Saturday, August 30, 2008

Το νοημα της ζωης

Τι λες στο φιλο που μολις του ανακοινωσαν οτι απομεναν μονο 3-4 μερες στη μητερα του? Καταβαθος το γνωριζαμε αλλα κοροιδευαμε τον εαυτο μας οτι αυτη η μερα αργουσε.Πως να συγκρατησεις τα δακρυα σου οταν τον κοιτας στα ματια και αυτα μαρτυρανε τι νιωθει? Θελω να φωναξω γιατιιιιιιιιιιιιιιιι, γιατιιιιιιιιιιιιι Θεε μου?? Καθε φορα που φωναζω της δικης μου μητερας νιωθω ενα πονο!!!Γιατι να υπαρχουν αυτες οι θανατηφορες ασθενειες? Γιατι????(και τι ειρωνικο που γραφω αυτο το ποστ και κραταω στο χερι το τσιγαρο)Γιατι συμβαινουν τοσα κακα και εμεις δεν βαζουμε μυαλο?Σημερα κανω αυτοκριτικη του εαυτου μου! Θα αρχισω να βοηθαω τον συναθρωπο μου!!! Θα σταματησω να δινω σημασια σε ανουσια πραγματα που στο τελος της ημερας δεν εχουν σημασια.Η ζωη ειναι μικρη για να αγχωνεστε για μαλακιες.....για αυξησεις, για σπιτια, για αυτοκινητα, για ρουχα, για που θα πας διακοπες, για σε ποιο εστιαστοριο ή καφετερια θα πατε, ποσα θα ξοδεψετε για να καμετε το show σας!!!!!Να αφιερωσετε χρονο προς τους αγαπημενους σας!!! Σημερα μαζι μας, σημερα οχι!!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ, εχετε μου εμπιστοσυνη θα σας αλλαξει!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------www.volunteerism-cc.org.cy
Το 1973 συστάθηκε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ευημερίας (ΠΣΕ), όταν διαπιστώθηκε η ανάγκη για συντονισμό των εθελοντικών οργανώσεων, χάραξη πολιτικής στον τομέα της εθελοντικής κοινωνικής πρόνοιας και για υπεύθυνη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Η ουσιαστική συμβολή του ΠΣΕ σε θέματα της αρμοδιότητας του, οδήγησε το κράτος να του προσφέρει με την ψήφιση του 'Περί Πακγυπρίου Συμβουλίου Ευημερίας Νόμου' (152/89) την αναγκαία νομική υπόσταση για να ασκεί πιο αποτελεσματικά το ρόλο του. Η συνεχής επιτυχημένη πορεία του ΠΣΕ και το όραμα του για τη συνεχή αναβάθμιση της λειτουργίας του εθελοντικού τομέα υπέδειξαν την ανάγκη για την περαιτέρω αναβάθμιση του για να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στο ρόλο και τις ευθύνες του. Για αυτό το 2001 άρχισε η διαδικασία προώθησης ενός νέου νομικού πλαισίου για αναβάθμιση της λειτουργίας του. Το 2006 ψηφίστηκε ο 'Περί Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Νόμος 61(Ι)/2006' με τον οποίο το ΠΣΕ μετονομάστηκε σε Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και αποκτά καινούρια διάσταση, καινούριο πλαίσιο λειτουργίας αλλά και καινούριες ευθύνες.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχει χρονια που ειμαι εθελοντης και δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με βοηθησε ο εθελοντισμος να αλλαξω τον τροπο σκεψης μου και να εκτιμησω καποια πραγματα που ηταν εκει αλλα ημουν τυφλη να τα δω.
Βεβαια εχει περιπου 2 χρονια που τους γυρισα τη πλατη μου, γιατι δεν βρισκω χρονο πια. Αλλα ειναι δικαιολογιες αυτες και αυριο τη Δευτερα θα τους τηλεφωνησω να τους ρωτησω που χρειαζονται την βοηθεια μου.Οτι ρουχα δεν θελετε, πιατια, παιχνιδια, τσαντες ό,τι φανταστειτε παρτε τηλεφωνο σε καποιο συνδεσμο και αυτοι θα σας πουν που να τα παρετε.Εγω καθε μια φορα τον μηνα παιρνω πραγματα στη Παιδικη Στεγη.Εστω με εκεινο το μικρο πραγμα που κανω, δινω χαρα σε μια Στεγη.Σκεψου το, γινεται!!!!
Εχαλασε ο κοσμος!!! Φτανουμε σε μια ηλικια και ολο θελω λεμε. Σπουδαζουμε εξωτερικο και ερχομαστε πισω Κυπρο, με τη σκεψη οτι κραταμε τον Θεο απο τα ....... και παρακαλαμε συγγενη να μας βαλει σε μια καλη δουλεια. Αγοραζουμε ενα κλασσατο αυτοκινητο και ενα διαμερισμα ή κτιζουμε ενα σπιτι σαν και εν να μενουν 3 οικογενειες. Παντρευομαστε και ο γαμος μας, ειναι ο ΓΑΜΟΣ της χρονιας, τα λεφτα που πιανουμε απο τον γαμο πανε εναντι των εξοδων. Κανουμε ενα παιδι και το στελνουμε σε μια φαουσα φροντιστηρια. Και τα μεγαλωνουμε με την νοοτροπια τη δικη μας. Του λεμε τι να πιστευουν , ποια ομαδα να υποστηριζουν και τι κομμα να ψηφιζουν!!!!

Αυτα.....................
Τι του λες για να του παρεις τον πονο? Αφου δεν μπορεις να πεις ή να κανεις κατι!!! Οτι μπορεσαν οι γιατροι, το εκαναν, απλα αναμενουμε τη ημερα που θα μας παρει και θα μας πει ΕΦΥΓΕ!!!!!!

No comments: