόμενο και οι ιδίεες του να είναι σαχλαμάρες.όπως μας το απέδειξε ήδη! φιλόλογος σπουδάζει το παιδί όχι αυθεντία!

Anonymous said...

Τι άραγε να παίζει ρόλο σε ένα μυθιστόρημα αγαπητέ μου φίλε ή φίλη; Η σωστή γραφή ή οι προσωπικές ιδέες και κρίσεις για κάποιο θέμα; Αν τύχει ο Γιάννης να γράψει ένα βιβλίο θα ασχοληθεί με μια ιστορία. Δεν θα εκφέρει άποψη για κάποιο θέμα παρά μόνο μέσα από τους χαρακτήρες του. Οπότε δεν θα έχει και τόση σημασία αν θα κρίνει σωστά ή όχι κάτι,ούτε αν οι ιδέες του θα θεωρηθούν - από κάποιους - σαχλαμάρες ή από κάποιους άλλους πολύ καλές, μα αν θα γράψει καλά
(λογοτεχνικά αν μη τι άλλο) μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ευχαριστώ

Η συγγραφέας

Στοχαστής said...

Αγαπητή φίλη συγγραφέα σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα ενθαρρυντικά σου λόγια...Είναι πολύ σημαντικό για κάποιο νέο να αναγνωρίζετε από κάποιον άλλο και μάλιστα συγγραφέα.
Αν κάποτε γράψω ένα βιβλίο σίγουρα θα το κάνω με αξιοπρέπεια και δεν θα υποτιμώ την νοημοσύνη του αναγνωστικού κοινού όπως έκανε πολύ καλά η κ.Αννίτα Νικολάου...
Τώρα στον άλλο φίλο τι να απαντήσω;Αν με έβαλες στον μάτι γιατί έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν φταίω.Πάντως εγώ υποστήριξα τις απόψεις μου όχι με την ιδέα ότι είναι σωστές αλλά γιατί πίστευα απόλυτα σε αυτές.

Anonymous said...

agapiti syggrefea, pisteyo pos tha itan kalo na mas peis k poia eisai gia na diavasoume k to diko sou ergo k na kseroume poso symfonoume mazi sou i oxi.pou kseroume pos einai to grapsimo sou gia na to sygkrinoume me ayto tis annitasa? giati an ypografeis esy ws syggrafeas etsi genika k aorista ego ypografo pos eimai o Motsart.. an den to kanis mallon fovase na peis pia eisai.eyxaristo.

Στοχαστής said...

Μάλλον εσύ φοβάσαι να βάλεις το ονοματάκι σου...Γιατί δεν είναι σωστό να στιγματιστεί μια συγγραφέας.Γιατί άτομα σαν και εσένα θα επιχειρήσετε να αμαυρώσετε το όνομα της χωρίς να διαβάσετε κανένα έργο της απλά και μόνο γιατί μπήκε σε ένα μπλοκ που μιλάμε για ένα βιβλίο.Γιατί η κοπέλα δεν είπε τίποτα για το βιβλίο.Απλά υποστήριξε το άτομο μου και όχι τις ιδέες μου.Γι αυτό αγαπητέ/η φίλε/η κράτα έξω από αυτό την συγγραφέα.Είναι προφανές ότι είσαι θυμωμένος γιατί μίλησα με τέτοιο τρόπο για το βιβλίο.Μου είπες ακόμα ότι θα παρακολουθείς την δική μου πορεία.Δεν πιστεύεις ότι το παρατράβηξες με αυτή την συμπεριφορά;Εντάξει δεν μου άρεσε το βιβλίο αλλά θα σου πω κάτι άλλο.Μου πρόσφερε την δυνατότητα μιας βαθιάς και μακράς ενδοσκόπησης.Όχι για τα μηνύματα που δίνει το βιβλίο αλλά ο τρόπος που το δέχτηκε η κοινωνία.Και δεν το επιδοκίμασε καθόλου η κοινωνία αν και μας προϊδέασε η ίδια η Αννίτα για τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι υποστηριχτές του βιβλίου μιλάτε συνεχώς για το ότι τόλμησε η Αννίτα και έγραψε ένα βιβλίο για ένα ιερό σκοπό.Μα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόλμησε(για τα έσοδα έχω κάποια αμφιβολία)να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο.Εμείς όμως αναφερθήκαμε στον τρόπο που γράφτηκε το βιβλίο και ότι δεν άρεσε σε εμάς!
Γι αυτό άφησε σε μέρος τα προσωπικά και μην ζητάς σε ένα μπλοκ επωνυμίες και τέτοια.Μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αλλά η κοινωνία είναι μικρή και τα άτομα δεν μετρούνται με το είναι τους αλλά με τα όσα είπαν.Εύκολα παρεξηγιέσαι αλλά δύσκολα αποκτάς την πίσω τιμή σου...

Anonymous said...

Αγαπητέ μου Γιάννη σε ευχαριστώ που με υπερασπίζεσαι. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα είπες.
Αληθινα δεν μπορώ να πω το όνομα μου γι αυτούς ακριβώς τους λόγους που ανέφερες.
Άλλωστε, δεν μπήκα σε αυτό το μπλοκ για να διαφημίσω τα βιβλία μου και ούτε ανέφερα ποια είναι αυτά. Όχι γιατί φοβάμαι όπως υποθέτει ο ανώνυμος φίλος ή φίλη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γράψιμο μου και πραγματικά δεν μου χρειάζεται οποιαδήποτε κριτική. Έχω ήδη πάρει αρκετές και μάλιστα από φιλολόγους και από ανθρώπους του πνεύματος, οπότε ξέρω τι μπορώ να κάνω. Δεν αμφιβάλω για το αν το γράψιμο μου είναι καλό γιατί είναι φως φανάρι και από ανθρώπους αναγνωρισμένους. Εξάλλου είμαι λογοτέχνης. Χρησιμοποιώ την τέχνη του λόγου απόλυτα στα βιβλία μου και αυτό μπορεί να φανεί. Δεν είμαι πολύ μεγάλη σε ηλικία και τα βιβλία μου κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία οπότε αν το ψάξει κάποιος μπορεί να τα βρει. Έχω γράψει περισσότερα από ένα ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει κι άλλο.

Και κάτι άλλο. Δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία σύγκριση με μένα και με την Αννίτα γιατί εγώ δεν είμαι μόνο συγγραφέας, μα πάνω από όλα λογοτέχνης.

Σας ευχαριστώ

Στοχαστής said...

Αλήθεια θα ήθελα να σε ρωτήσω αγαπητή συγγραφέα αν ξέρεις τι είναι η Αννίτα Νικολάου πέραν του "συγγραφέας" της Ελένης της πόρνης.Είναι δημοσιογράφος ή δουλειά της είναι κάτι άσχετο;Στο διαδίκτυο πάντως υπάρχει μια Αννίτα Νικολάου δημοσιογράφος...Είναι αυτή;

Anonymous said...

Αγαπητέ μου Γιάννη η Αννίτα δεν είναι δημοσιογράφος. Δεν είναι αυτή στο διαδίκτυο. Είναι απλή συνωνυμία μάλλον αφού από ένα φίλο μου εκδότη ξέρω πως είναι τροχονόμος. Νομίζω το είπε και κάποιος ανώνυμος σε αυτό το μπλοκ παλαιότερα. Έτσι μου είπε και μένα ο εκδότης. Κι εκείνος τη γνωρίζει προσωπικά. Έχει και βιβλιοπωλείο και του πάει βιβλία.

Η συγγραφέας

Anonymous said...

ma ti wraia pou ta les gianni ...osoi se ypostirizoun einai filoi sou eno osoi exoun diaforetiki gnomi ine antipaloi sou..giayto k o ymnos pros ti syggrafea!!"Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γράψιμο μου και πραγματικά δεν μου χρειάζεται οποιαδήποτε κριτική." H syggrafeas aggikse tin teliotita, de xreiazete kritiki..."Δεν αμφιβάλω για το αν το γράψιμο μου είναι καλό γιατί είναι φως φανάρι και από ανθρώπους αναγνωρισμένους." ti na poume emeis oi aploi anagnostes pou stin teliki emeis agorazoume stin ta vivlia sas..."Δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία σύγκριση με μένα και με την Αννίτα γιατί εγώ δεν είμαι μόνο συγγραφέας, μα πάνω από όλα λογοτέχνης." Eyxaristoume gia ti diefkrinisi..apla eixa tin entiposi pos oi anthropoi tou pneymatos diakatexonte k apo mia kapia, esto ligi metriopathia k de miloun me tosi eparsi...krima...

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω που κολλάει ο Γιάννης στην όλη υπόθεση και αναφέρεις το όνομα του. Όλα αυτά που επισημαίνεις ότι γράφτηκαν από τον ίδιο δεν τα είπε εκείνος μα εγώ. Η αλήθεια είναι πως δεν τα λέω εγώ ειδικά, μα οι αναγνώστες μου, καθώς και κάποιοι άνθρωποι του πνεύματος οι οποίοι έχουν εκνευριστεί από τον τρόπο που ανεβαίνουν κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι καν συγγραφείς τη στιγμή που μερικοί άλλοι που είναι αληθινοί λογοτέχνες δεν αναγνωρίζονται. Και δεν εννοώ μόνο εμένα...

Δυστυχώς τα κριτήρια του κόσμου στα βιβλία έχουν αλλάξει... Ο παλμός των περισσοτέρων χτυπά διαφορετικά... Τι να γίνει αυτά έχει η ζωή.. Όπως θέλει κάποιος κρίνει... Και σεβαστή η άποψη του...

Τι άλλο να πω...

Τα λόγια περιττεύουν...

Η συγγραφέας που δεν μπορεί να πει το όνομα της για ευνοητούς λόγους

Anonymous said...

Αν θέλεις να σε φωνάζω και εσένα φίλο δεν έχω πρόβλημα.το "φίλος" δεν είναι με την έννοια του γνωστού εδώ αλλά κάποιου που συμμερίζεται τις απόψεις μου...
Δηλαδή εάν κάποιος εδώ μέσα γράψει κάτι και συμφωνείς μαζί του εσύ πως θα του μιλούσες;
Κοίτα αν παρακολουθήσεις τις συζητήσεις σε αυτό το μπλοκ θα δεις ότι κάθε τόσο εμφανίζετε κάποιος "φίλος" της Ελένης της πόρνης και εκθέτει τα επιχειρήματα του για να δικαιώσει το βιβλίο.Έχω ακούσει τα πάντα.Από επιχειρήματα μέχρι και βρισιές(κάποιος/α με χαρακτήρισε πουτάνα στην ψυχή).Από την αρχή υποστήριξα τις απόψεις μου και μου άρεσε ιδιαίτερα να συζητώ με άτομα που δεν ξέρω τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο βιβλίο.Όμως αυτό που παρατηρώ πάντα όμως είναι όταν τελειώσουν τα επιχειρήματα και τα πάντα έχουν ειπωθεί,η άλλη πλευρά(οι υποστηρικτές του βιβλίου) αρχίζει μια επίθεση προς την πλευρά που δεν υποστηρίζει το βιβλίο αλλά σε προσωπικό επίπεδο.Εντάξει να γίνεται συζήτηση αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο...
Αυτό το φαινόμενο νομίζω ότι πρέπει να εκλείψει.Στο χέρι μας όλους είναι.Στο κάτω κάτω ας μην το ξεχνάμε για ένα βιβλίο πρόκειται...


Σας ευχαριστώ

Γιάννης

Anonymous said...

eytyxos pou to katalabes gianni oti prokite gia ena vivlio!! se sena apeythinome eidika giati i symmetoxi sou se ayto to blog itan megali k entoni!!oso gia ti syggrafea,ego gia eynoitous logous tha ithela na ksera pia itan esto me mia niksi gia na pao na do to ergo tis to opoio einai opos leei sxetika i syggrafeas:"Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γράψιμο μου και πραγματικά δεν μου χρειάζεται οποιαδήποτε κριτική." kai oti "Δεν αμφιβάλω για το αν το γράψιμο μου είναι καλό γιατί είναι φως φανάρι και από ανθρώπους αναγνωρισμένους." kai to pio wreo "Δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία σύγκριση με μένα και με την Αννίτα γιατί εγώ δεν είμαι μόνο συγγραφέας, μα πάνω από όλα λογοτέχνης." ego pantos rixno tin psifo mou stin Anita giati to leei i kopela, me gia mou me xara mou, eimai troxonomos, grafo gia tes poutanes stin psyxi k sto swma k ama sas aresei allios exei k ksidi!! den eipe pos einai sygrafeas oute pano apola logotexnis!!ti allo tha akousoume apo anthropous tou pneymatos??? Eleos!!

Anonymous said...

Και νύξη να κάνω για το ποια είμαι πιστεύω ότι ούτως η άλλως θα με κατακρίνεις και θα πεις τα χειρότερα για μένα αφού είσαι τόσο υπέρ της Αννίτας... μόνο και μόνο για να με υποβαθμίσεις εφόσον έχω χαρακτηρίσει τον εαυτό μου λογοτέχνη κατι που απορρίπτεις, οπότε γιατί να το κάνω;

Όπως και να χει αν ψάξεις στα βιβλιοπωλεία θα με βρεις... Όπως είπα δεν είμαι πολύ μεγάλη σε ηλικία.. έχουν εκδοθεί περισσότερα από ένα βιβλία μου και επίσης
Θα κυκλοφορήσει σε δυο περίπου βδομάδες ένα βιβλίο που θα εκδώσω μόνη μου καθότι δεν θέλω να με εκμεταλλεύονται άλλο οι εκδότες οπότε μπορεις να το κοιτάξεις...

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω...

Η συγγραφέας

Anonymous said...

Opia kai na sai pou sxoliazeis etsi eisai poli anaidis. Pia nomizeis pos eisai gia na kritikareis ena atomo pou den gnorizeis. An den to prosexes akoma kamneis tzino pou katigoreis tous allous oti kamnoun. Eironeuesai mia siggrafea kai malista mia siggrafea pou den xereis pia einai oute exeis diabasei kapio ergo tis.

Giati kamneis copy paste sinexeia ayta poy eipe? Ti theleis na toniseis?

Eisai teleios xazi afou den katalaves ti ennouse legontas pos einai logotexnis.

Thiktikes epeidi sou eipe pos en xreiazetai tin kritiki sou?


Mathe na milas saxli giati mallon ginaika eisai gia na milas me ayto ton tropo.

Kai stamata na eisoneykesai anthropous pou den xereis aplos gia na deixeis oti les ki esi kati se ayto to blog...

Etsi pou thoro mporei tziai na eisai tziai kamia steni siggenis tis annitas gia na milas etsi

Eeeeeeeeee.... Mathe na milas....

Tziai stamata na laleis sinexeia malakies

Xaziiiiii

Anonymous said...

Δεν περίμενα να ακούσω και τέτοια...Πάντως να πω στην φίλη/ο που είναι υπέρ της Αννίτας ότι όσο έντονη ήταν η δική μου συμπεριφορά είναι τώρα και η δική σου.Και τα όσα με κατηγόρησες πριν εμένα τώρα κάνεις τα ίδια και ακόμα χειρότερα.Τελικά πρέπει να μοιάζουμε πολύ εμείς οι δυο...
Να πω την αλήθεια εξέπληξε με ο πόλεμος που άρχισες με την συγγραφέα.Νομίζω ότι οπωσδήποτε θα γράφει καλύτερα από την Αννίτα.Γιατί απλά η Αννίτα δεν είναι συγγραφέας...Και σε αυτό τι μπλοκ τόσο καιρό σχολιάζαμε τον ΤΡΟΠΟ που έγραψε το βιβλίο η Αννίτα και όχι το ΣΚΟΠΟ.Πάρα αυτές τις δύο έννοιες,ανάλυσε τις καλά και μετά έλα να τα πούμε ξανά σε αυτό το μπλοκ...


Γιάννης

Anonymous said...

Ρε παιδιά, λίγες μέρες σταμάτησα να γράφω σε αυτό το μπλοκ κι έγινε ο χαμός; Αν είναι δυνατόν. Μα τι είναι αυτά που λέγονται εδώ μέσα; Αγαπητέ μου φίλε Γιάννη, οι φίλοι της Αννίτας αφήσανε τώρα εμάς και κηρύξανε τον πόλεμο σε άλλους Κύπριους συγγραφείς. Έχεις απόλυτο δίκιο όπως πάντα. Μας κατηγορούσαν και περισσότερο εσένα - τι επίθεση κι αυτή - αλλά τώρα λένε τα ίδια και χειρότερα.
Θα ήθελα πάντως να ζητήσω συγνώμη στην κύπρια συγγραφέα η οποία βομβαρδίστηκε με αυτό τον τρόπο από το φίλο ή τη φίλη που αληθινά πιστεύω πως της συμπεριφέρθηκε άσχημα.

Θα προσπαθήσω κιόλας να βρω το νέο βιβλίο της στα βιβλιοπωλεία το οποίο είπε πως θα κυκλοφορήσει σε δύο βδομάδες γιατί είμαι πλέον σίγουρη πως θα γράφει καλύτερα από την Αννίτα, αφού όπως είπες κι εσύ αγαπητέ μου φίλε Γιάννη είναι συγγραφέας ενώ η Νικολάου δεν είναι. Νομίζω μάλιστα πως κατάλαβα ποια είναι κι αν είναι αυτή που αντιλήφθηκα τότε σίγουρα είναι λογοτέχνης μια και το γράψιμο της συγκεκριμένης της οποίας βιβλία έχω διαβάσει είναι πάρα πολύ καλό. Ξαναεπαναλαμβάνω - αν είναι εκείνη που κατάλαβα. Όνομα δεν πρόκειται να πω πάντως.

Ελπίζω μετά από το απρόσμενο σχόλιο του αγαπητού φίλου ή φίλης που επιτέθηκε κυριολεκτικά στη φίλη ή φίλο της Αννίτας να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα σ' αυτό το μπλοκ. Αν και για να είμαι ειλικρινής αγαπητέ μου φίλε Γιάννη δεν το βλέπω...

Θάλεια

Anonymous said...

oulla kserei ta i kopelitsa pou me apokalese xazi, ilithia ktl ktl...bravo epipedo...an to mialo sou itan ligo parapano apo kokkonosiko tha mporouses na katalabis ti ennoo k oti den ethiksa katholou ti syggrafea.

Anonymous said...

En tin ethixes? Kala edo oulloi oi alloi to katalavan tziai to eipan ki esi den to katalaves?

Eipes ... 'oso gia ti syggrafea,ego gia eynoitous logous tha ithela na ksera pia itan esto me mia niksi gia na pao na do to ergo tis to opoio einai opos leei sxetika i syggrafeas:"Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γράψιμο μου και πραγματικά δεν μου χρειάζεται οποιαδήποτε κριτική." kai oti "Δεν αμφιβάλω για το αν το γράψιμο μου είναι καλό γιατί είναι φως φανάρι και από ανθρώπους αναγνωρισμένους." kai to pio wreo "Δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία σύγκριση με μένα και με την Αννίτα γιατί εγώ δεν είμαι μόνο συγγραφέας, μα πάνω από όλα λογοτέχνης." ego pantos rixno tin psifo mou stin Anita giati to leei i kopela, me gia mou me xara mou, eimai troxonomos, grafo gia tes poutanes stin psyxi k sto swma k ama sas aresei allios exei k ksidi!! den eipe pos einai sygrafeas oute pano apola logotexnis!!ti allo tha akousoume apo anthropous tou pneymatos??? Eleos!!

An touto en simainei thiximo tote ti simainei e??????

Ekames oti katigorouses tous allous oti ekamnan an den to katalaves akoma...

Anonymous said...

apousxei mougia mougiazete agapite roben ton dason yperaspisti ton adynaton!!

Anonymous said...

Mallon esi exeis ti mougia tziai oi ego...

Anonymous said...

etsi gia na katalabete ti simeni na se vazoun stin kritiki gia oti grafeis k oloi na pesoun pano sou na se fan!ego giayto egrapsa oti egrapsa gia na katalabete ti simeni na stinete kapion sta 10metra k na ton pirovolate opos kanate me tin annita. ego ime kata tis adikias k oute me ti syggrafea oute me tin annita exo kapia sxesi.apla me thimoni i eparsi k o kserologismos!!

Anonymous said...

.... giati krinete kapoion o opoios prospathise na gnostopoiisei se pollous to oti kamia den genniete poutana .... poutana tin kanei i idia i zwi. An thelete na krinete kati, krinete tous eautous sas prin krithite kai eseis apo allous

Anonymous said...

Ma en ixereis kan gia pia siggrafea prokeitai. An mi ti allo emeis tkiavasame to vivlio tis annitas tziai aplos eipame pos den einai kalo to grapsimo. E afou den itan ti na poume? psemata? Tin alli omos pou egrapse dame se touton to blog en ixeroume pia einai opote en exoume to dikaioma na tin eironeuomaste. Opos tziai na xei isos den eprepe na sou po tzina pou sou eipa alla en mou arese o tropos pou tis epitethikes.

Telos panton...

Στοχαστής said...

Νομίζω η κατάσταση εδώ μέσα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τίποτα άλλο παρά γυναικοκαβγάς.Αν και μου έχουν πει να μην πλέκομαι ποτέ σε τέτοιους καβγάδες θα ήθελα να επισημάνω ότι αν δεν έχουμε άλλο τρόπο εκτός από βρισιές για να επιχειρηματολογούμε καλύτερα ας μην βάζουμε σχόλια.Γι αυτό ας ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα και ας μιλήσουμε και λίγο για το βιβλίο αν και λίγο πολύ τα είπαμε όλα.Σε αυτό το μπλοκ έχει από την αρχή του Ιουνίου που γράφουμε συνεχώς σχόλια.Αναλύσαμε σε τόσο βάθος το βιβλίο(όσο έχει φυσικά) και έχουμε επισημάνει κάθε λεπτομέρεια.ούτε πραγματικό λογοτεχνικό να ήταν.Τι λέτε να πάρουμε κανένα πραγματικό λογοτεχνικό, να το διαβάσουμε όλοι και μετά να το συζητήσουμε;Θα ήταν ωραίο και επιμορφωτικό...

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε Γιάννη όπως πάντα έχεις απόλυτο δίκιο. Χαμός έχει γίνει σε αυτό το μπλοκ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως πρέπει να διαβάσουμε ένα πραγματικό λογοτεχνικό και να το συζητήσουμε έπειτα. Αρκετά μιλήσαμε για την Ελένη την πόρνη και αρκετό γυναικοκαβγά παρακολουθήσαμε. Έχεις κάποιο να προτείνεις;

Θάλεια

Anonymous said...

dexome tin apologia sou agapiti anonimi pou me apokaleses xazi/o, ilithia/o ktl ktl... pantos pisteyo pos ayti i sizitisi ekane se olous kalo giati mathame gia akoma mia fora pos den prepei na eimaste toso varvaroi otan krinoume kapion! pantos kali i isigisi tou gianni gia na asxolithoume me allo vivlio!fenete pos oloi edo moirazomaste mia agapi: tin anagnosi mythistorimaton! ego twra diavazo "to vals me 12 theous" tis lenas manta. Diavasa episis dika tis to " i alli pleyra tou nomismatos" k "to spiti dipla sto potami".apo ta 3 mexri stigmis mou arese to spiti dipla sto potami giati metaksi ton allon 2 pou anefera yparxoun polles omiotites.eksallou de mou arese to telos tou i alli pleyra tou nomismatos giati i syggrafeas parathetei 2 istories san telos k kali ton anagnosti na dialeksi opia theli.pisteyo pos enas syggrafeas ofili na dini ena telos stin istoria tou giati k sti zoi etsi ginete.otan pernoume apofasi mia apofasi ine, den mporoume na ta kanoume k ta 2.telospanton as min sizitisoume epaytou tora!eseis exete diavasei ayta ta vivlia?pia i gnomi sas? ciao!

Anonymous said...

Αγαπητή ανώνυμη φίλη. Εγώ έχω διαβάσει τα δυο από τα βιβλία της Λένας Μάντα που ανέφερες. Το βαλς με δώδεκα θεούς και το Σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Το Βαλς εντάξει μου άρεσε σε γενικές γραμμές αλλά το σπίτι δίπλα στο ποτάμι με ενθουσίασε. Μου άρεσε ο τρόπος που η συγγραφέας παρουσίασε τις ιστορίες των πέντε κοριτσιών - τη κάθεμια ξεχωριστά - καθώς και οι ίδιες οι ιστορίες τις οποίες θεώρησα αρκετά ενδιαφέρουσες - παρόλο που μια φίλη μου με τρέλανε με τις επισημάνσεις της που έκαναν λόγο για πολλές επαναλήψεις μέσα στο βιβλίο κλπ. Εκείνης δεν της άρεσε καθόλου. Εγώ αληθινά το απόλαυσα. Θεώρησα μάλιστα το γράψιμο της στο ποτάμι πιο βελτιωμενο από του βαλς, κάτι που είναι απόλυτα φυσικό, κατά τη γνώμη μου αφού το βαλς ήταν το πρώτο της. Το βιβλίο της συγγραφέως Η άλλη πλευρά του Νομίσματος δεν το διάβασα γιατί δεν μου πολυαρέσει όταν ένα βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο. Και από ότι βλέπω καλά έκανα που δεν το πήρα αφού δεν είναι καθόλου ωραίο να παραθετουνται δύο ιστορίες σαν τέλος. Έχεις απόλυτο δίκιο που λες πως ένας συγγραφέας πρέπει να δίνει ένα τέλος στο βιβλίο του. Πάντως και κάποιες φίλες μου, που το διάβασαν μου είπαν ότι δεν τους άρεσε καθόλου/

Το Φτερά από Μετάξι το έχεις διαβάσει,της Πασχαλίας Τραυλού; Εγώ δεν κατάφερα να το τελειώσω. Η αλήθεια είναι πως με εκνευρισε λίγο με τις επαναλήψεις των προσώπων της, αν και αληθινά θεωρώ πως γράφει τέλεια. Ώσπου να πάει όμως στην κεντρική ηρωίδα στο συγκεκριμένο βιβλίο και σε αυτό που γράφει στο οπισθόφυλλο σαν περίλυψη βγάζει ψυχή.

Αυτά από μένα

Θάλεια

Στοχαστής said...

Εγώ να πω την αλήθεια δεν διάβασα καθόλου Λένα Μαντά αν και άκουσα πολύ καλά σχόλια για το βιβλίο της "Θεανώ η Λύκαινα"...
Με πείσατε πάντως να πάρω το "Σπίτι δίπλα στο ποτάμι"...Μάλλον καλό θα είναι.Ελπίζω μόνο το γράψιμο της να μην απευθύνεται μόνο σε γυναικείο κοινό...
Εγώ πάντως διάβασα πολλά βιβλία της Αλκυόνης Παπαδάκη.Μου αρέσει ο τρόπος που παντρεύει την ποίηση με την καλή λογοτεχνία....

Anonymous said...

Δεν έχω διαβάσει Αλκυόνη Παπαδάκη αλλά θα πάω να πάρω. Ποια βιβλία έχει γράψει; Ποιο προτείνεις εσύ αγαπητέ φίλε Γιάννη;

Τραυλού έχεις διαβάσει; Εμένα μου άρεσε πολύ το βιβλίο της "Ήθελα μόνο ένα αντίο". Τα άλλα με κούρασαν αν και όπως είπα και πριν θεωρώ το γράψιμο της πάρα πολύ καλό.

Θάλεια

Anonymous said...

ax ti wraia pou ine tora i sizitisi re paidia?! :-) emena pantos maresei poli k i xrysa dimoulidou! exei wrees isories. ta dakrya tou theou de me enthousiase an k pisteyo pos exei grapsei k kalitera! Pantos gia na kobete dromo ta vivlia tis Pavlinas Nasiotzik ine apla gia na pernas tin wra sou. To kapse ta nifika k mikonos mplouz pou xo diavasei de leo ine xaritomena, alla poli vomoloxia k polis salos for nothing! eseis ti lete? ciao!

Anonymous said...

Χρύσα Δημουλίδου δεν έχω διαβάσει αγαπητή φίλη αλλά εντάξει σκέφτομαι να πάω να αγοράσω. Μια φίλη μου τα διάβασε όλα και της άρεσαν. Εχω διαβάσει Μανανεδάκη το Ουυυυυ μοιχεύσεις και μου άρεσε πολύ. Είχε πλάκα και ήταν και αρκετά επιμορφωτικό ;) Ήταν ωραίο. Οσο για το Μυκονος μπλουζ μου είπε μια φίλη μου πως δεν της άρεσε καθόλου. Είπε ακριβώς ότι κι εσύ και ακόμη περισσότερα.

Στοχαστής said...

Αγαπητή Θάλεια,
η Αλκυόνη Παπαδάκη έχει γράψει αρκετά βιβλία όπως "Ο ίσκιος των πουλιών","Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα","στο ακρογιάλι της ουτοπίας".Εμένα μου άρεσε ο ίσκιος των πουλιών αν και ήταν κάπως πολύ σκοτεινή η ατμόσφαιρα του.Τα βιβλία που προαναφέρατε τα βλέπω στα βιβλιοπωλεία όταν πηγαίνω αλλά αν δεν ακούσω και κανένα καλό λόγο δεν πείθομαι.Πάντως τώρα που μου τα αναφέρατε πείστηκα.Ξένη λογοτεχνία διαβάζετε;Έχω διαβάσει το "Αρωμα" και ήταν μαγευτικό...

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε Γιάννη θα πάω να αγοράσω κι εγώ τον ίσκιο των πουλιών. Αφού λες πως σου άρεσε σίγουρα θα είναι καλό. Από ξένη λογοτεχνία εγώ διάβασα το Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ και μου άρεσε πάρα πολύ.

Το Άρωμα δεν έγινε και ταινία; Θα πάω να το πάρω κι αυτό αφού το προτείνεις.

Θάλεια

Στοχαστής said...

Με βαριά καρδιά αγαπητές φίλες θα σας αποχαιρετίσω,προσωρινά ελπίζω.Πρόκειται να πάω για σπουδές στην Ελλάδα και δεν ξέρω πότε θα τακτοποιηθώ για ίντερνετ και τέτοια.Τα βιβλία που μου προτείνατε θα τα συμπεριλάβω σίγουρα στην βιβλιοθήκη μου γιατί σίγουρα αξίζουν όσο και εσείς οι ίδιες.Από την αρχή του Ιουνίου αυτό το μπλοκ μου έδωσε ένα νόημα να επισκέπτομαι το ίντερνετ και αν και είχαμε αρκετές παρεξηγήσεις εν τούτοις οι συζητήσεις μας έδωσαν όλους πολλά...
Θέλω να ευχαριστήσω την φίλη μου Θάλεια γιατί αν και διαδικτυακά μόνο γνωριζόμαστε την αισθάνθηκα σαν ένα άτομο που ζούσε στον ίδιο παλμό με εμένα...
Εντάξει λίγο μελό έγινε αλλά αυτό αισθάνθηκα...
Γεια σας....

Anonymous said...

kales spoudes Yianni!Kathe epityxia!!

Anonymous said...

Καλές σπουδές Γιάννη μου. Κι εγώ αισθάνθηκα όπως εσύ. Σου εύχομαι αληθινά κάθε επιτυχία και ό,τι επιθυμείς να πραγματοποιηθεί.

Θα μας λείψεις, αλήθεια, σε αυτό το μπλοκ... Να σαι πάντα καλά.


Θάλεια

Anonymous said...

kala mi gini k melooo.... poliraki paidia diavasate? poli kalos!!ma para poli kalos! trust me! i kori tis anemonis, ekini ti stigmi, stin pnoi tou anemou,poli kalo grapsimo!! to xoreyontas sti siopi itan kaloutsiko, oxi omos opos ta alla! wrees ypothesis pou panta epikratei mia dikaiosini sta matia tou anagnosti.pantos to kalitero paidia pou exo diavasei k sas eggioume exo diavasei para polla mexri stigmis, einai tou karakasi to"Athena eytyxos pou de gennithika omorfi" einai apla KATAPLIKTIKO!!! ti nomizete gia poliraki k karakasi?
Ciao!

Anonymous said...

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητή φίλη. Τέλειοι και οι δύο τους. Έχω διαβάσει την Αθηνά του Καρακάση και πραγματικά με γοήτευσε. Είναι τέλειο. Όσο για τον Πολυράκη είναι ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και το βιβλίο του Μακρινοί Ορίζοντες εξαιρετικό. Το ίδιο και τα άλλα που ανέφερες.
Το βιβλίο του Σιωπηλές κραυγές μου άρεσε αλλά με κούρασε λίγο.

Όπως και να' χει είναι τέλειος!!!

Δεν μου είπατε παιδιά

Πασχαλία Τραυλού διαβάσατε;

Περιμένω τα σχόλια σας

Θάλεια

Anonymous said...

den exo diavasei kamia fora pasxalia traylou alla tha pao na paro kapoio vivlio tis!!pio protinis Thaleia? fenete pos ta gousta mas sygklinoun!! Diavases to "synantisi me to xthes"? k ayto ine poli kalo!! Mou emine to "makrinoi orizontes" k taxo diavasei ola tou poliraki!! xthes teliosa to "vals me 12 theous" tis lenas manta.niotho pos to exo adikisi ligo.einai omorfi istoria, apla einai poli pergrafiko sta prota kefalea k prepei na xeis ypomoni otan arxizei meta i pragmatiki ploki!einai poli kalo paidia k to telos tou an k poli sygkinitiko, entoutois afini mia nota aisiodoksias!!Twra leo na diavaso "to fili tou drakou". Oi kritikes ine pos ama to arxiseis den mporeis na stamatiseis!!Se liges meres otan to diavaso tha exo ti diki mou apopsi! Fysika o agapimenos mou einai o Paulo Coelho! Exo diavasei ola ta vivlia tou! Ayto pou mou arese perissotero paidia ine:"stis oxthes tou potamou piedra kathisa k eklapsa" Fantastiko!! Episis to "pempto vouno", to "imerologio enos magou", "o diavolos k i despinida prim" k fysika to "i magissa tou porto bello". To "zahir" k i "veronika apofasizei na pethanei" itan ok, ta alla pou anefere mou aresan perissotero. polis kosmos diavazei ton "alhimisti"k pisteyei pos ayto ine antiprosopeytiko tou coelho.ego pisteyo pos ayto ton ekane diasimo alla kapia alla vivlia tou itan poli anotera panta omos peristrefonte giro apo to positive thinking, to romantismo k to aisio telos!!elpizo na min sas kourasa me tis apopsis mou, apla xerome pou vrika kosmo pou diavazei k tha protina na synexisoume ayto to blog me to orama kapia stigmi na kanoume mia omada me koino endiaferon to diavasma.By the way, to "exo ena mistiko"tou yianni papamichael to diavasate? to diavasa k mou fanike oti o syggrafeas an k ypirxe entasi sti sxesi tou me ton patera tou telika ta vrike mazi tou k me ton eafto tou k ton sygxwrese. pantos tin aliki tin kani finikia pou leme, palikaraki k swsti diva. pios kserei!? malon etsi tha itan afou yparxoun martyries k apo allous gia to xaraktira tis! Loipon sas xereto k perimeno ta comments sas!! Ciao!

Anonymous said...

Αγαπητή μου ανώνυμη φίλη,
από Πασχαλία Τραυλού εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το Ήθελα μόνο ένα αντίο -τέλειο κατά την άποψη μου - και η Μάτζικα της Αγάπης αν και το δεύτερο ήταν πάρα πολύ καταθλιπτικό και λίγο κουραστικό σε κάποια σημεία. Το Συνάντηση με το χθες δεν το διάβασα αλλά αφού το προτείνεις θα πάω να το πάρω γιατί κι εγώ πιστεύω πως τα γούστα μας συγκλίνουν. Εξάλλου ο Πολυράκης είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Τώρα σχετικά με το Βαλς με 12 θεούς της Μαντά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα ίδια ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ μόλις το ολοκλήρωσα. Πως το αδίκισα μια και είναι αληθινά πολύ ωραίο βιβλίο και συγκινητικό. Όσο για τον Πάουλο Κουέλο τέλειος. Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Τώρα το Έχω ένα μυστικό του Παπαμιχαήλ το διάβασα και βασικά εντάξει δεν μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση αν και μου άρεσαν οι νύξεις που έκανε ο Γιάννης για τον Κώστα Σπυρόπουλο και την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Ήταν ιδιαίτερα πιπεράτες - γι΄αυτό μάλλον ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει εκνευριστεί μαζί του. Τώρα για τον πατέρα του κι εγώ πιστεύω το ίδιο με σένα αν και η αλήθεια είναι πως έπεσε από τα μάτια μου με τη συμπεριφορά του απέναντι στο γιο του σε ορισμένες φάσεις. Στο τέλος όμως φάνηκε πραγματικά πως τον συγχώρεσε.

Αγαπητή ανώνυμη φίλη πολύ καλή και η ιδέα σου να συνεχίσουμε αυτό το μπλοκ με το όραμα κάποια στιγμή να κάνουμε μια ομάδα με κοινό ενδιαφέρον το διάβασμα. Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που έχω βρει άτομα που τους αρέσουν τόοσ πολύ τα βιβλία και το διάβασμα όπως εμένα.

Αλήθεια το Νησί το διάβασες;

Περιμένω τα σχόλια σου

Θάλεια

Anonymous said...

Ela Thaleia mou! Twra opos sou eipa diavazo to "fili tou drakou" k einai ekpliktiko!paidia exei polli mistirio!!pantos i gynaika, anaferome stin xrysa dimoulidou, einai ekpliktiki k na skeftei kaneis pos einai AEROSYNODOS etsi gia na thikso k ligo ti sizitisi pou eixame gia tin annita nikolaou pou kapoioi eipan pos epidi einai troxonomos den tin kani syggrafea!telospanton, pros theou as min ksanampoume stin palia k psixofthora sizitisi gia tin Eleni tin porni!! exo sti vivliothiki mou "to nisi" kai to "souita paradeisou" ta opoia prokite na diavaso amesos meta to fili tou drakou!pantos an den to diavases parto amesa!einai katapliktiko!k na skeftei kaneis oti otan protodiavasa to proto tis vivlio to 1997 "ta triantafylla den myrizoun pantote"istoria pou ine sxetiki me ena travesti mou dimiourgithike poli kaki entiposi gia ti syggrafea.omos twra katalabeno pos den itan to grapsimo tis pou me enoxlise alla i pragmatikotita pou periegrafe sto vivlio tis.ta aisthimata kapiou pou den apodexete ton eafto tou, allazei fylo k sto telos aytoktonei giati oute me tin allagi fylou aisthanetai pos einai o pragmatikos tou eaftos.symfono masi sou Thaleia se oti eipes gia to "exo ena mystiko"k mena epsiloepese pou ta matia mou o papamichael..etsi symbainei me ta eidwla distixws..to nisi thaleia tha to diavaso meta to fili tou drakou k tha to sizitisoume eis vathos!!
xarika pou ta eipame!! perimeno tis apopsis sas paidia!!
Ciao!

Anonymous said...

Αγαπητή μου φίλη θα πάω να πάρω το Φιλί του Δράκου αφού μου το συστήνεις. Δεν το έχω διαβάσει ακόμη δυστυχώς αν και άκουσα πολύ καλές κριτικές και από άλλους. Μόνο μια φίλη μου μου είπε πως δεν της πολυάρεσε επειδή μάλλον είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα της - έτσι μου είπε δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Τέλος πάντων θα πάω να το πάρω.


Όσο για το άλλο με τα επαγγέλματα αγαπητή μου φίλη μια και το έθιξες εγώ δεν πιστεύω πως κάποιος πρέπει να έχει σπουδάσει κάτι για να γίνει καλός συγγραφέας μια και είμαι της άποψης πως ο συγγραφέας γεννιέται δεν γίνεται φτάνει να έχει μέσα του το σαράκι, την αγάπη που λένε για το γράψιμο και το ταλέντο, την καλή 'πένα'. Όμως όπως είπες κι εσύ ας μην πάμε στα περασμένα καλύτερα.

Θα πάω κι εγώ να πάρω το φιλί του δράκου για να μπορέσουμε να το συζητήσουμε καλύτερα.

Ενημέρωνε με σχετικά

Θάλεια

Anonymous said...

paidia protino kapoia stigmi otan tha ayksithoume ston arithmo melon tou "syndesmou" mas na kanonisoume na synantithoume gia kafe k sizitisoula! epitimi proskeklimeni mas tha ine k i syggrafeas mas pou milise se ayto to blog k ego malista tha to eperna k ligo pio pera! tha elega na proskalousame k tin annita nikolaou!! pisteyo pos emeis oi kyprioi tha itan kalo na entharrinoume tous kiprious syggrafeis, pisteyo to anefera k se ena proigoumeno comment.Na tous deiksoume pos tous ypostirizoume k pos den theloume na tous kopsoume ta ftera!! ti lete paidia?? H syggrafeas mas akoma einai online i stamatise na diavazei to blog mas? ;-)
Ciao!

Anonymous said...

Πολύ καλή η ιδέα σου αγαπητή μου φίλη. Εγώ θα έρθω σίγουρα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ να μιλάω με άτομα που τους αρέσει το διάβασμα όσο και σε μένα.

Εχεις απόλυτο δίκιο και σ΄αυτό που είπες για τους Κύπριους συγγραφείς. Σίγουρα εμείς οι Κύπριοι πρέπει να ενθαρρύνουμε τους συγγραφείς μας. Αν δεν το κάνουμε άλλωστε εμείς ποιοι άλλοι θα το κάνουν; Οι έλληνες εκδότες πως ως επί το πλείστον τους θεωρούν υποδεέστερους χωρίς φαντασία και πλούσιο λεξιλόγιο; Αν είναι δυνατόν. Νευρίασα τώρα που θυμήθηκα ένα εκδότη που το είπε. Τέλος πάντων. Κατ' εμένα οι περισσότεροι από τους συγγραφείς μας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους ξένους λογοτέχνες.

Κι εκείνοι που το είπαν ας διαβάσουν Άντρη Πολυδώρου, Μαρία Προδρόμου κλπ. κλπ. Εμένα αυτές είναι οι αγαπημένες μου από τις Κύπριες γι' αυτό τις αναφέρω.

Μακάρι πάντως σε περίπτωση που θα γινόταν η συνάντηση μας να ερχόταν και η συγγραφέας μας και η Αννίτα Νικολάου. Θα ήταν πολύ ωραίο να τις βλέπαμε και να τους μιλούσαμε από κοντά.

Αυτά από μένα

Θάλεια

Anonymous said...

esy thaleia ti vivlio diavazeis aytes tis meres? re paidia oi ypoloipoi tou blog, pou exathikete? ate peste mas k seis ti nomizete! de theloume na monopoloume ti sizitisi me ti thaleia! ektos k an o yiannis feygontas pire k tis thaymastries tou mazi!!! :-) asteio!
Filia
Ciao!

Anonymous said...

Ελά αγαπητή μου φίλη.

Αλήθεια κι εγώ έχω προσέξει πως όλοι έχουν χαθεί και μας έχουν αφήσει μόνες. Ελπίζω να ξαναεμφανιστεί κάποιος.

Τώρα για το άλλο.

Εγώ τώρα διαβάζω το Σαν ταξιδιάρικα πουλιά του Θοδωρή Παπαθεοδώρου. Έχω όμως πάει και αγοράσει το Συνάντηση με το χθες και το Με την πνοή του ανέμου πάλι του Πολυράκη και θα τα διαβάσω αμέσως μετά. Αλήθεια το βιβλίο του Παπαθεοδώρου αν και δεν το έχω προχωρήσει πολύ μου φαίνεται ιδιαίτερα καλογραμμένο με γλώσσα γλαφυρή και μεστή.

Πάντως ο συγκεκριμένος συγγραφέας με έχει αφήσει άναυδη αλήθεια. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει βιβλία του όμως αληθινά είναι εκπληκτικό το πως μπορεί να πετάγεται από το ένα είδος στο άλλο.

Από τη μια να γράφει το Αστρολούλουδο του Βοσπόρου, το σαν Ταξιδιάρικα πουλιά και αλλα και από την άλλη να προχωρεί σε βιβλία όπως Μάγισσες φέρτε βότανα - προσωπικά το συγκεκριμένο του δεν μου άρεσε καθόλου - και στο Με λένε Μαίρη και είμαι καλά, το οποίο αγόρασα μα δεν διάβασα.

Και όλα αυτά μεταπηδώντας και από τον ένα εκδοτικό οίκο στον άλλο. Από Ψυχογιό σε Λιβάνη. Τέλος πάντων.

Εσύ έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο του;

Θάλεια

Anonymous said...

telika re Thaleia mallon mones mas tha pame gia kafe k koubentoulla!!!! helloooooo!!! anyone there!!!! :-)))) oxi den tous exo akousta alla ego exo bali stoxo na diavaso ola tis dimoulidou k meta tou poliraki ayto pou mou sistises..gia meta tha pao stin traylou mallon. re paidia poli akriva mas pouloun ta vivlia. thaleia posa pires to exo ena mistiko tou papamichael? ase na koitakso k go posa to pira apo ti mykono k na sygkrinoume!
Ciao!

Anonymous said...

Εχεις δίκιο αγαπητή μου φίλη.. Μάλλον μόνες μας θα πάμε τελικά. Μα πού έχουν εξαφανιστεί όλοι. Τέλος πάντων.
Τα βιβλία, μας τα πουλάνε πιο ακριβά εμάς από ό'τι στην Ελλάδα γιατί πληρώνουμε για μεταφορικά ή για φόρο -τι από αυτά δεν ξέρω ακριβώς θα σε γελάσω - πάντως κάτι πληρώνουμε περισσότερο. :))))

Το Έχω ένα Μυστικό το πήρα 20 ευρώ. Εσύ πόσα το πήρες; Κοίταξε και μου λες.

Αλήθεια το όνομα σου τι είναι; Για να μην σου λέω συνέχεια αγαπητή φίλη :)))) γιατί αισθάνομαι γελοία.

Θάλεια

Anonymous said...

eimai i natasa!! Xairw poly!! pantos prepei na vroume ena tropo na antallaksoume tilefona xwris na ta valoume sto internet!!! hahahaha!!!!

Anonymous said...

Χαίρω πολύ Νατάσα μου. Ναι έχεις δίκιο. Τώρα πως θα γίνει αυτό είναι άλλη κουβέντα :)))

Θάλεια

Anonymous said...

paidia dikaiouste na grapsete oti thelete alla mhn prosballete tous sigrafeis.
an eisaste tssiakoi grapsete eseis biblia kai dite an the poulisete kati kai aste tis koroidies.

Anonymous said...

o telefteos anonimos filos mas afise anaydous!! xryse mou to exoume eksantlisei to thema k exoume symfonisei epaytou, min epanerxomaste sta idia! twra sizitoume gia vivlia pou diavasame k protinoume titlous!!esy exeis na protinis kapio vivlio pou diavases k sou arese???

Anonymous said...

Gia sas paidia. Emena mou arese poli to vivlio tis Marias Prodromou Pera ap tous ammolofous. Poli euxaristo kai logotexniko. Me taxidepse pragmatika an kai den tha to pistepsete ti ekane o ekdotis sti siggrafea. Tis ebale opisthofillo tou proigoumenoy tis vibliou. Exofreniko. Ti blakas.

A to xerate? Telika i Annita exei spoudasei dimosiografia

To diabasa se mia parousiasi poy tis ekane ena periodiko.

Anonymous said...

telika paidia i Maria Prodromou exei aggiksei pollous!! pao na paro to vivlio tis! ego leo na ksekiniso to "nisi"! to xete diavasei pos sas fanike?oantos akousa poli tehtika logia!
Ciao!

Anonymous said...

Σας χαιρετώ. Κι εγώ έχω διαβάσει βιβλίο της Μαρίας Προδρόμου και μου άρεσε πάρα πολύ. Έχω διαβάσει τα Δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ. Ακόμη δεν έχω πάρει το Πέρα απ τους αμμόλοφους αλλά θα πάω συντομα. Ήδη το παράγγειλα σε ένα βιβλιοπωλείο και θα μου το φέρουν.

Είναι ταπεινή μου άποψη μια από τις καλύτερες συγγραφείς που έχουμε.

Τώρα για την ερώτηση της αγαπητής Νατάσας για το Νησί. Δεν το έχω ολοκληρώσει, το άρχισα αλλά δεν τα κατάφερα γιατί έπιασα να διαβάσω ένα άλλο που λέγεται Στα όρια της Καίτης Θαλασσινού - αληθινή ιστορία - και είπα να αφήσω το Νησί για το χειμώνα. Όσο διάβασα μου άρεσε αλλά εντάξει δεν με ενθουσίασε κιόλας. Με κούρασε λίγο αυτό το θέμα με τη Σπιναλόγκα και το θεώρησα καταθλιπτικό.

Anonymous said...

Αχ εν πολλά ωραία που εσταματήσετε να τσακώνεστε τζιαι αρχίσετε να μιλάτε για άλλα πράματα.

Εγώ μόλις τέλιωσα το βιβλίο Για ποιον είναι τα δάκρυα Σιμόνη του Στέλιου Στυλιανού. Εν μου άρεσε όπως τα δύο προηγούμενα του που διαβασα. Το Αννέ και το Είσαι γυναίκα είσαι γη. Αν και το γράψιμο του ήταν καλό με εκούρασε κάπως η υπόθεση.

Εσείς διαβάσατε καθόλου Στέλιο Στυλιανού. Εν τζιαι τζιήνος Κυπραίος.

Anonymous said...

απο λυδια......γεια σας! πρωτιστως θα ηθελα να απαντησω στη "διαφορετικη λευκωσιατισσα"η οποια τολμαει να κρινει τις προσπαθειες νεων συγγραφεων,και να χλευαζει τον λογο τους.....τη στιγμη που δεν κανει καμμια προσπαθεια να βελτιωσει το δικο της λογο........δε γραφουμε οπως ομιλουμε....και αυτο γιατι ο γραπτος λογος επειδη ειναι διαχρονικος πρεπει να του δειχνουμε το σεβασμο που υπαγορευει η γλωσσικη μας κληρονομια,και η "διαφορετικη λευκωσιατισσα καθε αλλο παρα συμβαλλει σ αυτο!οσο για το βιβλιο αυτο...με συγκλονισε....οχι για το περιεχομενο......οχι για τη τραγικοτητα του ........οχι για την λογοτεχνικη του αξια,αλλα για την αληθεια που ζουμε και αγνοουμε...και αυτος ειναι και ο σκοπος της συγγραφεως,η αφυπνιση μας και δραστηριοποιηση μας σε κοινωνικα θεματα....τα οποια τα αγνοουμε παντελως η και τα προσπερναμε εγκλωβισμενοι στη ρουτινα μας.θα ηθελα να πω ενα μπραβο στη δημιουργο αυτου του εργου...και ας μη ξεχναμε ειδικα εμεις οι νεοι οτι πρεπει να ειμαστε συνειδησιακα ωριμοι και κοινωνικα μορφωμενοι..για να μην επαναλαβουμε τα λαθη των προγονων μας....οι οποιοι με την ελλειψη παιδειας που του διακατειχε...πετουσαν τον λιθο πρωτοι.......και κλειναν τη πορτα τους.....και τα ματια τους...και τα αυτια τους!μονο το στομα τους εμενε ανοιχτο,γιουχαιζοντας ανθρωπους σα την ελενη.......κρυβοντας καλα κρυμμενες τις δικες τους αμαρτιες!σας χαιρετω!

Στοχαστής said...

Μάλλον καλά πάμε όλοι σε αυτό το μπλοκ...τι γίνεται.Έχασα αρκετά βλέπω.Σας χαιρετώ και χαίρομαι που μείνατε πιστοί σε αυτό το μπλοκ...Πάντως εγώ δεν έχω κάποια νέα για βιβλίο.Πάντως εδώ στην Ελλάδα είναι πραγματικά πιο φθηνά τα βιβλία.

Anonymous said...

yianni otan ertheis ta xmas na kanonisoume synantisi na...tsakothoume oloi apo konta!! pantos re paidia mporei emis oi kipreoi na isteroume sto grapto logo alla eimaste magkes se alla pragmata k mas fovounte oi alloi, eidika oi kalamarades! eimaste kaliteroi business men k to kataferame logo tis skliris mas doulias, mi sas po oti oi perissoteroi mas zileyoun gia tin kali mas oikonomia!! (pou na kseran k ti akrivia zoume!!)to ksero apo proto xeri giati douleyo me aytous k ksero pos mas sigkrinoun. telospanton,as min anoiksoume allo thema twra k ta kanoume plakakia pale!:-) pantos me ayto to blog ematha neous titlous k syggrafeis pou den gnoriza!mia erotisi:to vivlio"o kosmos tis sofias"to diavase kanenas?to ksekinisa prin para polla xronia k to stamatisa giati to vrika poli vareto!to diavase kanenas? ti ginete sto telos?
Ciao!

Anonymous said...

apo lydia geia sas..!otan doyleyeis me "aytous".....toys opoioys ypotimas(ennow toys kalamarades natassa moy)mallon soy axizei kati tetoio........kai an den mas aresei to ergasiako mas periballon kai oi synergates mas apla to allazoyme...........kai pame se mia doyleia.......na doyleyoume mono me toys "dikoys mas".....poy einai kalyteroi......kai antaxioi ths "koyltoyras mas " .......ayta san apanthsh sthn natassa.......poy pisteyei sto myaloydaki ths...oti oti einai kalyterh logw ths ethnikothtas ths......kai etsi gia na xereis oi kalamarades de mpainoyn se trypakia sygkrishs.....giati de xreiazontai epanaprosdiorismo toy eaytoy toys. ........mia symboylh.......prospathhse na xexwriseis sthn doyleia soy......kai pisteyw oti ayto tha einai eykolo afoy synergazesai.....me "aytoys"kai asxlhsoy me to pws tha gineis kalyteros anthrwpos sygkrinontas ton eayto soy me ton eayto soy....kai eimai sigoyrh pws ola tha ginoyn poly kalytera sth zwh soy.xereis.....otan tha afhsoyme ayton ton mataio kosmo....dyo tina yparxoyn....h tha milane gia mas me to dikhgoro mas gia th diathhkh......h pragmatika...ligoi anthrwpoi tha klapsoyn kai tha mas skeftontai.....mesa mesa......protimw to deytero....me oles tis synepeies.....kai etsi gia na xereis....oi megaloi ths isitorias....den htan epixeirhmaties.....aploi anthrwpoi htan...me idanika.........oxi daneika.........ayta filoi moy.........kai elpizw h apanthsh moy na mhn prosballe kapoion giati to teleytaio poy thelw einai ayto...oso gia to biblio "theanw h lykaina ths polhs".....to synistw anepifylakta......kalhspera filoi moy!

Στοχαστής said...

Εντάξει τα σχόλια περί εθνικότητας είναι κάπως...Ας μην ξεχνάμε και οι δύο λαοί έχουν κάνει τα λάθη τους αλλά δεν παύουν να είναι μια ύπαρξη,ένας λαός...
Αλλά αγαπητή Νατάσα μπορεί να υπάρχουν "καλαμαράδες" που να είναι κάπως η συμπεριφορά τους αλλά υπάρχουν και πολλοί συμπατριώτες μας.Δηλαδή είναι ότι πιο λογικό να υπάρχουν από όλες τις εθνικότητες άτομα με τέτοια συμπεριφορά.
Αλλά αγαπητή Λύδια θα ήθελα να αναφέρω τώρα που είμαι στην Ελλάδα ότι ο κόσμος δεν είναι και τόσο ζεστός στο θέμα του Κύπριου.Και δεν το λέω αυτό για να κάνουμε μάχη για τις υπηκοότητες.Απλά ας μην βλέπουμε αυτά που μας χωρίζουν αλλά αυτά που μας ενώνουν...Πιστεύω ότι έτσι τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα....
Τώρα για βιβλία..Ασχολείται κανείς με ιστορικά μυθιστορήματα;Είναι πραγματικά υπέροχα τόσο στο θέμα όσο και στο ότι αντλείς πολλές γνώσεις για την τότε εποχή...

Anonymous said...

Αγαπητέ μου Γιάννη, χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι και πάλι μαζί μας σε αυτό το μπλοκ. Έχεις οπως πάντα απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες για τους κύπριους και τους ελλαδίτες αλλά και για τα ιστορικά μυθιστορήματα. Προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ. Έχω διαβάσει Μακρινούς Ορίζοντες όπως έχω αναφέρει παλαιότερα, Το τελευταίο βασίλειο του Μπερναρτ Κορνγουελ, τη Νεφερτίτη η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου του Μισέλ Μοράν και `τη Σταυρωμένη βασίλισσα του Ζιλπερ Σινουέ. Μου άρεσε πολύ η Σταυρωμένη βασίλισσα. Πραγματικά συγκλονιστικό σε αρκετά σημεία. Εσύ έχεις κάποια άλλα ιστορικά μυθιστορήματα να προτείνεις;

Θάλεια

Anonymous said...

lidia... evre allo blog na kanis kirigma giati se mena den perna. Yianni mou ontos tha deis polla k tha zisis polla kata ti diarkeia ton spoudon sou.Kratise ola ta kala!! na prosexeis poli apo tous avattatzies..:-)Symfono pantos mazi sou se oti eipes giayto egrapsa oi Perissoteroi mas zileyoun k den eipa oloi.
Thaleia mou, mou arese to gegonos pos asxolithikes me istorika vivlia tis aigyptou. re paidia to sav/ko eixe ena katapliktiko ntokimanter tou BBC me titlo Egypt k anaferotan stin istoria tou pos egine i apokriptografisi ton ieroglifikon. Pragmatika ine poli kalo: akouste kati pou me provlimatise: o shampolion (o gallos glossologos-istorikos-ereynitis) to 1828 anakalipse se ena tafo oti ta ieroglifika proipirxan tou kataklismou tou noe.ti simeni ayto? oti klonizonte ta themelia tis Biblou k tis Ekklisias. O shampolion tote den eipe tipota giati iksere pos i katholiki ekklisia de tha to dexotan ayto giati o kosmos tha exane tin empistosyni tou sto logo tou theou k pithanon na aposiopouse ton shampolion me kapio tropo. kratage omos ena imerologio to opoio vrethike meta to thanato tou. pantos Thaleia se eyxaristo pou anaferthikes se aytous tous titlous..tous exo simiosei idi! Ciao!

Anonymous said...

paidia mia erwtisi:me vasi pio kritirio epilegete tous ksenous syggrafeis;apo systaseis allon i apo tis perilipsis ton vivlion; Thaleia ti se othise na pareis ayta ta vivlia sta xeria sou;
Ciao!

Στοχαστής said...

Αγαπητή Θάλεια η χαρά είναι όλη δικιά μου που επέστρεψα πίσω στο μπλοκ...Χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεχίζουμε και μιλάμε για την κοινή μας αγάπη,τα βιβλία.
Εγώ αγαπητή Νατάσα δεν έχω διαβάσει βιβλία αιγυπτιακά αλλά έχω διαβάσει αρκετά για τον ρωμαϊκό και βυζαντινό πολιτισμό.Αλλά τα ιστορικά μυθιστορήματα έτσι έχουν.Σε συγκινεί η εποχή που διαδραματίζονται.Είναι δηλαδή διπλή η μαγεία των ιστορικών μυθιστορημάτων...
Εγώ έχω διαβάσει Λεία Βιτάλη και πιστεύω ότι είναι εκπληκτική τόση στην πλοκή όσο και στην διάπλαση των χαρακτήρων της.Τα βιβλία της "Το παραμύθι του Μεγάλου φόβου" και "Ιερή παγίδα" με καθήλωσαν και σας τα συστήνω ανεπιφύλαχτα.
Τώρα διαβάζω το "Ακόλαστη Αυγούστα" του Γ.Ρούσσου που επίσης είναι φανταστικό....

Anonymous said...

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε ή φίλη, βασικά εγώ επιλέγω τους ξένους συγγραφείς από τις περιλήψεις των βιβλίων τους αν και τώρα τελευταία άρχισα να διαβάζω και βιβλία που μου έχουν συστήσει και οι φίλοι μου εδώ σ' αυτό το μπλοκ, συγκεκριμένα ο Γιάννης και η Νατάσα.
Τώρα όσον αφορά τη δευτερη ερώτηση σου τα συγκεκριμένα ιστορικά βιβλία που ανέφερα σε προηγούμενο μου μήνυμα τα πήρα επειδή μου αρέσει πολύ να διαβάζω για εκείνες τις εποχές.
Η Αρχαία Αίγυπτος πάντα με γοήτευε, όπως εσένα Νατάσα μου - το αντιλήφθηκα από τον τρόπο που μίλησες γι'αυτήν. Το ίδιο με γοήτευε και η Νεφερτίτη. Είναι μια βασίλισσα για την οποία έχω διαβάσει πολλά πράγματα και με ενδιαφέρει οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν.

Μου αρέσει επίσης να διαβάζω και για την εποχή των Σαξόνων στην Αγγλία γι' αυτό και πήρα το Τελευταίο βασίλειο

Όσον αφορά τη Σταυρωμένη βασίλισσα την πήρα επειδή μου άρεσε η περίληψη της. Και δεν απογοητεύτηκα.

Νατάσα μου τελικά έχουμε πολλά κοινά σημεία.

Αγαπητέ μου Γιάννη θα πάω να αγοράσω τα βιβλία που πρότεινες. Σε ευχαριστώ.

Θάλεια

Anonymous said...

Thaleia me sygxoreis gia tin sygxisi ego eimai pou se rotisa me vasi pio kritirio diavazete ta vivlia k ksexasa na grapso to onoma mou!H natasa eimai! Ciao!(panta sas xereto me to ciao!)

Anonymous said...

Συγνώμη από μένα Νατάσα μου που δεν κατάλαβα ότι ήσουνα εσύ.

Ναι έχεις δίκιο. Πάντα μας χαιρετάς με το ciao.

Θάλεια

Στοχαστής said...

Από Πάολο κουέλλο τι διαβάσατε;

Anonymous said...

Γράψετε και εσείς βιβλίο και μετά να σχολιάζετε τους άλλους. Κατ' αρχάς δεν είναι το ύφος του βιβλίου, ούτε κατά πόσο είναι σωστά λογοτεχνικά γραμμένο. Είναι η άποψή μας που έχουμε για τις πόρνες και μετά από αυτό το βιβλίο, αλλάζει εντελώς. Είναι και αυτές άνθρωποι, αυτό όλοι μας το ξεχάσαμε. Η συγγραφέας μπορεί να μην έχει ιδέα από λογοτεχνία, προσπάθησε όμως και κατάφερε πλήρως να μας συγκινήσει για ένα θέμα, το οποίο είναι περιθωριοποιημένο. Αυτό που έχει σημασία, είναι η ιστορία. Και είναι αληθινή...

Anonymous said...

Και ποιος σου είπε ότι κάποιος από εδώ δεν έγραψε ένα βιβλίο και γι' αυτό μίλησε έτσι για το συγκεκριμένο;
Άλλωστε με την παρουσία ενός τέτοιου βιβλίου αδικημένοι θα μπορούσαν να αισθανθούν όλοι οι συγγραφείς της Κύπρου. Αυτοί που γράφουν χρόνια που έχουν εναποθέσει όλη τους τη ψυχή στα βιβλία τους και που δεν έχουν αναγνωριστεί ποτέ.

Δες το από αυτή την σκοπιά. Εσύ αν ήσουν ένας καλός συγγραφέας που δεν είχες αναγνωριστεί και ερχόταν κάποιος που δεν είναι και έγραφε ένα βιβλίο που γινόταν αμέσως best seller και τον μάθαιναν όλοι πως θα ένιωθες; Δεν θα πληγωνόσουνα;

Στοχαστής said...

ου καλά τώρα...Μου φαίνεται θα ξαναρχίσουμε πάλι.Καλά δεν ικανοποιήθηκες με τα όσα είπαν οι προλαλήσαντες υποστηρικτές της Αννίτας και του βιβλίου της;Κάτσε διάβασε όλο το μπλοκ και μέσα θα διαπιστώσεις ότι πολλοί άλλες ήταν στα ίδια λόγια με τα δικά σου και δεν βρήκαν δικαίωση.Όχι πως οι της αντίθετης γνώμης(μέσα και εγώ) βρήκαν δικαίωση....Γι αυτό καλύτερα άσε το θέμα γιατί απλά δεν υπάρχει δίκαια λύση.Υπάρχει απλά μια μεσαία λύση και συμβιβάσου με αυτήν...

Anonymous said...

symfwnw mazi sou Yianni mou!! paidia min ksanapame piso! o xronos tha deiksei telika an i anita egrapse ena poli kalo vivlio i oxi.prostoparon as min ksana mpoume se ayto,protino. Yianni pos pernas stin athena alitheia? ego pou les exo steilei idi se proigoumeno mou comment tin apopsi mou gia ton Coelho k ta vivlia tou pou exo diavasei (mexri stigmis ta xw diavasei ola, toulaxiston ayta pou exoun metafrastei sta ellinika!) epidi de tha ithela na sas kouraso de tha ta ksanagrapso alla sigoura an pas ligo piso tha deis! pantos to agapimeno mou ine to "stis oxthes tou potamou pidra kathisa k eklapsa" tote pou to diavasa thimoume eklapsa se kapia simeia..prosopika exei meres tora pou diavazo to nisi..ine endiaferon poli! maresi to grapsimo alla mexris stigmis extos apo ton coelho i xrysa dimoulidou maresei poli! a! kai o polirakis!!
H thaleia pou einai vre paidia?
Filia! Ciao!

Anonymous said...

Ελα Νατάσα μου εδώ είμαι κι εγώ. Είχα πολύ δουλειά να κάνω από το σπίτι μου και δεν μπορεσα να μπω εδώ και κάποιες μέρες. Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής και για να απαντήσω στην ερώτηση σου Γιάννη μου δεν έχω διαβάσει Πάουλο Κουέλο αλλά έχω ήδη αγοράσει τη Μπρίντα και σκοπέυω να την αρχίσω αμέσως μόλις τελειώσω το Σαν ταξιδιάρικα πουλιά του Θοδωρή Παπαθεοδώρου που διαβάζω τώρα.
Αληθινά είναι πολύ ωραίο βιβλίο και καλογραμμένο.
Αυτός ο συγγραφέας νομίζω το έχω αναφέρει και σε προηγούμενα μου σχόλια με έχει αφήσει άναυδη. Από τη μια να γράφει ποιοτικά μυθιστορήματα και από την άλλη να ολοκληρώνει βιβλία όπως το Μάγισσες φέρτε βότανα που εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν ξέρω αν το διαβάσατε παιδιά αλλά χρησιμοποιούσε κάτι εκφράσεις και κάτι λέξεις... πολύ βρώμικες...

Τέλος πάντων...

Εσείς πως χαρακτηρίζετε ένα τέτοιο συγγραφέα;

Ποια είναι τα σχόλια σας;

Στοχαστής said...

Αγαπητή Νατάσα αν και δεν έχει σημασία να το πω,αλλά Θεσσαλονίκη είμαι...Τέλος πάντων θα ήθελα να σου πω ότι και εγώ έχω όλα τα βιβλία του Κουέλο και εμένα μου άρεσε περισσότερο ο αλχημιστής παρά το ¨στις όχθες....¨ Δεν ξέρω αλλά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο του βιβλίο με διαφορά.Αλλά η θεματολογία του βιβλίου συχνά τραβά τον αναγνώστη σύμφωνα πάντα από τα πιστεύω του αναγνώστη και από τις πεποιθήσεις του.Εμένα μπορεί να με συγκινεί περισσότερο η ιστορία του ενός βοσκού που προσπαθεί να εκπληρώσει τα όνειρα του...
Αγαπητή Θάλεια όσο για τις βωμολοχίες του κάθε συγγραφέα,κάποιοι το αποκαλούν και τέχνη...Ούτε σε μένα προσωπικά δεν αρέσει αυτή η "τέχνη"...

Anonymous said...

Παιδιά αν σας ενδιαφέρει κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Μαρίας Προδρόμου ο Άγγελος της Ομίχλης. Ε λοιπόν φαίνεται εκπληκτικό. Όπως και τα προηγούμενα της.

Εγώ το πήρα ήδη

Μαριαλένα

Anonymous said...

paidia den ksero ti epatha alla epesan oi rythmoi mou otan diavazo logotexnika vivlia :-) akoma ime sto "nisi"...isos ofilete sto oti ximoniase k pefto se xeimeria narki!! :-)re guys oso perissotero milame toso perissotero anagnorizo pos parola ta vivlia pou exo diavasei telika ine mia stagona ston wkeano!:-) thalia mou den exo diavasi ayto to sygrafea pou les, alla to simiosa sti lista mou!oso gia to brisidi sta vivlia pisteyo pos eksartate apo to periexomeno, diladi an ena vivlio ine xioumoristiko k tha pei k kanena "gamoto", asto parei to potami, alla vivlia opos to mikonos bluz ksepernane ta oria! tha elega oti metaksi ton 2 periptoseon protimo o syggrafeas na grapsei to idio pragma me logotexniko k oxi ivristiko yfos!na kalosorisoume k tin marialena stin parea mas!!
filia se olous!
ciao!

Anonymous said...

Ευχαριστώ τη Νατάσα για το καλωσόρισμα.

Εγώ θα ήθελα να θίξω ένα άλλο θέμα παιδιά και θα ήθελα τα σχόλια σας. Έμαθα χτες πως συγκεκριμένη Κύπρια συγγραφέα που ομολογουμένως είναι και πολύ καλή πήγε να διανεμει μόνη της το βιβλίο της σε ένα βιβλιοπωλείο της Λεμεσού που θεωρείται καλο και ο βιβλιοπώλης της φέρθηκε πάρα πολύ άσχημα. Τήν κοίταξε με ένα ύφος περίεργο κι έπειτα της είπε "και τι θέλεις να κάνω εγώ τώρα που μου το δείχνεις αυτό;" εννοούσε το βιβλίο... ε και του λέει η συγγραφέας "ότι έκαναν και οι άλλοι" εννοούσε φυσικά ότι έπρεπε να το πάρει για να την βοηθήσει, ε κι εκείνος - δεν θα το πιστέψετε - της λέει με ένα ύφος "δηλαδή να σε πετάξω έξω";

Γνωριζω τη συγγραφέα προσωπικά - ξέρω το έργο της - εγώ πραγματικά ταξιδεύω όταν διαβάζω τα βιβλία της - και λυπήθηκα πάρα πολύ - δεν θα πιστέψετε πόσο μόλις άκουσα ό,τι της φέρθηκε έτσι και μάλιστα ο συγκεκριμένος. Θα ήθελα να πω το όνομα του βιβλιοπωλείου αλλά δεν ξέρω αν πρέπει..

Πως θα λειτουργήσουν λοιπόν μόνοι τους οι Κύπριοι συγγραφείς άμα οι ίδιοι οι άνθρωποι που οφείλουν να τους βοηθούν δεν το κάνουν;

Εσείς παιδιά τι λέτε γι' αυτό;

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα.

Μαριαλένα

Anonymous said...

marialena mou fysika k de mas kourases! isos na mporoume na voithisoume ti fili sou! ayto pou protino ine na mas peis to onoma tis k ton titlo tou vivliou wste na pernoume ta vivliopolia k na zitoume na to agorasoume! me ayto ton tropo tha mathoun oi vivliopoles to neo vivlio k tha to paragiloun. epipleon tha voithisoume k mis tin syggrafea na to proothisi! ayti ine i eisigisi mou!pantos simfono pos aytos den einai tropos aytos tou vivliopoli na symperiferete se ena synanthropo tou pou prospathei na ypostiriksei to ergo tou! poios nomizei oti einai?
Ciao!

Anonymous said...

Νατάσα μου, μου είναι λίγο δύσκολο να αναφέρω το όνομα της από δω - δεν ξέρω αν και η ίδια θέλει να το κάνω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μια συγγραφέας της οποίας έχουν ήδη κυκλοφορήσει τρία βιβλία - αυτό είναι το τέταρτο - και βάση αυτού, η συμπεριφορά του συγκεκριμένου βιβλιοπώλη ήταν αδικαιολόγητη.

Αν σε βοηθάει, είμαι σίγουρη πως έχεις ακούσει το όνομα της προηγουμένως αλλά δεν έχεις διαβάσει βιβλία της.

Όπως και να χει σε ευχαριστώ πολύ για την εισήγηση σου. Εγώ έχω ήδη αρχίσει να κάνω αυτό που εισηγήθηκες για να τη βοηθήσω γιατί την γνώρισα και την αγάπησα μέσα από τα βιβλία της και πιστεύω πως αξίζει το καλύτερο. Εξάλλου θεωρώ ανόητους τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται έτσι στους συγγραφείς γενικά και πραγματικά δελεάζομαι τώρα πολύ να αναφέρω ποιο βιβλιοπωλείο ήταν αυτό. ίσως τελικά το κάνω.

Μαριαλένα

Anonymous said...

Γεια σας κι από μενα. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας βιβλιοπώλης υπάρχει η περίπτωση να συμπεριφερθεί έτσι σε κάποιο κύπριο συγγραφέα. Είναι αληθινά εξωφρενικό. Όταν οι κύπριοι δεν δέχονται τους συγγραφείς τους και δεν τους βοηθάνε τότε πως περιμένουν να τους δεχτούν οι άλλοι; Θα ήθελα κι εγώ αγαπητή μου Μαριαλένα να ήξερα το όνομα της συγγραφέως που μας λες για να μπορέσω έτσι να πάρω το βιβλίο της και να την βοηθήσω όσο μπορώ. Πολύ καλή και η εισήγηση της Νατάσας μας. Κρίμα που δεν μπορεί να γίνει από δω.

Πες μου. Το βιβλιο της φίλης σου έχει κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία;

Θάλεια

Anonymous said...

Γεια σας παιδιά. Θάλεια μου στα βιβλιοπωλεία της Λεμεσού έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί ενώ κυκλοφορεί και στα κυριότερα της Λευκωσίας. Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα είναι όμως παντού σε όλη την Κύπρο.

Μαριαλένα

Στοχαστής said...

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο αυτό που γίνεται τώρα.Δηλαδή αν σκεφτούμε από που ξεκίνησε αυτό τι μπλοκ και που κατέληξε...
Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήμασταν όλο αντιπαραθέσεις κ καυγάδες και τώρα πολεμάτε για κάτι που πραγματικά αγαπάτε.Τα βιβλία.Είναι πραγματικά πολύ όμορφο κορίτσια και μακάρι να μπορούσα κ εγώ να κάνω κάτι απ'εδώ....

Anonymous said...

symfono mazi sou Yianni k pisteyo pos tha itan kalo na metaferomaste se ena neo blog me titlo px "filoi tis logotexnias" wste na kanoume mia nea arxi!! diladi oi neoi filoi mas na min epireazonte apo ton titlo aytou tou blog pou ine gia to vivlio eleni i porni.Ayto pou tha kanoume ine na parakolouthoume k ayto to blog k an vlepoume kapious na grafoun kati emis na tous parapempoume sto kainourio blog!Ti lete?
Ciao!

Anonymous said...

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου Γιάννη μου. Είναι αλήθεια πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει. Νατάσα μου έχεις απόλυτο δίκιο. θα ήταν πολύ ωραίο να γινόταν ένα άλλο μπλοκ με τον τίτλο φιλοι της λογοτεχνίας και να τους παραπέμπουμε όλους εκεί. Νομίζω μέσω αυτού του μπλοκ μπορούμε να το καταφερουμε.

Αλήθεια είναι πολύ καλή ιδέα.

Θάλεια

Anonymous said...

Α ξέχασα... Μαριαλένα μου πήγα και πήρα το βιβλίο που μας πρότεινες πιο πάνω "ο Άγγελος της Ομίχλης" της Μαρίας Προδρόμου. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Αλήθεια μου δημιουργεί τέτοιες εικόνες, σαν να βλέπω ταινία.
Η συγγραφέας αυτή είναι πολύ καλή, γράφει τόσο λογοτεχνικά... και το βιβλίο της έχει εξαιρετική πλοκή.
Αρχισα το Σάββατο το βράδυ να το διαβάζω και είμαι ήδη στην 150 σελίδα. Αλήθεια με συνεπήρε.

Σε ευχαριστώ Μαριαλένα μου που το πρότεινες.


Θάλεια

Anonymous said...

Paidia eimai stin eyxaristi thesi na sas anakoinoso ti dimiourgia tou blog "FILOI THS LOGOTEXNIAS":

http://filoitislogotexnias.blogspot.com/

OSOI APO SAS THELETE KOPIASTE SE AYTO TO BLOG ELATE GIA NA SYNEXISOUME THN KOUBENTOULA MAS!!

GUEST STARS :-))) EINAI FYSIKA H THALEIA, H MARIALENA, O YIANNIS KAI OLOI OI ALLOI OI ANONYMOI FILOI POU EMPLOUTISAN TO BLOG AYTO.

STOXOS THS DHMIOURGIAS TOU BLOG "FILOI THS LOGOTEXNIAS" EINAI NA DHMIOURGHSOUME MIA ALLH OMPRELA ANEKSARTHTH APO AYTO POU MAS EFERE KONTA, TO BIBLIO ELENH H PORNH.

Ciao!!
xxxx

Anonymous said...

γεια σας και απο μενα μετα απο αρκετο καιρο!
Καταρχας θελω να καλησπερισω τον φιλο γιαννη που αν και λογομαχησαμε στην τελικη δεν ηταν για να χωρισουμε τα χωραφια μας αλλα για να τα ενωσουμε. Γιαννη πραγματικα ειναι πιο φτηνα τα βιβλια στην ελλαδα αλλα γενικα η ζωη εχει χαμηλο κοστος με συγκιση με την κυπρο.Εχω να σου συστησω ενα βιβλιοπωλειο στον πειραια όπου κανει και εκπτωση παντα σε ότι αγορασεις και ειναι πολυ ζεστο, θα έλεγα ειναι ενα αυθεντικο βιβλιοπωλειο και πολυ εξυπηρετικο, αν θες να σου πω που ειναι, ειναι ευκολο να το βρεις.

Δεν διαβασα ολα τα σχολια απο τοτε που εχω να μπω όμως θα ηθελα να πω στην λυδια οτι δεν υπονοουσε και κακο για τους καλαμαραες η νατασα, απλως εθιξε ενα θεμα που ειναι κοινως γνωστο και απο τους δυο λαους.Συμφωνω ακραδαντα με την φιλη νασατα γιατι αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ειναι μιζερος λαος και το μονο που ξερει να κανει ειναι να κλαιεται οτι ειναι ακριβη η ζωη και απτην αλλη να υπερφορτωνει τις πιστωτικες και να χρωστα.Οπως ολοι γνωριζουμε αυτο που τους αρεσει τρελλα ειναι τα κοινωνικα σχολια για τους διασημους και συνεχεια ειναι στα καναλια και βριζει ο ενας τον αλλο, γιατι δεν εχουν κατι αλλο να κανουν.Παράλληλα, εχουν την αισθηση, συγνωμη...την ψευδαισθηση οτι πρεπειπαντα να νικουν και αν εν ερθουν πρωτοι καπου, π.χ. αγωνες ποδοσφαιρου, τους χεζουν ους παικτες και βρισκουν χιλια δυο σκατα για να αποδειξουν οτι οι αλλοι φαινε που δεν βγηκε η ελλαδα πρωτη.
Αγαπητη λυδια, η νατασα χωρις να την ξερω και χωρις να συνομωτουμε εναντιον σου, δεν αναφερε οτι δεν μπορει να δυλεψει με τους καλαμαραες αρα ειναι αστοχα τα σχολια σου περι τερματισμου της εργασιας της...μη τρελλαθουμε κιολας!

Ευχαριστω,
Μαρια

Στοχαστής said...

αγαπητή Μαρία τι γίνεται;Καιρό έχουμε να τα πούμε..,Έλα κ εσύ στο νέο μπλοκ που αναγράφεται πιο πάνω...
Όσο για το βιβλιοπωλείο είναι κάπως δύσκολο αφού σπουδάζω Θεσσαλονίκη...Αλλά κ πάλι ευχαριστώ.
Σε περιμένω στο νέο μπλοκ φίλη Μαρία...

Anonymous said...

molis teliosa to biblio.
to diavasa se mia nikta.
den ime ton vivlion kai den thimame pote itan i teleftea fora pu diavasa kati ektos apo efimerida, periodiko.

emena mu arese kai me aggixe i istoria. itan apli kai katanoiti.
den katalava giati prepi na kati poliploko gia na theorithi exeretiko. oi "philosofies" kai oi kulturiarides pote den mu aresan.

oso gia tin ellada, den tin theoro kai to kalitero paradigma pros mimisi. den exume na zilepsume se tpt.

afta

Anonymous said...

Αγαπητέ M.G

Έλα κι εσύ στο νέο μπλοκ
http://filoitislogotexnias.blogspot.com/

Anonymous said...

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ Η ΤΑ ΜΠΛΕ ΒΟΥΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΕΙΔΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΣΠΛΑΧΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΛΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ? ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΝΕΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΥΣ. ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΗΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΛΕΝΗ.

Anonymous said...

Αγαπητέ μου φίλε ανώνυμε..

Το θέμα του βιβλίου Ελένη η πόρνη το εξαντλήσαμε και με το παραπάνω... Συμφωνήσαμε... κιόλας σε αρκετά πράγματα... Μην επανερχόμαστε... είναι κρίμα...

Anonymous said...

Μπορεί το βιβλίο ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗ να έχει λάθη λεκτικά να επαναλαμβάνει φράσεις και καταστάσεις, δεν παύει όμως να είναι ένα βιβλίο το οποίο εάν δεν μας κέντριζε το ενδιαφέρον δεν θα το διαβάζαμε καν και ούτε θα μπαίναμε στο κόπο να το σχολιάσουμε. Εγώ προσωπικά λυπήθηκα πάρα πολύ γι' αυτά που συμβαίνουν στις άτυχες κοπέλες (γιατί λόγω επαγγέλματος μου καθημερινά ανακαλύπτω πολλά που κρύβονται από την υπόλοιπη κοινωνία), ένιωσα τύψεις που αγχώνομαι για το αν θα βρω στο size μου τα παπούτσια που μόλις είδα στην βιτρίνα ενώ την ίδια ώρα μια κοπέλα να πεινά, να κακοποιείται, και να εκδίδεται άθελα της και πάνω από ολα ένιωσα την μεγάλη αγάπη που νιώθω για τον άντρα μου, να αναπολύσω την υπέροχη παραμυθένια ζώη που ζω στον ερωτά του και την μεγάλη τρυφερή αγκαλία του που με περιμένει κάθε βράδυ να με ξεκουράσει μετά από τη φορτική μου μέρα. Νιώθω ότι είμαι τυχερή και ευχαριστώ τον Θεό γι' αυτό αλλά και την Ελένη με την ιστορία της που μου το θύμισε. Όσα δάκρυα έριξα όσο διάβαζα την ιστορία της τόσες λύπες να σβήστηκαν από όλες τις "Ελένες του Κόσμου".

Anonymous said...

Ειμαι 16 χρονών και διαβασα το βιβλίο πολύ απλά επειδή μου το συστησαν με τα καλύτερα λόγια. εχω να πω πως ΔΙΑΦΩΝΩ με όλα όσα εχουν υπωθει απο εσας διοτι πολυ απλα δεν ξερετε τι παει να πει λογοτεχνια. Κάνω 6 ώρεσ την βδομάδα ελληνικά και αρχαία, καθώς επίσης μαθαίνω για λογοτεχνία μέσα από σύγχρονα και πιο παλιά βιβλία. και σας ρωτώ: επειδή λίγες μέχρι και καμία από σας έχετε ζήσει όλα όσα έχει ζήσει αυτή η γυναίκα, πρέπει να κρίνετε έτσι το ίδιο το βιβλίο? ποιος σας δινει το δικαιωμα? και στο κατω κατω είναι ένα βιβλίο που πούλησε για τον ένα ή τον αλλο ΄λόγο.. μπορεί μέσα να έχει κάποιες φράσεις που ενοχλούν ή κάποιες υπερβολές, δεν παύει όμως να είναι η αλήθεια...και πιστέψετε με ακόμα και στην Κύπρο συμβαίνουν. Γι'αυτό μην κρίνετε έτσι ενα βιβλίο το οποιο συγκίνησε τόοοσο κόσμο...

Anonymous said...

ναι, ναι συνεχιστε εσεις να σχολιαζετε σαμπως τζαι εισαστεν καλλυτεροι..τζαι μιλω σας στα κυπριακα όπως καταλαμβαινετε τζαι σχολιαζετε. ατε τελοσπαντων για να μεν πεφτω στο επιπεδο καποιων καπιοων, απλα το μονο που εχω να πω ειναι να μην κρινετε ανθρωπους χωρις να ξερετε. ή τουλαχιστον σκεφτειται αν εισασταν στην θεση των ανθρωπων που κατηγορειτε εν να σας αρεσκεν να σας το εκαμναν? ατε bbxx

Στοχαστής said...

Ναι ναι Μαρία.Ότι πεις.Είσαι 16 χρονών και νομίζω ότι το να κάνεις 6 ώρες την βδομάδα Νέα και αρχαία δεν σε καθιστά με κανένα τρόπο ικανή να κρίνεις αν ένα βιβλίο είναι καλό λογοτεχνικό ή όχι.Εγώ είμαι 20 χρονών και σπουδάζω φιλόλογος και νομίζω έχω διαβάσει αρκετά λογοτεχνικά.Μέσα σε αυτό το μπλοκ ακόμα και εκείνοι που υποστηρίζουν το βιβλίο λένε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι κ τόσο καλά γραμμένο.
Βασικά εγώ δεν επιδιώκω τώρα να σε πείσω για κάτι κ όπως θα παρατήρησες έγραψα πάρα πολλά σε αυτό το μπλοκ.Αν δεν σε έπεισα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
Αν αγαπάς την λογοτεχνία μπορείς να επισκεφτείς το μπλοκ "οι φίλοι της λογοτεχνίας" και να εκφράσεις τις σκέψεις σου...

Anonymous said...

εισαι φιλολογος χωρις ομως να σημαινει πως πρεπει να κρινεις ανθρωπους.

Anonymous said...

εισαι φιλόλογος δήθεν χωρίς τις ουσιώδη αξίες της ζωής... και σε λυπούμαι πάρα πολύ... απλώς κρινε την ζωούλα σου και άσε τα σχόλια...

Στοχαστής said...

Αγαπητές Μαρία και Νικολέτα εγώ δεν έκρινα ούτε εσάς προσωπικά ούτε τις ζωές σας.Σας παρακαλώ αν γίνεται να είστε πιο κόσμιες και να λέτε σχόλια μόνο για το βιβλίο.
Α και η πρόσκληση για το νέο μπλοκ δεν υφίσταται πια.16χρονα κοριτσάκια χωρίς τρόπους δεν δεχόμαστε.
Σας ευχαριστώ...

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 281   Newer› Newest»